نفت / شناسه خبر: 292757 / تاریخ انتشار : 1404/3/6 15:48
|

پروژه‌های جمع‌آوری گازهای مشعل در مسیر تکمیل قرار دارند

مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران از پیشرفت چشمگیر پروژه‌های جمع‌آوری گازهای مشعل خبر داد.

نفتی ها /به نقل از شرکت ملی نفت ایران، فرخ علیخانی با اشاره به الزام قانونی برای جمع‌آوری گازهای مشعل تا پایان برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: اجرای این برنامه از دوره ششم توسعه آغاز شده است و اکنون در قالب سه طرح کلان کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه طرح‌های کوتاه‌مدت به‌طور عمده از طریق مزایده و واگذاری فروش گاز به بخش خصوصی اجرا می‌شوند، افزود: در سال‌های اخیر از همین طریق بخشی از گازهای مشعل جمع‌آوری شده است.
مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران طرح‌های میان‌مدت را شامل دو پروژه بزرگ جمع‌آوری گازهای مشعل «بیدبلند» و «مارون» دانست و گفت: این دو پروژه که در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در حال اجرا هستند، تاکنون چند میلیون مترمکعب گاز مشعل را جمع‌آوری کرده‌اند و بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، جمع‌آوری باقی‌مانده گازها نیز به‌صورت تدریجی تا سال ۱۴۰۶ ادامه خواهد داشت.
علیخانی در تشریح طرح‌های بلندمدت نیز توضیح داد: این بخش شامل فروش خوراک به مجتمع‌های ان‌جی‌ال است که سه طرح NGL ۳۱۰۰ ،NGL ۳۲۰۰ و ان‌جی‌ال خارک را در بر می‌گیرد.
وی با اشاره به وضع پیشرفت این طرح‌ها اظهار کرد: راه‌اندازی اولیه NGL ۳۱۰۰ تا دو ماه آینده انجام می‌شود، NGL ۳۲۰۰ نیز در سال ۱۴۰۲ به مرحله راه‌اندازی اولیه رسید و طرح ان‌جی‌ال خارک در حال تکمیل است.
مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران افزود: پروژه بیدبلند ۷۵ درصد، مارون ۷۴ درصد، ان‌جی‌ال خارک ۷۳ درصد، NGL ۳۱۰۰ حدود ۹۳ درصد و NGL ۳۲۰۰ حدود ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند.
علیخانی تأکید کرد: این پروژه‌ها به‌صورت مرحله‌ای تا پایان برنامه هفتم توسعه تکمیل می‌شوند و گازهای جمع‌آوری‌شده یا به شبکه سراسری منتقل می‌شوند، یا به‌عنوان خوراک در اختیار مجتمع‌های پتروشیمی قرار می‌گیرند.
وی با اشاره به نقش توان داخلی در اجرای این پروژه‌ها تصریح کرد: از مرحله مهندسی تا نصب و راه‌اندازی، همه فعالیت‌ها با اتکا به توان متخصصان داخلی انجام شده است، همچنین ۶۵ درصد تجهیزات مورد نیاز پروژه‌ها از داخل کشور تأمین و تنها ۳۵ درصد، شامل اقلام با فناوری بالا، به‌ویژه در حوزه گاز ترش، از خارج وارد شده است.
مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران در پایان با بیان اینکه منابع مالی این طرح‌ها از محل بودجه شرکت ملی نفت ایران تأمین نشده است، گفت: مطابق ماده ۴۸ قانون برنامه ششم توسعه، سرمایه مورد نیاز این پروژه‌ها به‌طور کامل از سوی سرمایه‌گذاران داخلی تأمین شده و به‌طور عمده شامل بخش خصوصی، اشخاص حقیقی، صندوق توسعه ملی و هلدینگ‌هایی مانند هلدینگ خلیج فارس بوده است./مهر

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/292757

کلیدواژه

شرکت ملی نفت ایران

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها
فراخوان مناقصه عمومی یک مرحله ای خرید سه عدد کولر اسپیلت ۱۸ هزار ایوولی (EVVOLI) و سه عدد کولر اسپیلت ۲۴ هزار ایوولی
شرکت صنایع پتروشیمی سبلان