نفتی ها /محسن قمصری کارشناس انرژی مدیر اسبق امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه چندین سال است که فشار افزایی پارس جنوبی احساس میشود، گفت: نیاز به فشار افزایی از سالهای گذشته حس می شده است و لازم بوده چاهای پارس جنوبی را بتوانیم تجهیز کنیم تا تولید بهتر و مستمر تری داشته باشیم.
وی ادامه داد: همانطور که پیش از این به این مساله اشاره شد، ما برای اینکه ناترازی را از بین ببریم صرفاً با سیاستهای عرضهای شاید موفق نباشیم به دلیل اینکه تقاضای کشور ما برای انرژی تقاضای بسیار پر کششی است و هر چقدر ما عرضه رو مدیریت بکنیم شاید نتوانیم به اون ترازی که لازم داریم برسیم.
قمصری با اشاره به اینکه علاوه بر فشار افزایی برای حل مشکل ناترازی باید سیاستهای دوجانبه ای را در نظر گرفت، خاطر نشان کرد: باید سیاستهایی که در نظر گرفته میشود سیاستهای دو جانبه باشد ضمن اینکه عرضه را باید مدیریت و حمایت کرد و در کنار آن باید مدیریت تقاضا صورت بگیرد زیرا تقاضای انرژی در کشور ما بسیار پر کشش است و بدون توجه به بحث مدیریت عرضه نمیتوانیم ناترازی را از بین ببریم.
این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: روشهای مختلفی میتواند در مدیریت عرضه ما را یاری کند، به عنوان مثال بهینه سازی مصرف گاز در نیروگاهها، صنایع و پتروشیمیها همچنین راهکارهای قیمتی از گزینههای مورد توجه برای بهینه سازی مصرف گاز است چنین اقداماتی را میتوان در کوتاه مدت و بلند مدت اجرا تا از این طریق به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.
وی در رابطه با اینکه آیا با فشار افزایی بی نیاز از واردات گاز میشویم، خاطر نشان کرد: باید در نظر داشت فشار افزایی در چه حدی است زیرا واردات گازی که انجام میدهیم عدد قابل توجهی نیست و تأمین کننده بخش کوچکی از نیاز ما را برطرف میکند و در صورتی که فشار افزایی صورت بگیرد بی نیاز از واردات گاز ترکمنستان خواهیم شد.
قمصری خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه ادعا داریم مخازن پارس جنوبی و مخازن گازی ما در حدی است که ما را در رده دوم دارنده گاز دنیا قرار داده است بنابراین در صورتی که سیاست صحیحی در تعمیر مخازن و چاهها را پیش بگیریم به آن مرحله نخواهیم رسید که واردت کننده گاز شویم./مهر