نفتی ها /مهدی اشجعی کارشناس انرژی با اشاره به اینکه وضعیت تولید انرژی در کشور ما مطلوب است، گفت: از دیدگاه تولید انرژی مشکل زیادی وجود ندارد ولی از دیدگاه مصرف در بخش ساختمان، حمل نقل و صنعت بسیار مشکل داریم به عنوان مثال در مبحث ساختمان مصرف انرژی به مراتب بیشتر از سایر کشورهای جهان است و با رعایت استانداردهای مشخص میتوان از هدر رفت مصرف انرژی در ساختمانها جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: در بخش حمل و نقل هم به همین ترتیب خودروهای تولیدی بیش از استانداردهای جهانی در ۱۰۰ کیلومتر بنزین مصرف میکنند.به همین علت باید خودروهای جدید را تصحیح کنیم و به گونهای طراحی کنیم که نزدیک به استانداردهای جهانی باشد.
این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه در بخش صنعت هدر رفت انرژی بسیار بالا است، خاطر نشان کرد: هدر رفت انرژی در بخش صنعت بسیار بالاست که به عنوان انرژی هدر رفته شناخته میشود. به عنوان مثال در نیروگاههای گازی دمای اگزاست نزدیک به ۵۰۰ درجه سانتی گراد است که هدر میرود و این شرایط برای صنایعی نظیر فولاد و سیمان نیز وجود دارد.
اشجعی تاکید کرد: با جلوگیری از هدر رفت انرژی میتوانیم از آن استفاده کرد، ضمن آنکه باید انرژیهای تجدید پذیر مانند پنلهای خورشیدی را در کارخانه جات، منازل و … نصب و مورد استفاده قرار گیرد.
وی با ابراز تأسف در زمینه گاز رسانی به تمامی مناطق کشور خاطر نشان کرد: متأسفانه دور دستترین نقطه کشور گاز کشی شده است در حالی که ممکن است تنها چند خانوار در آن زندگی کنند و امکان استفاده از آبگرم کنهای خورشیدی و پنلهای خورشیدی به جای گاز وجود داشت.
به گفته وی بهره گیری همزمان از انرژیهای تجدید پذیر و صرفه جویی بخش اعظمی از ناترازی جبران میشود.
این کارشناس انرژی خاطر نشان کرد: نیروگاههای ایران در مقایسه با استانداردهای جهانی متفاوند و متأسفانه در کشور ما تعدادی نیروگاه گازی هم وجود دارد که راندمانشان از ۳۴ درصد شروع میشود و در تابستان به علت افزایش دما به ۲۰ درصد هم میرسد البته در کنار این نیروگاهها تعدادی نیروگاه بخاری با متوسط راندمان ۳۳ تا ۳۵ درصد وجود دارد و تعدادی نیروگاه سیکل ترکیبی که متوسط راندمان آنها ۴۸ درصد است.
وی ادامه داد: این در حالیست که در هیچ کجای دنیا دیگر به دنبال نیروگاههای بخاری نیستند و همه نیروگاههایی که ساخته میشود سیکل ترکیبی هستند به همین دلیل اگر عزم ساخت نیروگاه وجود دارد باید سیکل ترکیبی باشد.
اشجعی اضافه کرد: اکنون زیمنس آلمان نیروگاههای سیکل ترکیبی که دارد راندمان ۶۲ درصد دارد در نتیجه باید از تکنولوژیهای جدید بهرهمند شویم، زیرا برخی از نیروگاههای موجود فرسوده شدند که این امر باعث کاهش راندمان نیز میشود
وی در خاتمه اضافه کرد: با توجه به اینکه ساخت نیروگاه امری زمانبر است میتوان با استفاده از نیروگاههای موجود و شرکت مپنا میتواند نیروگاههای موجود را ارتقا داد./تسنیم