نفتی ها /مسعود پزشکیان در شرایطی قرار است دولت را تحویل گیرد که کشور با ناترازی شدید انرژی مواجه بوده و کارشناسان آن را مهم ترین چالش رییس دولت چهاردهم در حوزه انرژی می دانند. از برق گرفته تا گاز و بنزین همگی به نوعی دچار نوعی بحران شده اند. بسیاری از کارشناسان حل این مساله را در گرو افزایش تولیدات و سرمایه گذاری های جدید می دانند و برخی دیگر روی اصلاح مصرف تاکید دارند.
اینموضوعدر حالی مطرح است که پزشکیان در مناظرات اخیر، صحبت های بسیاری را درباره ناترازی انرژی و راهکارهای برطرف کردن این موضوع، کرده بود و در خصوص حل ناترازی بنزین و صحبتهایی که در مورد افزایش قیمت این حامل انرژی مطرح میشد، اعلام کرد که هیچ برنامهای برای افزایش قیمت وجود ندارد و اگر قرار باشد تغییری نیز حاصل شود با نظر مردم خواهد بود.
او همچنین صراحتا اعلام کرد: هر حرکتی که میخواهیم برای اصلاح قیمت بنزین و رفع هر ناترازی انجام دهیم در ابتدا باید مردم را توجیه و آماده کنیم و در آنها این پذیرش به وجود بیاید که این مداخله منجر به درمان خواهد شد؛ اینکه من تصمیم بگیرم بدون مشارکت مردم و نظر مردم یک شبه تصمیم بگیرم و آن فاجعه به وجود بیاید نه علمی و نه قابل قبول است. افزایش قیمت بنزین در برنامه هفتم توسعه پیشیبینی نشده است و دولت نیز نمیتواند خارج از قانون اقدام به افزایش قیمت بنزین کند.
هر چند دولت سیزدهم نتوانسته در زمینه بهینه سازی عملکرد خوبی را از خود به جای بگذارد و همین مساله باعث شده که ناترازی بنزین در شرایط نگران کننده ای قرار گیرد و از آن اما حوزه انرژی بسیار گسترده و نیازمند تدوین برنامههای جدی در حوزه تعیین و تکلیف میادین مشترک، توسعه دیپلماسی انرژی و بهطور کلی افزایش تولید و بهرهوری است، امید است دولت جدید با تعیین وزیر اصلح بتواند در آینده شاید جبران کمبودها و چالشهای موجود را فراهم نماید.
علاوه بر این به اذعان کارشناسان حوزه انرژی بهترین راه کار برای حل این چالش تعامل با دنیا برای جذب سرمایه های خارجی است. این همان رویکردی است که مسعود پزشکیان در مناظره های انتخاباتی خود بارها و بارها روی اهمیت آن تاکید کرده است.
از نگاه رییس جمهور منتخب مردم، رشد اقتصادی بدون ارتباط با جهان و اشتغال و تولید بدون سرمایهگذاری محقق نمیشود؛ با اینحال، این اعتقاد را هم دارد که رئیسجمهور قرار نیست برنامه جدیدی بنویسد و سیاست جدیدی در کشور اجرا کند، بلکه سیاستهای کلی ابلاغی از سوی رهبری روشن و مشخص است و برنامههای توسعه نیز وجود دارد، بنابراین هر دولتی که سر کار آمد باید صرفا برنامههای موجود را عملی و اجرائی کند. حالا باید منتظر ماند و دید که رییس دولت چهاردهم چه برنامه ایی برای اجرایی شدن سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری دارد.
ارسال نظرات