نفت / شناسه خبر: 40788 / تاریخ انتشار : 1400/3/26 08:00
|

وقتی نفت مانع احیای برجام می‌شود!

موسسه تحلیل بازار نیکی‌آسیا گزارش داده است که چین تنها مشتری نفت ایران است و به همین دلیل نفت ایران را ۲۰ تا ۳۰ درصد زیر قیمت بازار می‌خرد. علاوه بر این...

نقتی ها /چند روز پیش تانکر ترکرز، موسسه ردیابی نفتکش‌ها عکسی ماهواره‌ای از ابر نفتکش‌های ایرانی منتشر کرده بود که به دلیل نبود مشتری روی آب‌های خلیج‌فارس شناور مانده‌اند. این موسسه حجم ذخایر نفت فروش نرفته ایران را بیشتر از ۷۰ میلیون بشکه نفت و میعانات نفتی برآورد کرد و عنوان کرد در حال حاضر صادرکنندگان نفت ایرانی با مشکل نفتکش هم مواجه هستند.

این مشکل اما در جایی دیگر باعث شده رقیبان نفتی ایران از جمله عربستان و روسیه  با استفاده از  این فرصت  مشتریان سنتی نفت ایران یعنی ژاپن و کره‌جنوبی را جذب کنند و حالا رویترز خبر داده است که عربستان در ماه ژوئیه نفت تمام مشتریان آسیایی را تامین می‌کند.

درهمین خصوص هم چندی پیش یکی از مسئولان تدارکات در یک پالایشگاه ژاپنی، گفته بود: حتی اگر تحریم‌ها برداشته شود، ، خریداران باید اطمینان حاصل کنند که بانک‌ها قادر به انتقال پول هستند، شرکت‌های کشتیرانی توانایی اعزام نفتکش به ایران را دارند و بیمه‌گران توانایی تامین پوشش بیمه را دارند.

ضمن این که همین مشتریان قدیمی نفت ایران اعلام کردند، حتی اگر تحریم‌های نفتی ایران لغو شود، پیش از بررسی شرایط احتمال خرید دوباره نفت از این کشور، منتظر چراغ سبز آمریکا خواهند ماند.
این موضوع در حالی رخ می‌دهد که روسیه هم چندی پیش بازار گاز پاکستان را از دست ایران خارج کرد و با وجود آنکه ایران از سال ۱۹۹۰ میلادی خط لوله صلح را برای انتقال گاز ایران تا مرز پاکستان کشیده است، این کشور قراردادهای واردات گاز خود را به صورت بلندمدت با روسیه و ترکمنستان امضا کرده است.
 نکته اما اینجاست که حالا که عربستان و روسیه جایگزین نفت ایران در بازار جهانی شده‌اند و چین با خرید نفت ارزان ایران توانسته است ذخایر نفتی خود را به حد چشمگیری افزایش دهد،  و از سویی دیگر  کشورهای نفتی حوزه خلیج فارس با شیوع کرونا و به دنبال آن سقوط قیمت نفت دچاری کسری بودجه شده‌اند  باید دید آیا رقبا هم از ورود ایران به بازار جهانی نفت ما استقبال خواهند کرد و یا تمام تلاششان را برای در تحریم ماندن ایران به کار خواهند برد!

 در چنین شرایط چانه‌زنی‌ها برای احیای برجام در وین ادامه دارد اما مشخص نیست که منافع نفت و گاز رقبای ایران تا چه اندازه برای احیای توافق ایران با امریکا مانع خواهد بود؟/فائزه پناهی

پست الکترونیکی نفتی‌ها به نشانی naftiha.ir@gmail.com برای دریافت نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و شکایات شما به عنوان پل ارتباطی این پایگاه خبری – تحلیلی با شما مخاطبان عزیز، در دسترس قرار دارد که شما مخاطبین عزیز نفتی ها می‌توانید از این طریق با ما در ارتباط باشید.

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/40788

کلیدواژه

برجام

بازار نفت

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها