نفت / شناسه خبر: 292577 / تاریخ انتشار : 1404/2/24 16:00
|

پتروشیمی اروند؛ غول PVC خاورمیانه در مسیر شکوفایی و سودآوری پایدار

پتروشیمی اروند با سهم ۵۰ درصدی از بازار PVC کشور و طرح توسعه نیم میلیارد دلاری، در آستانه عرضه اولیه، چشم‌اندازی روشن از سودآوری و رشد صادرات ترسیم کرده است.

نفتی ها /در آستانه عرضه اولیه سهام پتروشیمی اروند در بازار سرمایه، جمعی از فعالان بازار سرمایه و اصحاب رسانه از مجتمع پتروشیمی اروند بازدید کردند. این بازدید با هدف آشنایی نزدیک‌تر با ظرفیت‌های تولیدی، عملکرد مالی و برنامه‌های توسعه‌ای این شرکت برگزار شد. در جریان این رویداد، محمدرضا کریمی، مدیرعامل پتروشیمی اروند، با تأکید بر جایگاه راهبردی این شرکت در زنجیره صنعت پتروشیمی کشور، اعلام کرد که پتروشیمی اروند تأمین‌کننده ۵۰ درصد از PVC کشور بوده و ماهانه یک فروند کشتی کاستیک صادراتی از این مجموعه راهی بازارهای بین‌المللی می‌شود. به‌رغم ظرفیت صادراتی بالا برای ارسال چهار تا پنج کشتی در ماه، رویکرد شرکت همچنان بر اولویت تأمین نیاز بازار داخلی استوار است.

کریمی با اشاره به ارزش جایگزینی مجتمع پتروشیمی اروند، رقم برآورد شده را حدود ۱.۳ میلیارد دلار اعلام کرد و این میزان را بیانگر ظرفیت بنیادی بالای شرکت برای سرمایه‌گذاری عنوان کرد. وی همچنین از مذاکرات در حال انجام برای اخذ تخفیف در نرخ خوراک خبر داد و تحقق این موضوع را گامی مهم در افزایش حاشیه سود عملیاتی شرکت دانست. مدیرعامل پتروشیمی اروند با معرفی طرح توسعه‌ای «اروند ۲» آن را به عنوان نقشه‌راهی اطمینان‌بخش برای رشد سودآوری شرکت معرفی کرد. این پروژه که با سرمایه‌گذاری ۵۰۹ میلیون دلاری در حال اجراست، ظرفیت تولید PVC را تا ۳۰۰ هزار تن در سال افزایش خواهد داد که می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای توسعه بازارهای صادراتی فراهم کند.

در ادامه این نشست، کریمی سهم بازار پتروشیمی اروند در محصولات کلیدی را قابل‌توجه دانست و گفت که این شرکت با در اختیار داشتن بیش از ۹۰ درصد از بازار کاستیک کشور و حدود ۵۰ درصد از بازار PVC، نقش بی‌بدیلی در تأمین نیاز صنایع داخلی ایفا می‌کند. به گفته وی، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و به‌روز، پتروشیمی اروند را به یکی از صادرکنندگان برجسته محصولات پتروشیمی در منطقه خاورمیانه تبدیل کرده است.

مدیرعامل پتروشیمی اروند با تشریح ساختار هزینه‌های شرکت، اعلام کرد که خوراک و یوتیلیتی هر کدام حدود ۳۲ درصد از هزینه‌های شرکت را به خود اختصاص می‌دهند. با این حال، به‌رغم افزایش هزینه یوتیلیتی‌ها، سودآوری شرکت حفظ شده و روند مالی آن همچنان مثبت ارزیابی می‌شود. کریمی با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز تأثیر چشمگیری بر عملکرد شرکت ندارد، دلیل این امر را فروش ارزی محصولات و عرضه از طریق بورس کالا دانست.

وی با اشاره به پایان یافتن دوره معافیت مالیاتی شرکت افزود: با بهره‌برداری از فاز دوم تولید PVC در قالب پروژه اروند ۲، امکان بهره‌مندی مجدد از معافیت مالیاتی فراهم خواهد شد. کریمی همچنین به تکمیل بودن زنجیره تولید در پتروشیمی اروند اشاره کرد و گفت که این شرکت با دریافت خوراک‌هایی همچون اتیلن و آب‌نمک، محصول نهایی PVC را تولید می‌کند و شرکت‌های پتروشیمی بندر امام، غدیر، کارون و خوزستان از جمله مصرف‌کنندگان اصلی تولیدات آن هستند.

به گفته وی، اکسیژن موردنیاز مجموعه در داخل تولید می‌شود و آب مصرفی نیز از طریق شرکت فجر انرژی تأمین می‌شود. با این حال، برق به عنوان مهم‌ترین یوتیلیتی مصرفی، سهم بالایی در ساختار هزینه‌ها دارد. کریمی نقش پتروشیمی اروند را در زنجیره ارزش پتروشیمی کشور بسیار کلیدی ارزیابی کرد و گفت که این شرکت با تأمین مواد اولیه برای ۱۳ صنعت مختلف، اثرگذاری بالایی بر صنایع پایین‌دستی کشور دارد.

در پایان، وی به موضوع تعرفه عوارض صادراتی اشاره کرد و گفت که هنوز این تعرفه‌ها از سوی مراجع ذی‌ربط اعلام نشده است و مشخص شدن آن‌ها می‌تواند تأثیر مستقیمی بر سیاست‌های صادراتی و سطح سودآوری شرکت داشته باشد. کریمی همچنین اعلام کرد که پتروشیمی اروند در پنج سال گذشته بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان سود خالص شناسایی و بین سهامداران تقسیم کرده است. به گفته وی، ورود این شرکت به بازار سرمایه با هدف افزایش شفافیت، بهبود ساختار مالی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بازار برای توسعه بیشتر صورت می‌گیرد.

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/292577

کلیدواژه

پتروشیمی اروند

مدیرعامل پتروشیمی اروند

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها
فراخوان مناقصه عمومی یک مرحله ای خرید سه عدد کولر اسپیلت ۱۸ هزار ایوولی (EVVOLI) و سه عدد کولر اسپیلت ۲۴ هزار ایوولی
شرکت صنایع پتروشیمی سبلان