نفتی ها /سرتیترهای روزنامهها و سایت های خبری امروز بیشتر حول و محور کاهش غیرمنتظره قیمت نفت و احتمال افزایش دوباره آن و توافقات انجام شده در اوپک میچرخد، شبکه خبری CNBCدر گزارشی از افزایش احتمالی عرضه نفت توسط عربستان و روسیه و همچنین افزایش تولید نفت در آمریکا اشاره کرده و آن را دلیلی برای کاهش صبح امروز قیمتهای نفت دانست. و اعلام کرد، پس از انتشار خبر موافقت عربستان و روسیه برای افزایش تولید نفت در نیمه دوم سال 2018 به منظور جبران کسری بازار ناشی از توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک، روند افزایش قیمت های نفت متوقف شد.
---
سایت خبری روسی تاس هم با اشاره به همین موضوع در ادامه اذعان داشت، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و برخی تولیدکنندگان غیراوپک در راس آنها روسیه در چارچوب توافق کاهش تولید از ابتدای سال ۲۰۱۷ اقدام به کاهش ۱.۸ میلیون بشکه در روز از سرجمع تولید خود کردند. این توافق تا پایان سال ۲۰۱۸ معتبر است، اما روسیه و عربستان پنج شنبه گذشته (سوم خرداد) اعلام کردند تولید نفت را افزایش می دهند.
این دو کشور شنبه گذشته نیز تکرار کردند که در حال تصمیم گیری برای افزایش تولید نفت اوپک و غیراوپک به میزان یک میلیون بشکه در روز هستند.
پایگاه خبری بلومبرگ آمریکا در گزارشی این تصمیم را تحت تاثیر فشارهای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا دانست و اعلام کرد، تحت فشار ترامپ، عربستان ترمز افزایش قیمت نفت را کشید و مانع افزایش بیشتر سطح قیمت ها شد. عربستان تحت این فشار، ظرف مدت کوتاهی سیاست حمایت از افزایش قیمت نفت را کنار گذاشت و تصمیم به افزایش تولید گرفت و این چرخش ۱۸۰ درجه ای چشم انداز بازار نفت را کاملا دگرگون کرد.
روزنامه گاردین نیز با اشاره به نشست وزرای نفت بزرگترین تولیدکننده نفت جهان، روسیه و بزرگترین صادرکننده طلای سیاه، عربستان در سنپترزبورگ و اظهارات ولادیمیر پوتین در مورد رضایت روسیه به نفت 60 دلاری گفت، قیمت نفت تا 4 درصد کاهش باقت.«اوپک و روسیه» درحال مذاکره برای انجام «نخستین برنامه افزایش تولید نفت خام از سال ۲۰۱۶ تاکنون» هستند. در این گزارش نوشته شده بود که رقم افزایش از ۳۰۰هزار بشکه در روز که توسط عربستان سعودی تامین شود، آغاز شده و ممکن است با همراهی تولیدات نفتی روسیه به ۸۰۰ هزار بشکه در روز برسد. چنین رقمی در واقع ۸۳ درصد از مقداری است که اوپک و روسیه از ژانویه سال ۲۰۱۸ تاکنون و با هدف متعادل کردن بازار از عرضه کاسته بودند.
روز دوشنبه در نخستین روز کاری بازار، قیمت نفت در واکنش به نشست وزرای انرژی عربستان و روسیه و تصمیم این دو کشور در مورد تسهیل کاهش تولید اوپک همچنین افزایش تولید نفت در امریکا کاهش یافت. پیمان کاهش تولید میان اعضای سازمان کشورهای تولیدکننده نفت و دیگر تولیدکنندگان نفتی چون روسیه باعث افزایش قیمت نفت از سطوح پایین سال ۲۰۱۴ شده بود. این توافق تا پایان سال ۲۰۱۸ معتبر است اما با خروج امریکا از برجام و قوت گرفتن احتمال اعمال تحریمهای جدید امریکا روی صنعت نفت ونزوئلا، عربستان سعودی و روسیه روز جمعه از تصمیم خود برای تسهیل کاهش تولید تحت توافق وین خبر دادند. از دید ناظران این دو کشور قصد دارند تا با افزایش تولید، نگرانیها در مورد شدت گرفتن تنگنای تولید را کمتر کنند. قیمت نفت برنت دریای شمال در ساعت ۹:۱۳صبح روز دوشنبه به وقت گرینویچ در بازار نقل و انتقال فیوچر لندن یک دلار و ۹سنت کاهش یافت و به ۷۵دلار و ۳۵سنت در هر بشکه رسید تا پایینترین قیمت در ۳هفته اخیر را ثبت کرده باشد.
روزنامه بین المللی نفت و گاز هم در گزارشی به تقویت تولید نفت شیل در آمریکا اشاره کرده است. تولید نفت کشور آمریکا از سال ۲۰۱۱ به دلیل رونق نفت شیل، رشد چشمگیری داشته است. با این وجود بازدهی این مخازن شیلی غنی از نفت عمدتا کمتر از ۱۰ درصد است. از این رو بهره گیری از فرایندهای ازدیاد برداشت نقش مهمی در تولید از این مخازن بازی می کنند. یکی از این روش ها برای بهبود بازدهی تولید این مخازن با تراوایی پایین، استفاده از تزریق گاز است.
روزنامه واشنگتن اکسماینر نیز در صدر اخبار خود به توئیت ترامپ و انتقاد دبیر کل اوپک از او پرداخته است و عنوان کرده است که همین توئیت شاید باعث افزایش احتمالی قیمت نفت شود.اما دبیر کل اوپک در واکنش به توئیت اخیر ترمپ که گفته بود کشورهای اوپک به طور مصنوعی قیمت را بالا نگه داشتهاند، گفت:این غیرمعمول است ایالت متحده آمریکا بخواهد بر اوپکیها فشار وارد کند.
---
روزنامه بیزینس دیلی نیز از احتمال دوباره افزایش دوباره قیمت نفت در روزهای آتی خبر داده است و گفته است که: درر معاملات آسیایی امروز قیمت نفت با نوسان همراه بود، اما همچنان تحت فشار احتمال افزایش تولید عربستان و روسیه به منظور جبران کاهش عرضه ایران و ونزوئلا قرار داشت.
---
سایت خبری climath Home News نیز از افزایش مشتزیان نفت و گاز شیل آمریکا خبر داده است و عنوان کرد، اکنون آمریکا، برخلاف گذشته، به نفت و گاز معمولی بعنوان منابع استراتژیک انرژی خود، که باید حفظ شود، نمینگرد و به صادرات گسترده آن اهتمام دارد. بگفته سازمان بینالمللی انرژی، تا پایان سال ۲۰۱۹ آمریکا بزرگترین تولیدکننده انرژی جهان خواهد شد.
---
سایت خبریInquirer نیز به مشکلات اخیر ایرلاین ها با توجه به افزایش قیمت سوخت اشاره کرده است و عنوان کرده که افازی شقیمت سوخت نیز سبب افزایش هزینه های پروازها و گران شدن بلیت ها خواهد شد.
---
روزنامه زاویا با اشاره به توافق عربستان و روسیه برای افزایش تولید باز اذعان داشته قیمت نفت در عربستان تا ماه آتی افزایش خواهد یافت. باید خاطر نشان گردد که نهاد اوپک و همپیمانان آن از جمله روسیه در سال ۲۰۱۷ اقدام به کاهش میزان تولید نفت و به تبع آن افزایش قیمت این محصول کرده بودند تا بتوانند میزان مازاد عرضه ی نفت در بازارهای جهانی را کاهش دهند. این در حالی است که پس از این اقدام قیمت نفت در ماه می سال جاری به بشکه ای ۸۰ دلار رسیده و این مسئله موجب شد که برخی نگرانی ها در رابطه با تضعیف رشد اقتصادی و افزایش نرخ تورم ایجاد شود. به همین دلیل، وزرای نفت روسیه و عربستان سعودی پس از ملاقات در روز جمعه ی هفته ی گذشته اذعان کردند که در خصوص افزایش ۱ میلیون بشکه ای نفت در آینده ای نزدیک (نیمه ی دوم سال ۲۰۱۸) به بحث و تبادل نظر پرداخته اند. کاهش شدید قیمت نفت در روز جاری در واقع بازتاب انتشار اخبار مربوط به افزایش تولید این محصول در آینده ی نزدیک بوده است.
روزنامه بیزینس اینسایدر نیز به روند افزایش قیمت در عربستان اشاره کرده است.