نفتی ها /رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: صادرات تا حد زیادی به اصلاح تعاملات سیاسی وابسته است زیرا اکنون سازندگان مجبورند با برند غیرایرانی در بازارها حضور یابیم، همچنین مشکل اتصال پولی و مالی مانع جدی صادرات است.
احسان ثقفی در نشست خبری در پاسخ به ایلنا درباره صادرات تجهیزات نفتی اظهار داشت: سال گذشته صادرات پروژه پژوهشی با همکاری معاونت فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد، مطالعات دقیق میدانی انجام شد این پروژه کاربردی و با آمار دقیق تهیه شده است.
وی با بیان اینکه راهکار توسعه صادرات و بازارهای فرامرزی پیشبینی شده است، افزود: مجموعه شرکت بازوی اجرایی با همکاری وزارت صمت و معاونت علمی ریاست جمهوری تاسیس شده و با محوریت صادرات تجهیزات و خدمات فنی مهندسی توفیقاتی هم داشتهایم.
رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: طبق مطالعات صورت گرفته ۳۲ کشور از بازار کشورهای CIS، کشورهای حاشیه خلیج فارس و افریقا مقاصد صادراتی ما هستند.
وی خاطرنشان کرد: ما بنا داریم به صورت جمعی در بازارهای صادراتی حضور داشته باشیم زیرا حضور مجزا احتمال موفقیت را کاهش می دهد.
ثقفی بیان کرد: یکی از برنامه های ما ایجاد کنسرسیوم صادراتی در ۱۰ گروه کالایی است، پاویون مشترک در کمیسیون روابط بین الملل ایحاد شده، اعزام تیم تجاری و میزبانی از تیم های تجاری خارجی در دستور کار است.
وی خاطرنشان کرد: صادرات تا حد زیادی به اصلاح تعاملات سیاسی وابسته است زیرا اکنون سازندگان مجبورند با برند غیرایرانی در بازارها حضور یابیم، همچنین مشکل اتصال پولی و مالی مانع جدی صادرات است.
ثقفی درباره چالش واردات نیز گفت: ما به دلیل تحریم در زمینه واردات مواد اولیه و استراتژیک مشکل داریم البته راهکارهایی شناسایی شده اما هزینه تمام شده بالا رقته و قدرت رقابت پایین می آید.
وی تاکید کرد: اگر قرار است از تولید حمایت شود باید صادرات محور عمل کنیم و سطح تکنولوژی را ارتقا دهیم.
رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران در ادامه گفت: این انجمن آمادگی دارد برای تحقق شعار سال صندوق سرمایه گذاری ملی با سهم عمده مردم و بخش خصوصی و سهم کم دولت را ایجاد کند.
وی درباره ظرفیتهای این صنعت برای تحقق شعار سال اظهار داشت: این امکان برای ایجاد صندوق با استفاده از سرمایههای مردمی وجود دارد به این شرط که صندوق باید تحت اختیار بخش خصوصی بوده و دولت فقط حامی و کمک کننده آن باشد.
وی اعتماد سازی را اولویت نخست در سرمایه گذاری دانست و ادامه داد: اعتماد سازی سبب جذب سرمایه های مردمی شده که می تواند برای توسعه صنعت نفت به خدمت گرفته شود.
رئیس هیات مدیره استصنا تسهیل گری از سوی دولت را اولویت دیگر در جذب سرمایهگذاری دانست و خاطرنشان کرد: تسهیل گری باید به گونهای شود که سرمایهگذاران درگیر مقررات دست و پا گیر نشوند.
ثقفی تضمین بازگشت سرمایه را اولویت دیگر در بحث جذب سرمایه گذاری برشمرد و گفت: این تضمین باید از جانب دولت صورت گیرد.
وی ادامه داد: اکنون نیاز است سالانه ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری صورت گیرد تا وضعیت صنعت نفت به همین گونه که هست، بماند.
رئیس هیات مدیره انجمن استصنا افزود: برای توسعه و افزایش تولید در صنعت نفت نیاز به ۲۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری است که باید انجام شود؛ اگر سرمایه گذاری صورت نگیرد، وضعیت صنعت نفت نگران کننده خواهد بود.
وی رفع تحریم ها را اقدام بسیار مثبتی در توسعه صنعت نفت برشمرد که سبب می شود دست رانتخواران از این صنعت کوتاه شود.