نفت / شناسه خبر: 52412 / تاریخ انتشار : 1400/11/4 11:39
|

پیش‌بینی حاشیه سود پتروشیمی‌ها در سال ۱۴۰۱

پیش بینی کارشناسان حاکی از کاهش حاشیه سود پتروشیمی ها، حتی در صورت برداشته شدن سقف نرخ خوراک است.

نفتی ها /اغلب کارشناسان بورسی و صنعت پتروشیمی معتقدند با برداشته شدن سقف نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، حاشیه سود ناخالص غول‌های پتروشیمی ۲۵ الی ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت. از طرفی با کاهش نرخ محصولات در بازار‌های جهانی، انتظار می‌رود حاشیه سود ناخالص این شرکت‌ها بیش از پیش افت کند. اما سوال اینجاست آیا راه‌حلی برای رهایی از این شرایط وجود دارد؟

محمدرضا چراغی، کارشناس و فعال بازار سرمایه، درباره تغییر نرخ خوراک پتروشیمی‌ها اظهار کرد: با تغییر نرخ خوراک پتروشیمی‌ها معادل گاز صادراتی حداکثر پنج هزار تومان و نرخ سوخت صنایع معادل ۴۰درصد خوراک پتروشیمی و حداکثر دو هزار تومان تصویب شد.

وی با اشاره به سهم هزینه سوخت و انرژی در شرکت‌های گوناگون بیان کرد: باید به این نکته توجه شود که سهم هزینه سوخت و انرژی در بهای تمام شده شرکت‌‌های پتروشیمی متفاوت است. برای مثال در نماد شیراز نسبت هزینه انرژی به بهای تمام شده ۱۸درصد است که بالاترین نسبت را در میان پتروشیمی‌ها دارد. 

وی خاطرنشان کرد: اما نرخ خوراک اصلی پتروشیمی‌ها نشان می‌دهد که در چند وقت اخیر حاشیه سود ناخالص پتروشیمی‌ها تحت تاثیر افزایش نرخ‌های جهانی و پایین بودن قیمت خوراک، بالا رفته است و در بعضی شرکت‌های خوراک گازی این رقم به بالای ۶۰درصد هم رسیده است اما به طور میانگین این حاشیه سود ۴۵ الی ۵۰ درصد محاسبه می‌شود. 

این کارشناس ادامه داد: با توجه به اینکه پتروشیمی‌های گازی به مراتب تحت تاثیر بیشتری قرار خواهند گرفت، سهم گاز مصرفی در بهای تمام شده این شرکت‌ها وضعیت حساس‌تری دارد. به طور میانگین، گاز مصرفی در شرکت‌های خوراک گازی بیش از ۵۰ الی ۶۰ درصد از بهای تمام شده کالای تولید شده را تشکیل می‌دهد. بنابراین، با افزایش نرخ خوراک تا حداکثر پنج هزار تومان می‌تواند حاشیه سود ناخالص این غول‌های پتروشیمی را حتی تا ۲۵ الی ۳۰ درصد کاهش دهد. 

چراغی در پایان گفت: در نتیجه حاشیه سود بالای این شرکت‌ها به علت افزایش نرخ محصولات در بازار‌های جهانی و ثابت بودن نرخ خوراک بوده اما در شرایط کنونی که نرخ محصولات در بازار‌های جهانی اندکی کاهش یافته، ممکن است حاشیه سود ناخالص این شرکت‌ها بیش از پیش افت کند. مگر اینکه گشایش‌های اقتصادی باعث از بین رفتن هزینه تحریم‌ها در صادرات و افزایش میزان صادرات این شرکت‌ها شود. /اقتصادآنلاین

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/52412

کلیدواژه

حاشیه سود پتروشیمی‌ها

کارشناسان بورسی

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها