نفتی ها /احمد مهدوی ابهری دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی امروز در نشست خبری گفت: صنعت پتروشیمی به علت اینکه پر مزیت بوده و بازیگر اول صادرات غیرنفتی و بازار سرمایه است، اهمیت زیادی دارد لذا باید در این بخش افزایش صادرات، ارزآوری، اشتغال و.... را داشته باشیم.
وی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه ۳۵ میلیون تن باید به ظرفیت محصولات پتروشیمی افزوده شود این در حالی است که در ۶ برنامه گذشته ۹۶ میلیون تن محصولات پتروشیمی تولید شده است که یعنی در دوره ۵ ساله باید دوبرابر ظرفیتی که در مدت مشابه تولید شده افزایش تولید داشته باشیم.
ابهری خاطر نشان کرد: برای پیشبرد این موضوع ابتدا باید زیرساختهای آن را فراهم کرد که مهمترین آن تأمین خوراک پایدار است. در رابطه با این موضوع ۱۰ تفاهم نامه با وزارت نفت به امضا رساندهایم که اگر به نتیجه برسد ۸ میلیارد دلار سرمایهگذاری در میادین گازی صورت میگیرد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت گاز کشور افزوده میشود که بخشی از ناترازی گاز کشور را نیز میتواند جبران کند.
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به برنامه جدیدی که به تازگی با بانک مرکزی توافقات آن انجام شده است، افزود: اقدامی در دستور کار داریم که قرار است به صورت پایلوت در دو استان کرمانشاه و خراسان اجرا شود، به طوری که اگر مشترکان خانگی در فصل سرد سال نسبت به سال گذشته صرفهجویی داشته باشند، گاز صرفهجویی شده به قیمت خوراک پتروشیمی خریداری میشود و این پول به جیب مردم میرود.
وی ادامه داد: در صورت اجرایی شدن این طرح اگر مشترکی سال گذشته هزار متر مکعب مصرف داشته است و اکنون با صرفهجویی به ۵۰۰ متر مکعب رسیده است گاز صرفهجویی شده به ازای هر متر مکعب بین ۴ تا ۵ هزار تومان خریداری میشود.
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که آیا انتخاب استانهای سردسیر میتواند منجر به صرفهجویی شود، گفت: اگر در دو طرح پایلوت موفق شویم این اقدام را در تمامی استانهای سردسیر اجرا میکنیم، چراکه خرید گاز با قیمت مناسب مردم را ترغیب به صرفهجویی میکند.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی دبا اشاره به رشد ۸ درصدی صادرات در شش ماهه نخست سال خاطر نشان کرد: از ۳۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در ۶ ماه نخست ۱۴۰۲ به ۴۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در ۶ ماه نخست امسال رسیده است.
مهدویابهری به افزایش ۴ درصدی حجم صادرات محصولات پتروشیمی از ۱۵ میلیون و ۲۰۴ هزار تن در ۶ ماه نخست ۱۴۰۲ به ۱۵ میلیون و ۸۶۴ هزار تن در ۶ ماه نخست ۱۴۰۳ رسیده و بقیه محصولات خوراک بینمجتمعی بوده است.
رشد ۱۲ درصدی ارز آوری صنعت پتروشیمی
وی از افزایش ۱۲ درصدی ارزآوری صنعت پتروشیمی در ۶ ماه نخست ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه پارسال خبر داد و گفت: ارزآوری این صنعت از ۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار به ۶ میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار افزایش داشته است.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی به افزایش ۱۲ درصدی فروش ارز در سامانه نیما اشاره و بیان کرد: حدود ۸۰ درصد صادرات صنعت به سامانه نیما عرضه شده و مابقی برای اجرای پروژهها و نیازهای تولید مصرف شده است.
توافق با نک مرکزی برای تأمین مالی پروژههای پتروشیمی
وی افزود: این انجمن برای فراهم کردن زیرساختهای توسعه صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه با بانک مرکزی توافق کرده است تا به تأمین مالی پروژههایی که در مراحل پایانی هستند و برای تکمیل حداکثر تا حدود ۵۰ میلیون دلار یا تا ۲ هزار میلیاردتومان بهصورت ریالی نیاز دارند، کمک کند. غیر از پروژههایی که برای امسال آماده بهرهبرداری هستند، حداقل ۱۰ پروژه شامل این برنامه برای جهش تولید میشوند.
مهدوی ابهری ادامه داد: تکمیل ۴۹ طرح در برنامه هفتم توسعه در نظر گرفته شده است که از ۵ تا ۹۰ درصد پیشرفت دارند. انجن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی همه این طرحها را بهطور مداوم بررسی میکند تا به سرانجام برسند.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تصریح کرد: با تحقق اهداف برنامهریزیشده برای صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه، درآمد ارزی صنعت پتروشیمی ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار افزایش مییابد که برای کشور بسیار مؤثر است و میتواند نقش مطلوبی در اقتصاد ملی داشته باشد.