نفتی ها /سال گذشته نیز در زمانی که بازار در ماههای پایانی با نوسان رو به رو شده بود، ورود ارز پتروشیمی ها به بازار، از شدت تقاضا و هیجان بازار کاست.
ظهر امروز و در حالی که قیمت ها در بازار رو به افزایش بود، شرکت پتروشیمی جم اعلام کرد که با انگیزه پشتیبانی از اقتصاد ملی و مقابله با سوداگران ارز، اقدام به تزریق ارز به بازار کرده است.
سیدحسین میرافضلی مدیرعامل پتروشیمی جم در این باره گفته است: تلاش می کنیم از این پس مطابق با برنامه های پیش بینی شده بانک مرکزی همه ارز صادراتی خود را به بازار عرضه کنیم و در همین راستا در هفته جاری حدود 60 میلیون دلار و یورو را به بانک مرکزی برای فروش عرضه کردیم.
به گفته وی، با یک اقدام همه جانبه از سوی شرکت های پتروشیمی، حجم عرضه ارز در بازار افزایش خواهد یافت که طبعا موجب مقابله با سوداگران ارز خواهد شد.
پتروشیمی پس از نفت مهمترین کالای صادراتی ایران به شمار می رود که درآمد حاصل از آن سالیانه در حدود هشت میلیارد دلار برآورد می شود و سهم قابل توجهی در سبد صادرات غیرنفتی کشور دارد.
از این رو طی سال های گذشته بانک مرکزی تلاش کرده است ضمن تزریق ارزهای حاصل از صادرات نفت به بازار برای مدیریت بازار ارز، از ظرفیت واحدهای پتروشیمی نیز برای متعادل نگه داشتن تقاضا در بازار استفاده کند.
پیگیری خبرنگار ایرنا از بانک مرکزی نیز گویای آن است که این بار نیز پتروشیمی ها با هماهنگی بانک مرکزی عرضه ارز حاصل از صادرات خود را به بازار کلید زده اند که نتیجه مستقیم این تصمیم تنها ساعاتی پس از انتشار این خبر و آغاز تزریق ارز، در بازار مشهود شد.
از حوالی ساعت 16 امروز قیمت دلار به تدریج از دامنه 60 هزار ریال فاصله گرفت و در پایان معاملات امروز در ساعت 18 به 58 هزار و 880 ریال کاهش یافت.
عصر امروز نیز جلسه ای با محوریت تحولات بازار ارز با حضور مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی و ولی اله سیف رئیس کل بانک مرکزی در کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد که در این جلسه مقرر شد اقدام های لازم برای مدیریت بازار و کاهش قیمت ها در دست انجام باشد.
به گفته وزیر اقتصاد، تیم اقتصادی دولت امشب جلسه ای با موضوع نوسانات بازار ارز با حضور حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری دارد و قرار است پیشنهادهای بانک مرکزی در خصوص ساماندهی این بازار بررسی و درباره آن تصمیم گیری شود.
افزایش های اینچنینی نرخ ارز آن هم در حالی که نهادهای بین المللی همچون صندوق بین المللی پول پیش بینی رشد 3.5 درصدی اقتصاد ایران در سال جاری را دارند، نشان می دهد که نوسانات پایدار نیست و عده ای تلاش دارند با التهاب آفرینی در بازار و ایجاد نگرانی بین صاحبان سرمایه و فعالان اقتصادی، فضای اقتصادی را برای عامه مردم مه آلود جلوه دهند.
از این رو تنها راه مقابله با چنین شرایطی، حفظ آرامش در بازار و تنویر افکار عمومی در این زمینه است تا دلالان و سفته بازان ارزی نتوانند بر موج تقاضا سوار شوند.