نفت / شناسه خبر: 105865 / تاریخ انتشار : 1401/12/21 14:18
|

خواب مجلس برای فروش نفت محقق می‌شود؟

در صورت محقق نشدن درآمدهای نفتی که در بودجه تعیین شده است چشم‌انداز خوبی را نمی‌توان برای بازار ارز در آینده متصور شد. چراکه یکی از منابع درآمدی واردات ارز از طریق کانال‌های غیربانکی است...

نفتی ها /روز گذشته مجلس سقف درآمدها و هزینه‌های لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ را تصویب نمود؛ بر اساس این مصوبه، دولت و مجلس فروش روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت با قیمت ۸۵ دلار در هر بشکه را پیش‌بینی کرده‌اند. تصویریکه بر اساس آن باید تا پایان سال درآمد دولت را از محل فروش نفت به ۴۳ میلیارد و ۴۳۵ میلیون دلار بپردازد، موضوعی  که کارشناسان قدری  در تحقق ان تردید دارند و برخی این عدد را حاصل رویاپردازی دولت برای بازار ارز دانسته اند.
هر چند وزیر نفت در مراسم راه اندازی گواهی سپرده نفت خام و میعانات گازی در بورس انرژی که امروز با حضور وزیر اقتصاد برگزار شد از صادرات ۱۹۰ میلیون بشکه نفت بیشتر از سال ۱۳۹۹ و ۸۳ میلیون بشکه بیشتر از سال ۱۴۰۰ نفت در سال جاری  خبر داده است، اما برخی کارشناسان و حتی نمایندگان مجلس آمار و ارقام ارائه‌شده برای فروش نفت در لایحه بودجه ۱۴۰۲ را غیرواقعی دانستند و کسری ۴۷۶ هزار میلیارد تومانی برای آن پیش‌بینی کردند.
از سویی دیگر با نگاهی به آمار هشت‌ماهه قانون بودجه ۱۴۰۱ که تقریبا مشابه بودجه سال آینده است مشخص است که تنها ۴۴ درصد از منابع حاصل از فروش نفت و میعانات محقق شده است. حال با توجه به تشدید تحریم‌ها در ماه‌های اخیر و تنگ‌تر شدن بازارهای فروش نفت ایران در منطقه به واسطه حضور روسیه مشخص نیست فروش نفت ایران در سه ماه اخیر به چه شکل دنبال شده است؟
هر چند توافق ایران و عربستان مبنی بر از سرگیری روابط دیپلماتیک و سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران امیدواری‌ها نسبت به ثمر نشستن برجام را تقویت کرد. گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که با شکل‌گیری رابطه این دو کشور امکان حضور پررنگ‌تر ایران در اوپک وجود دارد.
این در حالی است که به گفته بسیاری از کارشناسان امر، این موضوع در نگاه اول می‌تواند خوشایند تلقی شود، اما با توجه به اینکه عرصه بین‌المللی و مخصوصا عربستان به عنوان یکی از اعضای تاثیرگذار اوپک به سمت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر پیش می‌روند، باید نسبت به چشم‌انداز حضور ایران در این سازمان و تاثیر آن در بازار فروش نفت شک کرد.
از طرفی تحرکات روسیه دربازارهای فروش نفت شرق رو به گسترش است. فروش نفت روسیه با قیمت‌های ارزان مدت‌هاست که عرصه را برای حضور ایران تنگ‌‌تر کرده است. نفت مسکو در حال حاضر با نرخ ۶۵ دلار در هر بشکه به دو مشتری اصلی ایران یعنی چین و هند به فروش می‌رسد. حال اینکه ایران بتواند هر بشکه نفت را ۸۵ دلار طبق برنامه‌ریزی بودجه عرضه کند و خریدار داشته باشد جای سوال دارد.
موضوع اما اینجاست که در صورت محقق نشدن درآمدهای نفتی که در بودجه تعیین شده است چشم‌انداز خوبی را نمی‌توان برای بازار ارز در آینده متصور شد. چراکه یکی از منابع درآمدی واردات ارز از طریق کانال‌های غیربانکی است. چراکه کانال‌های بانکی رسمی به علت تحریم‌ها علیه ایران مسدود هستند.

مخاطبین عزیز پایگاه خبری–تحلیلی نفتی‌ها؛ شما می‌توانید از طریق پست الکترونیک naftiha.ir@gmail.com و دایرکت پیج اینستاگرام نفتی‌ها به آدرس @NaftihaNews برای ارائه نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و سایر پیام‌های خود با ما در ارتباط باشید.

 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/105865

کلیدواژه

فروش نفت

درآمد بحرین از محل فروش نفت و گاز

کاهش فروش نفت ایران

فروش نفت خام

قیمت فروش نفت عربستان

فروش نفت در بورس

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها