شنبه 11 مهر 1405
.

03 Oct 2026

سنگدوینی: ناترازی انرژی با تولید بیشتر حل نمی‌شود؛ مدیریت مصرف ضروری است
نفت / شناسه خبر: 317012 / تاریخ انتشار : 1405/7/7 17:33
|

سنگدوینی: ناترازی انرژی با تولید بیشتر حل نمی‌شود؛ مدیریت مصرف ضروری است

رئیس قرارگاه رفع ناترازی انرژی مجلس: برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها باید از هم‌اکنون برنامه‌ریزی کرد

نفتی ها /رمضانعلی سنگدوینی، عضو کمیسیون انرژی و رئیس قرارگاه رفع ناترازی انرژی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به شرایط دشوار صنعت انرژی در دوره جنگ و تحریم گفت: نیروهای صنعت برق در سخت‌ترین شرایط، صحنه تولید را ترک نکردند و با وجود آسیب به بخشی از نیروگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و تأسیسات پالایشی، روند تأمین انرژی کشور را حفظ کردند.

وی در مراسم افتتاحیه دومین همایش کاربران توربین‌های گازی و سیکل ترکیبی، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و روز ایمنی و آتش‌نشانی، از شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و شهدای مدافع سلامت یاد کرد و از مومنی، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق دماوند، و دست‌اندرکاران برگزاری این همایش قدردانی کرد.
 
نیروهای صنعت برق صحنه تولید را ترک نکردند
 
سنگدوینی با اشاره به شرایط جنگ ۱۲روزه و اهمیت استمرار تولید انرژی اظهار کرد: در شرایطی که کشور درگیر یک جنگ نابرابر بود و مذاکرات نیز در جریان داشت، نیروهای صنعت برق صحنه نبرد تولید را ترک نکردند، در نیروگاه‌ها ماندند و به وظیفه خود ادامه دادند.
وی افزود: در آن مقطع، زنجیره‌های انسانی شکل‌گرفته در نیروگاه‌های کشور نشان داد که علاوه بر نیروهای تخصصی صنعت برق، مردم نیز در کنار این مجموعه‌ها ایستاده‌اند و همین موضوع پیام روشنی برای دشمن داشت.
رئیس قرارگاه رفع ناترازی انرژی مجلس با اشاره به آسیب‌های واردشده به زیرساخت‌های انرژی کشور گفت: وزارت نیرو در شرایط جنگ و با وجود خسارت‌های سنگین، دست از تولید و ساختن برنداشت و این موضوع اهمیت زیادی دارد؛ جهاد فقط در عرصه جنگ نیست، بلکه جهاد در عرصه تولید نیز معنا پیدا می‌کند.
 
نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت برق
 
سنگدوینی با اشاره به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت برق گفت: بخش مهمی از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این صنعت، حاصل سیاست‌گذاری‌ها و مصوبات مجلس یازدهم است و امروز بسیاری از مجموعه‌های صنعت برق از ظرفیت این شرکت‌ها استفاده می‌کنند.
وی با اشاره به تشکیل قرارگاه رفع ناترازی انرژی در مجلس ادامه داد: در چارچوب نشست‌های نظارتی مجلس، موضوع ناترازی انرژی مورد توجه قرار گرفت و مقرر شد قرارگاهی برای پیگیری این موضوع در کمیسیون انرژی شکل بگیرد. این مسئولیت نیز از سوی رئیس کمیسیون انرژی به بنده واگذار شد.
 
ناترازی انرژی نیازمند هماهنگی چند دستگاه است
 
سنگدوینی با بیان اینکه مدیریت ناترازی انرژی نیازمند هماهنگی میان چندین دستگاه است، گفت: در این مسیر باید میان وزارتخانه‌های نیرو، نفت، صمت، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی و همچنین دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی هماهنگی ایجاد شود و این کار، مسیر ساده‌ای نیست.
وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۱۰ جلسه با معاونان و مسئولان وزارتخانه‌های نیرو، نفت، صمت، جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی و همچنین دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی برگزار شد تا مشخص شود در صورت کمبود گاز در تابستان و زمستان، چه اقداماتی باید برای استمرار تولید نیروگاه‌ها انجام شود.
سنگدوینی افزود: ذخایر سوخت نیروگاه‌ها یکی از مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین مسائل کشور است و در نهایت، با برگزاری جلسات متعدد و تصمیم‌گیری‌های انجام‌شده، برنامه‌ای برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها تدوین و به دستگاه‌های مرتبط ابلاغ شد.
 
ذخیره‌سازی بیش از ۳.۵ میلیارد لیتر نفت‌گاز برای نیروگاه‌ها
 
وی با اشاره به ذخیره‌سازی سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها گفت: بیش از ۳.۵ میلیارد لیتر نفت‌گاز برای نیروگاه‌ها ذخیره شد و در کنار آن، نفت‌کوره نیز در نظر گرفته شد تا چرخه انرژی کشور در زمستان با مشکل مواجه نشود و هیچ نیروگاهی به دلیل کمبود سوخت از مدار خارج نشود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: امسال نیز این جلسات ادامه پیدا کرده و تاکنون چندین جلسه برگزار شده است. با توجه به شرایط گاز کشور، امسال نسبت به سال گذشته تأمین گاز نیروگاه‌ها دشوارتر است و باید از هم‌اکنون برای آن برنامه‌ریزی کرد.
 
تأمین سوخت نیروگاه‌ها؛ حلقه مهم پایداری شبکه انرژی
 
سنگدوینی با اشاره به سابقه فعالیت خود در صنعت نفت و گاز گفت: حدود ۳۵ سال در وزارت نفت و شرکت ملی گاز فعالیت داشته‌ام و در اجرای خطوط انتقال گاز و پروژه‌هایی با طول بیش از هزار کیلومتر و همچنین در حوزه صادرات گاز به عراق تجربه داشته‌ام؛ بنابراین اهمیت زنجیره تأمین گاز برای نیروگاه‌ها را به‌خوبی می‌شناسم.
 
وی با اشاره به آسیب‌های واردشده به بخشی از زیرساخت‌های انرژی در جریان جنگ گفت: بخشی از نیروگاه‌های صنایع و پتروشیمی‌ها و همچنین برخی تأسیسات پالایشی آسیب دیدند و در نتیجه، بخشی از ظرفیت تولید و تأمین انرژی کشور تحت تأثیر قرار گرفت.
 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/317012

کلیدواژه

سنگدوینی

قرارگاه رفع ناترازی انرژی مجلس

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخرین اخبار
پربیننده ترین ها