نفت / شناسه خبر: 294005 / تاریخ انتشار : 1404/7/20 14:00
|

از واردکننده تا هاب گازی/ ترکیه مسیر انرژی اروپا را تغییر می‌دهد؟

ترکیه در حرکتی راهبردی قصد دارد بیش از نیمی از نیاز گازی خود را از میادین داخلی و LNG آمریکا تأمین کند و مسیر خود را از واردکننده صرف به هاب گازی اوراسیا تغییر دهد.

نفتی ها /فائزه پناهی، ترکیه در یک چرخش راهبردی چند‌میلیارد‌دلاری، قصد کرده تا سه سال آینده بیش از نیمی از نیاز گازی خود را از میادین داخلی و محموله‌های LNG آمریکا تأمین کند؛ حرکتی که می‌تواند آخرین تکیه‌گاه مسکو در بازار انرژی اروپا را فرو بریزد.

تحلیل‌گران روسی به تلخی اذعان کرده‌اند که اگر روند فعلی ادامه یابد، ترکیه ظرف دو تا سه سال آینده می‌تواند واردات از روسیه را متوقف کند؛ برای کرملین، این به معنای از دست رفتن آخرین بازار بزرگ گاز در اروپا پس از جنگ اوکراین خواهد بود؛ گویا در جهان جدید انرژی، جغرافیا دیگر فقط مرز و نقشه نیست؛ ترکیه نشان داده است که می‌توان در میانه‌ی میدان‌های پرتنش، از واردکننده به تنظیم‌گر تبدیل شد و شاید، در آینده‌ای نه چندان دور، گاز اروپا از دریای سیاه عبور کند، نه از سیبری.

ترکیه تاکنون بیش از ۴۳ میلیارد دلار قرارداد LNG با شرکت‌های آمریکایی امضا کرده؛ از جمله قرارداد ۲۰ ساله با مرکوریا در سپتامبر. این قراردادها نه فقط ترکیه را از فشار روسیه و ایران دور می‌کند، بلکه به آنکارا ظرفیتی معادل ۵۸ میلیارد مترمکعب در سال برای واردات LNG می‌دهد—رقمی که می‌تواند کل مصرف کشور را پوشش دهد.

طبق تحلیل‌ها، دولت ترکیه می‌خواهد از گاز روسی و ایرانی برای مصرف داخلی استفاده کند جایی که قیمت پایین‌تر اهمیت دارد و در مقابل، تولید داخلی و LNG آمریکایی را به بازار اروپا صادر کند. شرکت دولتی BOTAS هم‌اکنون قراردادهایی برای فروش گاز به مجارستان و رومانی امضا کرده است.

در همین راستا وزیر انرژی ترکیه، آلپ‌ارسلان بایراکتار، در گفت‌وگو با شبکه‌های داخلی تأکید کرده که ترکیه تعامل با همه شرکا را ادامه می‌دهد، اما اذعان داشته که LNG آمریکایی اکنون ارزان‌تر است.

حالا ترکیه در حال تثبیت جایگاه خود به‌عنوان هاب گازی اوراسیا است، کشوری که دیگر صرفاً مسیر انتقال نیست، بلکه طراح و تنظیم‌کننده‌ی جریان گاز میان شرق و غرب خواهد شد./euromaidanpress

 

مخاطبین عزیز پایگاه خبری–تحلیلی نفتی‌ها؛ شما می‌توانید از طریق پست الکترونیک naftiha.ir@gmail.com و دایرکت پیج اینستاگرام نفتی‌ها به آدرس @NaftihaNews برای ارائه نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و سایر پیام‌های خود با ما در ارتباط باشید.

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/294005

کلیدواژه

LNG

هاب گازی اوراسیا

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها
آگهی فراخوان عمومی مربوط به مناقصه خدمات بازرسی فنی شخص ثالث خدمات و کالا مربوط به طرح توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی فاز-1
فراخوان مناقصه  عمومی دو مرحله ای همراه با ارزیابی کیفی  به شماره SPIC-TPR-04-13