نفت / شناسه خبر: 281449 / تاریخ انتشار : 1403/9/28 20:12
|

اوپک پلاس نگران افزایش تولید نفت آمریکا در دوران ترامپ شد

اوپک پلاس از افزایش مجدد تولید نفت آمریکا پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید بیمناک است، زیرا عرضه آمریکایی بیشتر، باعث کاهش بیشتر سهم بازار این گروه شده و اقداماتش برای تقویت قیمت را کم اثر می‌کند

نفتی ها /اوپک پلاس حدود نیمی از نفت جهان را تولید می‌کند و اوایل ماه میلادی جاری، برنامه افزایش تولید را تا آوریل به تعویق انداخت. این گروه به دلیل تقاضای ضعیف و رونق تولید آمریکا و برخی دیگر از تولیدکنندگان خارج از این گروه، بخشی از محدودیت عرضه داوطلبانه خود را تا پایان سال ۲۰۲۶ تمدید کرد.

 اوپک، سابقه دست کم گرفتن افزایش تولید آمریکا را دارد که به آغاز رونق نفت شیل باز می گردد. رونق نفت شیل بود که آمریکا را به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل کرد و این کشور اکنون، یک پنجم نفت جهان را عرضه می‌کند.

بعضی از نمایندگان اوپک پلاس، در حال حاضر، نسبت به نفت آمریکا، خوش بینی بیشتری دارند و می‌گویند دلیل آن، ترامپ است. پس از یک انتخابات متمرکز بر اقتصاد و هزینه زندگی، تیم انتقالی ترامپ، بسته متنوعی را برای مقررات زدایی از بخش انرژی تهیه کرده است. یک نماینده اوپک پلاس به رویترز گفت: تصور می‌کنم بازگشت ترامپ، خبر خوبی برای صنعت نفت است و احتمالا از شدت سیاست‌های زیست‌محیطی سخت‌گیرانه، کاسته می‌شود. اما ممکن است شاهد تولید بالاتر در آمریکا باشیم که برای ما خوب نیست.

افزایش بیشتر تولید آمریکا، مانع از برنامه‌های اوپک پلاس برای شروع افزایش تولید از آوریل سال ۲۰۲۵، بدون ریسک کاهش قیمت‌ها می‌شود. کاهش قیمت‌ها به کشورهای اوپک پلاس که به درآمدهای نفتی متکی هستند، آسیب می‌زند.

رئیس‌جمهور منتخب آمریکا که وعده‌هایی مبنی بر کاهش قیمت انرژی و کاهش تورم، در مبارزات انتخاباتی پیروز شد، می‌خواهد تولید را به دلایل متفاوتی، افزایش دهد. ریچارد برنز، رئیس ژئوپلیتیک در شرکت تحقیقاتی «انرژی اسپکتس» گفت: این یک پویایی بالقوه دشوار برای هر دو طرف است. اوپک پلاس با مشکل بزرگ ناشی از افزایش تولید آمریکا مواجه شده که نفوذ این گروه را کاهش داده است.

افزایش تولید نفت آمریکا در ۲۰۲۵

اوپک پلاس پس از یک سری کاهش از سال ۲۰۲۲، حدود ۵.۸۵ میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید خود را فریز کرده است. طبق آمار خود اوپک، در فاصله سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴، کل تولید نفت آمریکا، ۱۱ درصد رشد کرده است.

 تا ۱۱ سال قبل، آمریکا حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز تولید می‌کرد. محاسبات رویترز بر اساس آمار آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد تولید اوپک پلاس معادل ۴۸ درصد عرضه جهانی است که پایین‌ترین میزان از زمان تشکیل این گروه در سال ۲۰۱۶ با سهم بازار بیش از ۵۵ درصد است.

ایگور سچین، رئیس روس نفت که بزرگترین تولیدکننده نفت روسیه است، اوایل ماه جاری، اظهار کرد که تصمیمات اوپک پلاس برای کاهش تولید در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰، به صنعت شیل آمریکا کمک کرد و این صنعت را به صادرکننده بزرگ تبدیل کرد.

یکی دیگر از منابع اوپک پلاس گفت: سیاست‌های ترامپ می‌تواند از تقاضای نفت حمایت کند که به نفع گروه اوپک پلاس خواهد بود، اما چشم انداز افزایش عرضه نفت آمریکا، نگران کننده است. وی افزود: تهدید اصلی برای اوپک پلاس، افزایش تولید نفت آمریکا در دوران ترامپ، کاهش وابستگی این کشور به نفت وارداتی و افزایش صادرات است.

 اوپک هفته گذشته در گزارشی، پیش‌بینی کرد که کل عرضه آمریکا در سال آینده، ۲.۳ درصد افزایش خواهد یافت و همچنین پیش‌بینی خود را برای رشد تقاضای جهانی نفت دوباره کاهش داد.

 آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند تولید آمریکا در سال آینده، ۳.۵ درصد افزایش می‌یابد که برآورد بالاتری نسبت به دیدگاه اوپک است.

بر اساس گزارش رویترز، برخی از مدیران و تحلیلگران صنعت متقاعد نشده اند که عرضه آمریکا در دوران ترامپ، به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. به گفته رئیس بخش بالادستی شرکت اکسون، تولیدکنندگان شیل بر اقتصاد خود که به عنوان نظم سرمایه شناخته می‌شود، متمرکز هستند و انتظار می‌رود که تنها در صورت سودآوری، تولید را افزایش دهند./ایسنا

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/281449

کلیدواژه

اوپک پلاس

توافق اوپک پلاس

نشست اوپک پلاس

نشست اضطراری مجازی اوپک پلاس

تولیدکنندگان اوپک پلاس

نشست فوق‌العاده اوپک پلاس

ائتلاف اوپک پلاس

نشست امروز اوپک پلاس

برگزاری نشست اوپک پلاس

گروه اوپک پلاس

توافق احتمالی اوپک پلاس

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها