پتروشیمی / شناسه خبر: 3255 / تاریخ انتشار : 1397/5/20 11:46
|

نفتی‌ها رمزگشائی کرد:‌ هلدینگ خلیج فارس چگونه ۴۵ میلیون تنی می‌شود؟

ازسویی ربیعی مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس از افزایش تولید این هلدینگ تا سال ۱۴۰۰ به ۴۵ میلیون تن خبر می‌دهد و ازسویی دیگر خبر از ادغام تاپیکو با این هلدینگ طی روزهای آینده می‌رسد.

نفتی ها /ازسویی ربیعی مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس از افزایش تولید این هلدینگ تا سال ۱۴۰۰ به ۴۵ میلیون تن خبر می‌دهد و ازسویی دیگر خبر از ادغام تاپیکو با این هلدینگ طی روزهای آینده می‌رسد. اما اینکه این دو خبر تا چه اندازه به هم مربوط می‌شوند موضوعی است که دراین گزارش به آن پرداخته خواهد شد.

ربیعی در حالی از افزایش تولید این مجموعه به مرز ۴۵ میلیون تن ظرف سه سال آینده می‌گوید که این روزها به اذعان مسوولان بسیاری از پروژه های در دست اجرای این هلدینگ به دلیل کمبود منابع مالی با عدم توسعه مواجهند.
اما در خوشبینانه ترین حالت اگر فرض را بر توسعه تمام طرح های در حال اجرای این هلدینگ بگذاریم باید به تاکید مسوولان سابق شرکت صنایع پتروشیمی خلیح فارس منتظر افزایش تولید این هلدینگ تا مرز ۴۰ میلیون تن باشیم.
بنابراین این اظهارات ربیعی مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس از ۲ منظر قابل بررسی است.
در خوشبینانه ترین حالت احتمال دارد این مرد تازه نفس صنعت پتروشیمی در تلاش برای تعریف پروژه های جدید باشد که این امر باعث افزایش تولید گردد. که البته این احتمال نیز بسیار ضعیف است. چراکه اجرای یک پروژه از زمان اجرا تا بهره برداری سه تا ۵ سال زمان نیاز دارد. آنهم در شرایطی که هنوز طرح مطالعاتی در حال بررسی نیست.  به نظر می‌رسد توسعه طرح های در حال بهره برداری نیز توان پوشش بیش از ۲۵میلیون تن افزایش ظرفیت ظرف سه سال را نخواهند داشت.
بنابراین باید به نگاهی دیگر روی آورد. آنطور که کارشناسان تاکید دارند به احتمال زیاد ربیعی و یارانش بر افزایش تولید مبنی بر ادغام تاپیکو با هلدینگ خلیج فارس حساب کرده اند. بنابراین در صورت ادغام هلدینگ خلیج فارس و تاپیکو ظرفیت این هلدینگ به راحتی افزایش خواهد یافت.
به اذعان کارشناسان در صورت صحت این نوع نگاه در هلدینگ خلیج فارس باید آن را مشابه کار برخی مدیران شرکت‌هایی دانست که در ماه‌های نزدیک به برگزاری مجمع سالانه اقدام به واردات هر محموله ای اعم از برنج، روغن یا پنیر  می‌کردند و سریع آن را در بازار می‌فروختند و سود حاصله را در سود سالیانه شرکتشان ادغام می کردند تا به زعم خودشان صدای سهامداران را خاموش و آنان را راضی نگه دارند.
بنابرآمارها در حال حاضر تولید هلدینگ خلیج فارس در مرز ۲۰میلیون تن اعلام می‌شود که قطعا برای تحقق رویای ربیعی براساس رسیدن به ظرفیت ۴۵ میلیون تنی تا سال ۱۴۰۰ باید برای افزایش ظرفیت تولید تا مرز ۲۵ میلیون تن تلاش گردد. اما باید دید برنامه ربیعی برای این افزایش تولید و بهره برداری از طرح های در دست اجرا چگونه پیش می‌رود؟ کارشناسان معتقدند افزایش تولید اعلام شده با تکیه بر خرید پتروشیمی های جدید بوده و موافقان ربیعی خلاف آن را باور دارند! به هرحال باید دید سرنوشت هلدینگ خلیج فارس را  از این پس واسطه گری رقم می‌زند و یا توسعه طرح ها؟
 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/3255

کلیدواژه

ربیعی

ربیعی و هلدینگ خلیج فارس

هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس

طرح های هلدینگ خلیج فارس

مدیر تولید هلدینگ خلیج فارس

اخبار هلدینگ خلیج فارس

مدیرعامل جدید هلدینگ خلیج فارس

هلدینگ خلیج فارس

فتو صدای نفتی ها

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار