نفت / شناسه خبر: 270705 / تاریخ انتشار : 1403/7/11 20:42
|

فرصت طلایی دوماهه وزارت نفت برای جلوگیری از خاموشی زمستانه

مجموعه وزارت نفت باید این فرصت طلایی دوماهه تا نیمه آذرماه را جدی بگیرد تا عقب‌ماندگی فاحش پرشدگی ذخایر سوخت نیروگاهی جبران شود؛ اگر از این فرصت طلایی بهره‌گیری حداکثری نشود، احتمال بروز خاموشی‌های زم

نفتی ها /مجموعه وزارت نفت باید این فرصت طلایی دوماهه تا نیمه آذرماه را جدی بگیرد تا عقب‌ماندگی فاحش پرشدگی ذخایر سوخت نیروگاهی جبران شود؛ اگر از این فرصت طلایی بهره‌گیری حداکثری نشود، احتمال بروز خاموشی‌های زمستانه بسیار زیاد است.
درحال حاضر حدود ۴۲درصد ظرفیت مخازن سوخت ماعی نیروگاه‌ها پُر است؛ این درحالی است که در روز مشابه سال گذشته این میزان پرشدگی ۷۷درصد بود.
در فاصله زمانی ابتدای مهرماه تا شروع آذرماه که شروع گسترده فصل سرما در کشور است، در سال ۱۴۰۲، ظرفیت مخازن سوخت مایع نیروگاه‌ها از ۷۷درصد پرشدگی به ۱۰۰درصد پرشدگی رسید؛ در واقع در این دوماهه، ۲۳درصد ظرفیت مخازن سوخت نیروگاه‌ها پُر شد.
اگر با شرایط مشابه دوماهه ابتدایی پاییز سال گذشته، سوخت مایع تحویل نیروگاه‌ها شود، مخازن سوخت مایع نیروگاه‌ها از ۴۲درصد پرشدگی فعلی به ۶۵درصد پرشدگی تا شروع فصل سرمای امسال می‌رسند که به‌هیچ وجه ذخایر مناسبی برای تأمین برق زمستانه با توجه به ناترازی گاز و محدودیت‌های تأمین گاز برای بخش نیروگاهی کشور در زمستان نیست.
از اینرو، مجموعه وزارت نفت باید این فرصت طلایی دوماهه را که مصرف برق نسبت به تابستان کاهش یافته و مصرف گاز نیز هنوز نسبت به فصل سرما، افزایشی نشده و امکان تخصیص گاز بیشتر به نیروگاه‌ها و تحویل سوخت مایع بیشتر وجود دارد، استفاده نمایند تا عقب‌ماندگی فاحش پرشدگی ذخایر سوخت نیروگاهی جبران شود؛ اگر از این فرصت طلایی بهره‌گیری حداکثری نشود، احتمال بروز خاموشی‌های زمستانه بسیار زیاد است.
روز گذشته، کرامت ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در بخشی از گفت‌وگویی که با سایت اطلاع رسانی وزارت نفت داشت، از افزایش ۳۹ درصدی تحویل سوخت نیروگاهی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: " از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا هفتم مهر در مجموع نفت‌گاز و نفت‌کوره ۳۹ درصد افزایش تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها داشتیم."
ویس‌کرمی بیان کرد: "نیروگاه‌های حرارتی جزو صنایع انرژی‌بر عمده هستند که سوخت عمده آنها، گاز طبیعی است و سوخت پشتیبان نفت‌گاز یا نفت‌کوره است. از ابتدای سال، ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها آغاز می‌شود، امسال بیش از سال قبل تحویل نفت‌گاز و نفت‌کوره به نیروگاه‌ها انجام شده است."
اگرچه این مقام مسئول از افزایش ۳۹درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها نسبت به زمان مشابه سال قبل خبر داده، اما نکته مهم و مطرح نشده این‌است که با کاهش ۳.۳ میلیارد مترمکعبی تخصیص گاز به نیروگاه‌ها در ۶ ماهه نخست سال و اجبار واحدهای حرارتی به جبران کسری گاز تحویلی با مصرف بیشتر سوخت مایع، نه‌تنها افزایش ۳۹درصدی تخصیص سوخت مایع به نیروگاه‌ها موجب ذخیره‌سازی بیشتر نشده، بلکه نسبت به زمان مشابه سال گذشته، در شرایطی وارد پاییز شده‌ایم که ۴۸درصد کاهش ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها را شاهد هستیم.
مصرف سوخت مازوت نیروگاهی در نیمه نخست امسال نسبت به نیمه نخست سال گذشته ۲ برابر شده و مصرف گازوئیل در نیروگا‌ها نیز رشدی حدود ۱.۸ برابری داشته است.
پیش‌بینی می‌شود زمستان امسال روزانه بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون مترمکعب کسری گاز نسبت به شرایط تأمین ۱۰۰درصدی گاز برای تمامی مصارف خانگی، کشاورزی، صنایع، نیروگاهی و ... داشته باشیم و به میزان کسری، باید سوخت معادل (سوخت مایع) به نیروگاه‌ها و صنایع عمده تخصیص داده شود تا بخش خانگی دچار افت فشار یا قطعی گاز نشود. در چنین شرایطی، وجود ذخایر کافی سوخت مایع در مخازن نیروگاه‌ها، شرط لازم برای تأمین پایدار برق در زمستان است./تسنیم

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/270705

کلیدواژه

وزارت نفت

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها