نفت / شناسه خبر: 5491 / تاریخ انتشار : 1398/2/15 14:33
|

عاقبت شرط‌بندی ترامپ به کجا ختم می‌شود؟/ تردید ها ادامه دارد

۱۲ اردیبهشت ماه بود که ترامپ به طور رسمی اقدام به لغو معافیت تحریم خریداران نفت ایران کرد، بعد از این تصمیم و حتی پیش از آن برخی از کشورها اعلام کردند که با اقدامات آمریکا مخالف بوده ...

نفتی ها /۱۲ اردیبهشت ماه بود که ترامپ به طور رسمی اقدام به لغو معافیت تحریم خریداران نفت ایران کرد، بعد از این تصمیم و حتی پیش از آن برخی از کشورها اعلام کردند که با اقدامات آمریکا مخالف بوده و به همکاری نفتی با ایران ادامه خواهند داد اما باید دید در پایان، کدام کشورها بر سر تعهدات خود باقی خواهند ماند.

بعد از  اینکه ترامپ در پنج شنبه گدشته یعنی ۱۲ اردیبهشت ماه به طور رسمی از  لغو معافیتهای خریداران نفت ایران گفت و اعلام کرد نفت عربستان را جایگزین نفت ایرانی خواهد کرد؛ بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران اقدام به تحلیل اوضاع و پیش بینی آینده بازار نفت کردند و نکته ای که اکثریت آنها بر آن متفق بودند این بود که عربستان نمیتواند به تنهایی بار بازار  مصرفی نفت جهان را بر دوش بکشد.
جدای از این پیش‌بینی، خود سعودی‌ها نیز  تا به امروز پاسخی صریحی به ترامپ نداده‌اند ، چند روز پیش هم «خالد الفالح» وزیر نفت عربستان در موضعی دو‌پهلو از آمادگی ریاض برای تأمین کمبود نفت و ثابت ماندن تولید نفت سخن به میان آورد.
 با توجه به این موضع گیری دوپهلو درباره توانمندی عربستان برای پر کردن جای خالی نفت ایران تردید‌های بسیاری وجود دارد. به نظر می رسد که سعودی ها ضمن ناتوانی در این زمینه تمایلی ندارند که موجب دلخوری سایر اعضای اوپک یا روسیه شوند.
از سویی دیگر جدای  از کشورهای مردد که هنوز  موضع خود را در قبال تحریم آمریکا اعلام نکرده اند تاکنون ، چین، هند و ترکیه  اعلام کرده اند که تا هفتاد درصد احتمال دارد که نفت مورد نیازخود را همچنان از ایران خواهند خرید.
افزون بر این نباید این نکته را نیز فراموش کرد که  بخشی از نفت ایران هم از طریق قاچاق به عراق صادر خواهد شد.
همچنین بنا برپیش بیی یکی از روزنامه های عربی چاپ لندن:  در صورتی که کشورهای عربی به ویژه عربستان و امارات با آمریکا در تحریم های نفتی ایران همکاری کنند به طور مستقیم زیان خواهند دید. افزون بر این، کشورهای اروپایی که اکنون روزانه ۱۳ میلیون بشکه نفت مصرف می کنند زیان خواهند دید و شاید در نتیجه این سیاست ترامپ بهای نفت به حداقل ۱۰۰ دلار برسد که بر اقتصاد این کشورها آثار منفی برجای گذارد.
اکنون باید دید با همه این حساب و کتابها و دودوتا چهارتا کردن های کشورهای خریدار نفت ایران، تلاش های  ترامپ در منزوی سازی ایران به نتیجه خواهد رسید یا خیرو در این میان باید دید شرط بندی آمریکا بر روی سعودی ها در تولید نفت راه به جایی خواهد برد یا خیر که از نگاه بسیاری از  صاحب نظران امری غیرممکن است.
OilDigest


 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/5491

کلیدواژه

ترامپ

تحریم‌های ضد ایرانی ترامپ قیمت نفت

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها