نفت / شناسه خبر: 5053 / تاریخ انتشار : 1397/11/28 08:00
|

گزارش "نفتی‌ها" از ضرورت‌های نفتی/ زنگنه با وزارت نفت چه کرده است؟

تکلیف ابلاغ شده از سوی رهبری به رئیس مجلس برای تجدید ساختار کشور در مهلتی چهار ماهه موضوعی است که نشان دهنده لزوم اقدام عاجل در این رابطه است.

نفتی ها /با توجه به مسئولیت مجلس در این رابطه به نظر می‌رسد بازنگری در ساختار مدیریتی و شیوه عملکرد وزارت نفت می‌تواند در اولویت این اقدام قرار داشته باشد. چراکه به اذعان کارشناسان، وزیر نفت دولت دوازدهم بیش از آنکه به دنبال کارآمدتر ساختن بدنه کارشناسی وزارت نفت باشد تلاش عمده خود را بر روی تصفیه لایه مدیران قدیمی و باتجربه این وزارتخانه و چیدمان تیمی از شاگردان کم تجربه خود به بهانه جوانگرائی قرار داده است. نگاهی به انتصابات صورت گرفته در تمام شرکت‌های دولتی و خصوصی مجموعه وزارت نفت حکایت از روی کار آوردن تیمی جدید و کاملا نا آشنا و متاسفانه بدون احساس تعلق سازمانی نسبت به مجموعه وزارت نفت است. تیمی که خود را به مثابه مستاجرهای ساکن در وزارت نفت دانسته و یقین دارند با رفتن زنگنه باید بار سفر را از نفت ببندند.

زنگنه عملا به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکرده و در آخرین مصاحبه مطبوعاتی اش به شکست تیم خود در فروش نفت نیز اذعان کرده و صراحتا تاکید کرده که خارجی‌ها حتی جواب تلفن او را نمی‌دهند.

برهمین اساس گارشناسان معتقدند اگر هدف از تجدید ساختار جدید در بخش های مختلف چابک سازی آن برای شرایط جدید کشور می‌باشد بدون شک وزارت نفت باید در اولویت این تغییرات قرار داشته باشد. زیرا زنگنه پیر و خسته، توان مدیریت شرایط پیش رو را نداشته و جوانان بی تجربه منصوبش به دلیل داشتن سه ویژگی مشخص قادر به باز کردن هیچ یک از گره های کور کارهای وزارت نفت نیستند. ویژگی نخست بیگانگی با مجموعه نفت است. نه آنها خود را عضوی از خانواده وزارت نفت می‌دانند و نه خانواده کارشناسی و کارآمد نفت آنها را به عنوان عضوی از مجموعه نفت پذیرفته است. ویژگی دوم آنها این است که هیچیک سلسله مراتب رشد در مراحل کارشناسی و مدیریتی وزارت نفت را طی نکرده اند لذا با الزامات مدیریتی بخش‌های مختلف کاملا بیگانه هستند. ویژگی سوم این است که می‌دانند با رفتن زنگنه کارشان تمام است و باید بساطی که چیده اند را جمع کرده و با وزارتخانه خداحافظی کنند. لذا اصطلاحا باید گفت "بارشان روی دوششان است"و عملا دارند به گونه ای برنامه ریزی و اقدام می‌کنند که پس از رفتن زنگنه و برکناری خود از پست های کلیدی نفت بتوانند منافع خود را در بخش‌های خصوصی شده ای که تشکیل داده اند ادامه داده و حفظ کنند.

لذا کارشناسان اعتقاد دارند تجدید ساختار وزارت نفت و تغییر لایه مدیریتی ناکارآمدی که زنگنه ایجاد کرده می‌تواند الگوئی برای الزامی باشد که رهبر انقلاب بر عهده مجلس گذاشته است.

منبع:اختصاصی

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/5053

کلیدواژه

زنگنه

وزارت نفت

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها