نفت / شناسه خبر: 38435 / تاریخ انتشار : 1399/3/12 15:30
|

استراتژی خروج از اوپک پلاس، بازی جدید دلالان نفتی؟

کارشناس براین باورند که نشست آتی اوپک پلاس تنها در صورتی نتیجه خواهد داشت که تصمیمات گرفته شده در گرو شناخت مناسب از شرایط اقتصادی و عرضه و تقاضای نفتی باشد.

نفتی ها /کارشناس براین باورند که نشست آتی اوپک پلاس تنها در صورتی نتیجه خواهد داشت که تصمیمات گرفته شده در گرو شناخت مناسب از  شرایط اقتصادی و عرضه و تقاضای نفتی باشد.
اولین بار لفظ استراتژی  خروج از اوپک پلاس به دنبال توصیه بسیاری از کارشناسان و ماربلدان حوزه انرژی مطرح شد؛ آنها معتقدند  بخش مهمی از مدیریت موفق بازار بستگی به شناخت زمان مناسب برای افزایش تولید و ظرفیت به منظور پیشی گرفتن از سرمایه گذاری بیشتر رقیبان است.
در همین راستا بسیاری از کشورهایی که تا همین چند وقت پیش طی اجلاس فوری اوپک تصمیم به کاهش تولید  گرفتند این روزها از خروج از  این توافق به منظور تصاحب بازار انرژی صحبت می‌کنند، اکنون اما بزرگترین مشکل اوپک، بیشتر از این که ادامه محدودیت عرضه برای تقویت قیمت‌ها باشد، افزایش تولید در وقت مناسب پس از افت شدید قیمت بوده است.
در واقع، درپی کاهش تولید نفت در سالهای ۲۰۰۹، ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹، عربستان سعودی و متحدانش به مدت طولانی تولیدشان را محدود نگه داشتند و اجازه دادند قیمتها بیش از حد بالا بروند. نتیجه تعلل این تولیدکنندگان، افزایش تولید رقیبانشان به خصوص صنعت نفت شیل آمریکا بود که نهایتا سهم بیشتری از بازار نفت را تصرف کرد و باعث افت شدید قیمت و بازگشت اوپک به سر خانه اولش شد.

سیکل تولید مازاد تقاضا، افت قیمت، کاهش تولید اوپک، کاهش سطح ذخایر نفت، افزایش غیرپایدار قیمتها، افزایش تولید شیل و تجدید مازاد عرضه نوسان فوق‌العاده بزرگی را ایجاد کرده است.حال اگرعربستان سعودی و متحدانش در اوپک پلاس بخواهند این بار سیکل مذکور را تعدیل کنند، بایستی در برابر افزایش قیمتها و همچنین افت قیمتها سرعت عمل نشان دهند.
 علاوه بر این عربستان سعودی و روسیه خواهان اجتناب از اختلاف نظر اخیرشان و ازسرگیری جنگ قیمت نفت هستند، باید درباره زمان و چگونگی خروج از توافق فعلی کاهش تولید فکر کنند.
اوپک پلاس اوایل آوریل یک برنامه کاهش تولید را تا پایان سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که تحت آن تولید به تدریج افزایش پیدا می‌کند اما در این طرح به قیمتها توجهی نشده است.
عربستان سعودی، روسیه و تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا باید تولید و قیمتهایی را شناسایی کنند که مصرف بهبود یافته را به شکل پایداری میان آنها تقسیم کند.
هماهنگی میان عربستان سعودی و روسیه باعث خواهد شد در واکنش به قیمتها، تولیدشان را تنظیم کنند و سیگنال مهمی برای برنامه ریزی سرمایه گذاری شرکتهای شیل و سایر تولیدکنندگان نفت فراهم خواهد کرد.
بر اساس گزارش رویترز، تاریخ نشان داده که اوپک هرگز در عملکرد به موقع و مدیریت افزایش تولید، خوب نبوده است؛ ازسویی دیگر نیز نباید این نکته را فراموش کرد که، افزایش تولید در موقعیت نامناسب به فروپاشی رونق بازار منجر شده است.

پست الکترونیکی نفتی‌ها به نشانی naftiha.ir@gmail.com برای دریافت نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و شکایات شما به عنوان پل ارتباطی این پایگاه خبری – تحلیلی با شما مخاطبان عزیز، در دسترس قرار دارد که شما مخاطبین عزیز نفتی ها می‌توانید از این طریق با ما در ارتباط باشید.

 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/38435

کلیدواژه

اوپک پلاس

توافق اوپک پلاس

نشست اوپک پلاس

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها