نفتی ها /زنگنه را فقط بابت کرسنت نباید زیر سؤال برد. کارنامه او در کرمانشاه هم نیازمند پاسخگویی است؛ جایی که در دوره وزارتش ۳ طرح پتروشیمی متیلآمین سنقر، EPDM روانسر و اتیلناکساید کنگاور با هدف اشتغال و توسعه تعریف شدند؛ طرحهایی که هرکدام امروز با ابهام و ایرادات جدی اقتصادی، اجرایی یا HSE مواجهاند.
متیلآمین سنقر نمونه روشنی است؛ محصولی با ریسک بالای اشتعال و حملونقل که انتقال آن با تانکر، خود یک مسئله جدی ایمنی است. سؤال اینجاست: آیا پیش از تعریف این پروژهها، امکانسنجی فنی، اقتصادی، بازار، خوراک و HSE واقعاً بهدرستی انجام شده بود؟
اگر قرار بود برای کرمانشاه اشتغال ایجاد شود، چرا با همان سرمایهگذاریها سراغ محصولاتی با بازار مطمئنتر، ارزشافزوده بالاتر و ریسک کمتر نرفتند؟
امروز باید دنبال کسی بود که این طرحها را با دستور و سیاست اشتغالزایی پیشنهاد داد و پاسخ خواست که چرا "محل تولید"و حتی "نوع مجتمع"اینگونه انتخاب شد.
نه این طرحها تاکنون آن برکتی را که به مردم شریف کرمانشاه وعده داده شد داشتهاند، نه منافع ملی از آن منتفع شده؛ اما میلیونها دلار سرمایه درگیر پروژههایی شده که هنوز درباره توجیه و سرنوشتشان سؤالهای جدی وجود دارد.
مسئول تصمیم آن روز باید امروز پاسخگو باشد؛ نه اینکه همه چیز با عنوان "توسعه کرمانشاه"بایگانی شود.
---
مخاطبین عزیز پایگاه خبری–تحلیلی نفتیها؛ شما میتوانید از طریق پست الکترونیک naftiha.ir@gmail.com و دایرکت پیج اینستاگرام نفتیها به آدرس @NaftihaNews برای ارائه نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و سایر پیامهای خود با ما در ارتباط باشید.