printlogo


حاشیه‌های نفت و انرژی/از ماجرای ​۲۰۰آیفن هدیه یکی از مدیران تا واردات بنزین با پوشش سو‌آپ!
حاشیه‌های نفت و انرژی/از ماجرای ​۲۰۰آیفن هدیه یکی از مدیران تا واردات بنزین با پوشش سو‌آپ!
کد خبر: 84482 تاریخ: 1401/8/8 15:24
حوزه نفت و انرژی همواره سرشار از حواشی و اتفاقات غیرمترقبه و داستان‌های مختلف است، که در این بخش به این حواشی خواهیم پرداخت.

نفتی ها /حاشیه نخست این هفته را با خبر هشدار توقف روند توسعه صنعت پتروشیمی آغاز می‌کنیم که رئیس هیئت مدیره شرکت عملیات اکتشاف نفت ایران در این خصوص گفته است: واگذاری بخش‌های تخصصی از مدیریت وزارتخانه‌ها مثل هلدینگ خلیج فارس و سپردن به نهادهای خصولتی غیرمتخصص نظیر سهام عدالت، مانع توسعه صنعتی است.

هدایت‌الله خادمی‌ با اشاره به اقدام سازمان خصوصی‌سازی برای واگذاری سهام دولت در هلدینگ خلیج فارس عنوان کرد: در حوزه خصوصی‌سازی، مجلس مصوبه‌ای را با عنوان اصل 44 قانون اساسی در ارتباط با این موضوع داشت، دولت باید در این راستا دستش را از روی اقتصاد برمی‌داشت، اما متاسفانه طوری عمل شد که خصوصی‌سازی به عنوان راهی که کشورهای توسعه‌یافته رفته و به پیشرفت رسیده‌اند، در کشورمان منحرف شد. این مسیر اگر درست طی شود، توسعه صنعتی، افزایش تولید، اشتغال آفرینی و صادرات محصولات تکنولوژی‌محور را به همراه دارد.
خادمیدر ادامه  اظهار داشت: در کشور ما روند خصوصی‌سازی به نحو بسیار بدی پیش رفت، به طوری که شرکت‌های فعال و سودآور به بخش‌های غیرتخصصی واگذار شد و در نهایت زیان‌ده شدند و مشکلات عدیده‌ای گریبان‌گیر کشور شد. به طور کلی، در واگذاری‌ها به موضوع اهلیت توجه نشد. مثلاً نگفتیم اگر می‌خواهیم یک شرکت را در حوزه سیمان واگذار کنیم، باید کار را به کسی بسپاریم که در این زمینه تجربه دارد.
رئیس هیئت‌مدیره شرکت عملیات اکتشاف نفت گفت: بدین ترتیب، واگذاری و خصوصی‌سازی به طور کلی زیر سوال رفت. در صورتی که اصلاً خصوصی‌سازی انجام نشد، بلکه درگیر روند خصولتی‌سازی شدیم. در واقع شرکت خصولتی، همان شرکت دولتی است که دیگر نظارتی بر آن وجود ندارد و هر اتفاقی ممکن است در آن بیفتد.
علاوه بر این وی ادامه داد: بررسی عملکرد «سهام عدالت» نشان می‌دهد که این نهاد، عملکرد شفاف و مشخصی نداشته است و حال قصد دارد سهام عمده هلدینگ خلیج فارس را در اختیار بگیرد. اگر می‌خواهیم توسعه صنعتی در کشورمان رخ دهد، باید این روندهای غلط خصولتی‌سازی را کنار بگذاریم. این واگذاری‌های غیرمنطقی نمی‌تواند ما را به پیشرفت برساند.
خادمی گفت: به نظر بنده دولت باید کم کم دستش رو از روی اقتصاد بردارد و در یک روند منطقی شرکت‌ها به بخش خصوصی واگذار شوند، نه اینکه شرکت‌ها از سازمانی به سازمان دیگر منتقل شوند و امور تخصصی را به نهادهای غیرتخصصی بسپاریم. متاسفانه الان واگذاری‌ها با یک هزارم قیمت واقعی شرکت‌ها انجام می‌شود و در نهایت آن صنعت تعطیل می‌شود تا زمین و تجهیزات را بفروشند و سود کنند.
رئیس هیئت مدیره شرکت عملیات اکتشاف نفت ایران ادامه داد: اگر قرار باشد بخش‌های تخصصی مثل هلدینگ خلیج فارس از مدیریت وزارتخانه‌های تخصصی مثل وزارت نفت خارج شود و در روند خصولتی‌سازی به نهادهای دیگر دولتی نظیر سهام عدالت واگذار شوند، ضربات جبران‌ناپذیری به کشور وارد می‌کنیم.
وی ‌گفت: بهتر است که هلدینگ خلیج فارس تحت کنترل وزارتخانه تخصصی خود که مسئولیت توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز را برعهده دارد، باقی بمانند. متاسفانه الان به دلایل مختلف و از جمله ارتباطاتی که وجود دارد، واگذاری‌ها منطقی انجام نمی‌شود و بهتر است امور تحت کنترل وزارتخانه تخصصی خودش باقی بماند. به این ترتیب، امکان نظارت بیشتر وجود دارد./فارس

​حاشیه دوم این هفته هم به ماجرای هدیه ۲۰۰ آیفون می‌پردازد.

با برکناری شبانه یکی از مدیران صنعت نفت طی هفته‌های اخیر، برخی منابع آگاه می‌گویند دلیل این برکناری، خرید ۲۰۰ گوشی آیفون از محل منابع شرکت بوده است.

این مدیر که یکی از مدیران زیرمجموعه شرکت ملی نفت بوده است، با فاکتور سازی و بدون اخذ مجوز هیئت‌مدیره، ۲۰۰گوشی آیفون 13 پرومکس از محل منابع شرکت خریداری کرده و این گوشی‌ها را به مدیران بالادست خود و خانواده‌های آن‌ها هدیه کرده است.
یک منبع آگاه در گفت‌وگو با میز نفت با تائید این مطلب گفته است: هرساله که نمایشگاه بین‌المللی نفت تهران برگزار می‌شود، اصولاً شرکت‌های نفتی هدایایی را برای برخی مراجعان غرفه خود در نظر می‌گیرند که هدایای گران‌قیمت‌تر، با توجه به جایگاه میهمانان به آن‌ها تقدیم می‌شود. تمامی هزینه‌های نمایشگاه ازجمله هدایا، در هیئت‌مدیره شرکت‌ها مطرح و به تصویب می‌رسد اما در این فقره، مدیر برکنار شده بدون مطرح کردن این موضوع، تصمیم می‌گیرد ۲۰۰ تلفن همراه آیفون را از محل منابع یکی از شرکت‌های زیرمجموعه خود خریداری کرده و به مدیران نفتی هدیه دهد.
به گفته او، پس از اطلاع یکی از نهادهای نظارتی، گزارش آن به وزیر نفت داده شد که اوجی بلافاصله دستور برکناری او را صادر کرد. برای خرید این تلفن‌های همراه بیش از ۱۰میلیارد تومان از منابع شرکت صرف این اقدام عجیب آقای مدیر شده است که البته مشخص نیست این هزینه از چه محلی قرار است جبران شود./میز نفت

حاشیه بعدی هم به ماجرای صادرات توربین به روسیه اختصاص دارد.

درحالی‌که وزارت نفت در خصوص واردات بنزین از ترکمنستان سکوت کرده است، جلیل سالاری مدیرعامل پالایش و پخش با تائید ضمنی این موضوع می‌گوید در حال سو‌آپ فرآورده با کشورهای آسیای میانه هستیم.تراز تولید و مصرف بنزین روزبه‌روز در حال بدتر شدن است که بسیاری از کارشناسان، این پدیده را متأثر از کاهش تولید بنزین می‌دانند.
گرچه شرکت ملی پالایش و پخش کاهش تولید بنزین را رد کرده است اما آمارها و گفته‌های منابع آگاه در صنعت پالایش می‌گوید شرکت پالایش ستاره خلیج‌فارس که اصلی‌ترین واحد تولید بنزین کشور است، دچار کاهش تولید شده است.
اندیشکده سولوشن که یکی از مراکز مهم تحقیقاتی در حوزه انرژی ایران است، در گزارشی آورده است:« کاهش ۱۱ درصدی تولید بنزین پالایشگاه ستاره در سال گذشته، با توجه به سهم حدود ۴۰ درصدی این پالایشگاه در تولید بنزین کشور، عاملی مهم در کاهش تولید بنزین  نسبت به سال‌های اخیر بوده است.»
میز نفت چندی پیش به نقل از یک منبع آگاه از واردات چراغ خاموش بنزین خبر داد؛ از کشور ترکمنستان. حالا جلیل سالاری معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش در گفت‌وگو با واحد مرکزی خبر به‌طور ضمنی این موضوع را تائید می‌کند ولی به‌جای استفاده از واژه «واردات»، کلمه «سوآپ» را به کار می‌برد.

حاشیه آخر هم به  ماجرای تکذیب شایعه بنزینی اختصاص دارد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: هیچ‌گونه بحثی در مجلس، کمیسیون انرژی و دولت، مبنی بر تغییر سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین نخواهیم داشت و به‌عنوان رئیس کمیسیون انرژی به‌شدت این موضوع را تکذیب می‌کنم. فریدون حسنوند، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تکذیب شایعه تغییر سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین اظهار کرد: هیچ‌گونه بحثی در مجلس، کمیسیون انرژی و دولت، مبنی بر چنین مسئله‌ای نیست و به‌عنوان رئیس کمیسیون انرژی به‌شدت این موضوع را تکذیب می‌کنم.
وی به خانه ملت گفت: به هیچ عنوان بحث افزایش قیمت بنزین و تغییر سهمیه در دستور کار ما قرار ندارد.
بر اساس این گزارش، روز گذشته اخباری در فضای مجازی به نقل از یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس به تعدد منتشر شد که حاکی از وجود برنامه‌ای برای افزایش 10 تا 20 درصدی قیمت بنزین بود، که امروز فریدون حسنوند، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، وجود چنین طرحی را از اساس تکذیب کرده است./ تسنیم

لازم به ذکر است درج اخبار حواشی هفتگی حوزه نفت و انرژی در این بخش به منزله تایید آنها نیست و سایت تحلیلی خبری نفتی‌ها صرفا گردآورنده اخبار در این بخش خبری می‌باشد.

 
لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/84482.html