printlogo


رها شدن برخی از میادین مشترک به حال خود!/ ماجرا چیست؟
رها شدن برخی از میادین مشترک به حال خود!/ ماجرا چیست؟
کد خبر: 84170 تاریخ: 1401/6/19 07:14
یکی از اساسی ترین وظایف شرکت نفت فلات قاره، حفظ و نگهداشت تولید، ارائه و اجرای یک برنامه منسجم در جهت تزریق آب و گاز در میادین نفتی بخصوص میادین مشترک است؛ اما ظاهرا شنیده می‌شود این شرکت ...

نفتی ها /یکی از اساسی ترین وظایف شرکت نفت فلات قاره، حفظ و نگهداشت تولید، ارائه و اجرای یک برنامه منسجم در جهت تزریق آب و گاز در میادین نفتی بخصوص میادین مشترک است؛ اما ظاهرا شنیده می‌شود این شرکت طی ماه‌های گذشته توجه چندانی به این بخش نداشته تا جاییکه برخی از کارشناسان از رها شدن برخی از میادین مشترک به حال خود ابراز نگرانی می‌کنند و معتقدند: اغلب فعالیت‌های صورت گرفته در جهت تزریق آب به میادین بیشتر جنبه نمایشی داشته است. دراین بین به برخی از غفلت‌های مدیریتی شرکت نفت فلات قاره از نگاه کارشناسان درخصوص عدم تزریق آب به میادین اشاره می‌گردد که شاید بررسی این ابهامات بتواند از هدرروی منافع ملی جلوگیری نماید.
الف :پروژه تزریق آب سکوی سلمان (میدان مشترک با امارات متحده )
 در این سکو سه پمپ برای جریان تزریق آب به لایه‌های نفتی وجود داشته و سالیان سال این تزریق آب با فشاری حدود ۱۵۰تا ۲۰۰بار، به یکی از لایه‌های نفتی صورت می‌گرفته که ظاهرا هم اکنون بدلیل ایجاد خرابی و نیاز به تعمیرات،۳ دستگاه پمپ نو ( علی رغم تعمیرات و صرف هزینه گزاف برای پمپ‌های قدیمی)، جایگزین دستگاه پمپ کهنه و قدیمی شده که عملا بعد  نصب از حدود ۸ ماه پیش تاکنون هیچ اقدامی از سوی واحد مهندسی و ساختمان شرکت نفت فلات قاره در خصوص تغییرات پایپینگ و راه اندازی این ۳ دستگاه  پمپ نو صورت نپذیرفته است و گویا فعلا تزریق آب با یک پمپ دارای اشکال و با فشار بسیار پایین به یکی از لایه‌ها تزریق می‌شود.
به اذعان کارشناسان، فرایند تزریق آب دراین لایه نفتی می‌بایست با فشاری حدود ۲۰۰بار  صورت می‌پذیرفته که در حال حاضر با فشار ۶ بار و کاملا بی‌اثر و به صورت نمایشی انجام می‌شود. گفته می‌شود طی ۸ ماه گذشته مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره و رییس مهندسی نفت صرفا به انجام جلسات و تهیه صورتجلساتی بسنده نموده‌اند. شنیده می‌شود هم اکنون پیمانکار نصب و اجرا، این پروژه را بصورت نیمه تمام رها نموده و اجرای کار به منطقه عملیاتی واگذار شده است. در عین حال باید تاکید کرد که ظاهرا برای خرید ۳ دستگاه پمپ جدید مذکور ۷ میلیون یورو هزینه گردیده اما به دلایل عنوان شده در این گزارش ظاهرا تا کنون تغییری در روند تزریق آب صورت نگرفته است.
ب: تزریق آب به سکوی بلال
شنیده می‌شود از بهمن ماه سال ۱۴۰۰تاکنون تزریق آب سکوی بلال بدلیل وجود مشکل در سیستم تزریق آب، بصورت کلی رها شده و جریان تزریق کاملا در این سکو و میدان مربوط به آن قطع شده است . بنابر آمار پیش ازاین، میزان تزریق آب در این سکو به میزان نگهداشت تولید وداشتن تولید پایدار حدود ۸ هزار بشکه در روز بوده که هم اکنون کاملا قطع می‌باشد.
بنابرای شاید ضرورت باشد که بنابر شنیده‌های فعلی، نظارتی دقیق‌تر از سوی وزارت نفت بر روی نحوه تزریق آب به میادین نفتی بالاخص میادین تحت مدیریت شرکت نفت فلات قاره صورت بگیرد تا در صورت صحت آمار فوق، هر چه زودتر از عدم النفع بیشتر تحمیلی به کشور جلوگیری گردد.

مخاطبین عزیز پایگاه خبری–تحلیلی نفتی‌ها؛ شما می‌توانید از طریق پست الکترونیک naftiha.ir@gmail.com و دایرکت پیج اینستاگرام نفتی‌ها به آدرس @NaftihaNews برای ارائه نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و سایر پیام‌های خود با ما در ارتباط باشید.

 

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/84170.html