printlogo


حاشیه‌های نفت و انرژی/ازنماینده‌ای که سلطان مجوزهای پتروشیمی شد تا ماجرای ۱۲ هزار میلیارد تومان در پالایشگاه آبادان!
حاشیه‌های نفت و انرژی/ازنماینده‌ای که سلطان مجوزهای پتروشیمی شد تا ماجرای ۱۲ هزار میلیارد تومان در پالایشگاه آبادان!
کد خبر: 73062 تاریخ: 1401/2/4 15:09
حوزه نفت و انرژی همواره سرشار از حواشی و اتفاقات غیرمترقبه و داستان‌های مختلف است، که در این بخش به این حواشی خواهیم پرداخت.

نفتی ها /نخستین حاشیه این هفته "نفتی‌ها" را با خبر یکی از نمایندگان سابق مجلس شورای اسلامی آغاز می‌کنیم که با حضور در عرصه صنعت پتروشیمی در حال ثبت رکوردهای جدیدی در این حوزه است!

نماینده سابق مجلس با اخذ مجوز احداث دو پتروشیمی اندیمشک و مسجدسلیمان، سلطان دریافت مجوز در این صنعت است.

او که به‌ عنوان نماینده مردم یکی از شهرستان‌ها در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی حضور داشت، با اخذ مجوز احداث دو واحد پتروشیمی رکورددار بخش خصوصی در این صنعت است.

وی به بهانه ایجاد اشتغال با اخذ مجوز احداث دو پتروشیمی اندیمشک و مسجدسلیمان، سلطان دریافت مجوز در این صنعت است.

او که به‌دلیل مشغولیت‌های شخصی در خارج از کشور به سر می‌برد، از برجی در دوبی مدیریت مجموعه‌های اقتصادی خود را انجام می‌دهد.

این نماینده سابق مجلس اخیراً با واگذاری ۴۰ درصد از سهام شرکت صنایع پتروشیمی کیمیا اندیمشک ۶۰۰ میلیارد تومان به جیب زده است.

از سویی دیگر اما افطاری لاکچری پتروشیمی مسجد سلیمان از جیب صندوق بازنشستگی کشوری توسط نماینده این سابق مجلس که به او سلطان مجوز های پتروشیمی لقب داده اند از جیب سهامداران صندوق بازنشستگی کشوری خبرساز شده است.

اما بررسی پشت پرده نشان می دهد یاین نماینده که ماجرای افطاری لاکچری وی و اهدای هدیه هایی به مهمانان خاص در این مراسم حاشیه ساز شده، مجوز ۶ شرکت در زمینه انرژی و پتروشیمی گرفته است؛ باتوجه به اینکه بخش اعظم سهام پتروشیمی مسجدسلیمان برای بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری است؛ برگزاری چنین افطاری لاکچری شائبه های بسیاری را به وجود می آورد. برخی از دعوت شدگان در این مراسم بر این باور هستند که مدیرعامل پتروشیمی مسجد سلیمان برای ابقا پست مدیریتی خود با برگزاری چنین افطاری پُر زرق و برق دست به دامان چهره های سیاسی شده است
در دولت انقلابی که حمایت از مستضعفان و محرومان جامعه در الویت است؛ چنین بریز و بپاش های آقای مدیرعامل قطعا با معیارهای رئیس جمهوری که در سفرهای استانی با حداقل هزینه ها سفر می کند؛ همخوانی ندارد./بولتن نیوز

حاشیه دوم این هفته هم به ماجرای گل به خودی یکی از مدیران درباره احیای تولید بنزین می‌پردازد.

 پس از مطرح‌شدن انتقادات جدی به ادعای شرکت ملی نفت مبنی بر احیای ظرفیت تولید، مهدی زاده مدیرعامل شرکت نفت قلات قاره هم وارد گود شد و به دفاع از ادعای خجسته مهر پرداخت اما ادعاهای او، شائبه‌های بیشتری ایجاد کرد به‌طوری‌که گفته می‌شود آمران این مصاحبه، بشدت از انتشار گفته‌های او پشیمان شده‌اند.اظهارات مهدی زاده علاوه بر اینکه از واقعیت فاصله داشت، موجب شد تا بسیاری از کارشناسان و اهالی فن در شبکه‌های اجتماعی با انتقاد از گفته‌های او، به دروغ بودن ادعاهای شرکت ملی نفت مبنی بر احیای ظرفیت تولید مهر تائید بزنند.
به‌عنوان نمونه نوشته‌شده است:
مدیرعامل فعلی فلات قاره اقدامات صورت پذیرفته طی ۶ ماهه حضور خود در خصوص محورهای فعالیتش شرکت در جهت افزایش تولید را طوری عنوان کرده که گویی تاکنون هیچ کاری در خصوص نگهداشت و افزایش تولید از سوی مدیران قبلی شرکت صورت نپذیرفته و وی خود را به‌عنوان ناجی و معجزه‌گر فلات قاره قلمداد کرده است.
در این گزارش خبری که طرح و پیشنهاد استفاده از خط انتقال گاز به‌عنوان خط انتقال نفتی جایگزین به دلیل خوردگی شدید و سوراخ بودن خط فعلی، عنوان و عملیاتی شده، این سؤال را در ذهن متبادر می‌کند که با توجه به اینکه سکوی ابوذر مشتمل بر دو خط برون میدانی مستقل و جداگانه جهت ارسال نفت و گاز است، در صورت به‌کارگیری و استفاده از خط انتقال گاز به‌منظور انتقال نفت، تکلیف این میزان گاز که ناگزیر می‌بایست در سکو به مشعل هدایت و سوزانده شود چیست؟
ثانیاً با توجه به اینکه این میزان از گاز که طی ماهه‌ای گذشته به‌عنوان خوراک گازی وارد تأسیسات پتروشیمی شده و پس از ان به‌عنوان محصولات ال پی جی صادر می‌شد و در حال حاضر با این اقدام غیر کارشناسی، مجتمع پتروشیمی خارک را با بحران کمبود خوراک مواجه کرده، مقصر این عدم النفع حادث شده چه کسی می‌تواند باشد؟
ثالثاً کلیه مجوزهای لازم جهت اخذ مصوبات پروژه لوله گزاری خط لوله جدید انتقال نفت در شهریورماه سال ۱۴۰۰ توسط مدیرعامل سابق فلات قاره صورت پذیرفته است. اقدامات مؤثر در طول مدت‌زمان ۶ ماهه حضور مهدی زاده در خصوص پیشرفت پروژه چه بوده است؟
در بخشی از این گزارش عنوان گردیده که با انتقال یک دستگاه دیزل از منطقه خارک به سکوی رشادت و راه‌اندازی آن، افزایش تولیدی را شاهد بوده‌ایم، با یک نگاه کارشناسی به گزارش‌های تولید مشخص می‌شود که میزان تولید سکوی رشادت از ۶ ماه گذشته به قبل همیشه در حدود ۶۵ هزار بشکه در روز بوده و از حدود ۵ ماه گذشته تاکنون در حدود ۴۲ هزار بشکه قرار دارد. پرسش مهم‌تر این است که انتقال و نصب این دیزل چه رخداد پایه‌ای در بحث افزایش تولید داشته است؟!
این تنها بخشی از انتقادات و ابهامات فنی بود که به مصاحبه اخیر مهدی زاده با سایت شرکت ملی نفت بود که نشان می‌دهد دروغ احیای ظرفیت تولید تا چه اندازه برای خجسته مهر حیثیتی شده است که حاضر هستند این‌گونه آبروی صنعت نفت را فدای نمایش‌های تکراری خود کنند./میز نفت

حاشیه بعدی اما به ماجرای ۱۲ هزار میلیارد تومان در پالایشگاه آبادان می‌پردازد.

در راستای سیاست شفاف‌سازی و جلوگیری از گلوگاه‌های فساد، دولت برای اولین‌بار از طریق سازمان خصوصی‌سازی اقدام به انتشار صورت‌های مالی برخی از شرکت‌های دولتی کرد. یکی از شرکت‌های دولتی، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است.
طبق صورت مالی این شرکت در سال ۹۹ مبلغ ۱۲ هزار میلیارد تومانی تسهیلات توسط یک شرکت خارجی برای توسعه پالایشگاه آبادان در سه سال پرداخت شده است.
جدول ۱ تسهیلات دریافتی برای طرح توسعه و تثبیت شرکت پالایشگاه آبادان در سال‌های مختلف را نشان می‌دهد.
 

طبق صورت مالی، در سال ۹۸ مبلغی بیش از ۱.۷ میلیارد یوآن چین تسهیلات دریافتی فاینانس چین (سایناشور) با نرخ ۱۹۵۱۲ ریال تسعیر شده است.
در سال ۹۹ نیز مبلغی بیش از ۲.۸ میلیارد یوآن چین تسهیلات دریافتی فاینانس چین (سایناشور) با نرخ ۳۴۸۷۴ ریال تسعیر شده است.
با این حال در بخش دیگری از گزارش صورت مالی شرکت ملی پالایش و پخش اشاره شده است که بابت طرح توسعه و تثبیت شرکت پالایش نفت آبادان تا پایان سال ۱۳۹۹ مبلغ ۳.۴۸ میلیارد یوآن تسهیلات از محل فاینانس چین (سایناشور) دریافت شده است که معادل ۱۲.۲ هزار میلیارد تومان بوده است.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، طرح توسعه و تثبیت پالایشگاه آبادان در نیمه نخست سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد./فارس

حاشیه آخر این هفته هم به هشدار بنزینی وزیر نفت می‌پردازد.

وزیر نفت درباره نزدیکی مقدار مصرف بنزین و نفت‌گاز به ظرفیت پالایشی کشور هشدار داد و تأکید کرد که ضرورت سرمایه‌گذاری در این صنعت روزبه‌روز آشکارتر می‌شود.

جواد اوجی، وزیر نفت در مراسم امضای تفاهم‌نامه بین وزارت نفت و شهرداری تهران گفت: خدا را شاکریم در همین مدت کوتاهی که از عمر دوره جدید شهرداری تهران می‌گذرد تحولات بسیار خوبی در سطح شهر تهران رقم خورده و تفکر مطلوبی بر این مدیریت حاکم شده است.
وی با تأکید بر استفاده از ظرفیت شهرداری تهران به‌ویژه در حوزه بهینه‌سازی و مصرف سوخت، ادامه داد: امروز ظرفیت پالایشی کشور در زمینه تولید بنزین و نفت‌گاز در حال نزدیک شدن به مقدار مصرف در کشور است که یکی از وظایف وزارت نفت بحث تولید نفت، گاز و دیگر فرآورده‌های نفتی است تا امنیت انرژی کشور تأمین شود.
وزیر نفت با بیان اینکه ضرورت سرمایه‌گذاری در این صنعت روزبه‌روز آشکارتر می‌شود و اگر اتفاق نیفتد تولید در صنعت نفت دچار مشکل می‌شود، تصریح کرد: پارسال در فصل سرد حدود ۸۵۰ میلیون مترمکعب در روز گاز شیرین در شبکه داشتیم و روزانه حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب هم کسری گاز داشتیم، به همین دلیل مجبور شدیم گازرسانی به صنایع و نیروگاه‌ها را محدود کنیم تا جوابگوی تأمین گاز بخش خانگی و تجاری باشیم.
اوجی با اشاره به رعایت نشدن مصرف بهینه انرژی در بخش‌های مختلف به‌ویژه بخش خانگی کشور گفت: بر اساس برآوردها طی هشت سال آینده ۸۰ میلیارد دلار باید در حوزه گاز کشور سرمایه‌گذاری شود تا هدف تولید روزانه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب گاز محقق شود.
وی در زمینه صنعت پالایش نفت نیز تصریح کرد: سالانه حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد مصرف سوخت مایع کشور افزایش می‌یابد، از این رو هم‌زمان که باید به فکر افزایش ظرفیت پالایشی کشور باشیم، ضروری است از اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف در کشور به‌ویژه در بخش‌های خانگی و صنعتی غافل نباشیم.
وزیر نفت با اشاره به بازده پایین نیروگاه‌های تولید برق کشور اظهار کرد: این مقدار به‌طور میانگین در کشورهای پیشرفته بالای ۴۸ درصد است، بنابراین وزارت نفت مهار شدت مصرف انرژی را وظیفه خود می‌داند، زیرا سالانه ۸۰ میلیارد دلار یارانه سوخت در کشور پرداخت می‌شود.
اوجی با اشاره به اینکه صنعت نفت پارسال در مجموع ۴۳ میلیارد دلار درآمد داشته است، ادامه داد: اگر مصرف سوخت کشور را در بخش‌های مختلف نصف کنیم، می‌توان سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار به دولت تحویل داد.
وی افزود: روزانه ۹۲ میلیون لیتر سوخت مایع در کشور مصرف می‌شود که در صورت اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف سوخت می‌تواند درآمد خوبی از محل صادرات این محصولات نصیب کشور شود./تسنیم
 

مخاطبین عزیز پایگاه خبری–تحلیلی نفتی‌ها؛ شما می‌توانید از طریق پست الکترونیک naftiha.ir@gmail.com و دایرکت پیج اینستاگرام نفتی‌ها به آدرس @NaftihaNews برای ارائه نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و سایر پیام‌های خود با ما در ارتباط باشید.

 

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/73062.html