printlogo


نفت شیل، تهدیدی بزرگ برای محیط زیست
نفت شیل، تهدیدی بزرگ برای محیط زیست
کد خبر: 5262 تاریخ: 1397/12/27 07:42
در حالی آمریکا به بزرگترین تولید کننده نفت شیل در جهان تبدیل شده است که، مطالعات دانشگاه‌های آمریکا نشان می‌دهد، تولید این محصول میزان آلودگی‌های زیست محیطی را به شدت افزایش داده است.

نفتی ها /یکی از روش‌های تولید نفت شیل، وارد کردن مواد شیمیایی به داخل آب آشامیدنی و تزریق تحت فشار میلیون ها گالن از این محلول به داخل زمین برای استخراج نفت و گاز است، که این روش در کنار صنعت کشاورزی- دامپروری به یکی از عوامل اصلی تسریع گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی تبدیل شده است.

در واقع، مواد شیمیایی مورد استفاده در فراکینگ که سمی هستند از شکاف‌های ایجادشده در این فرآیند، وارد سفره‌های آب زیرزمینی می‌شوند و آن‌ها را آلوده می‌کنند. همچنین گفته می‌شود که فرآیند فراکینگ حجم قابل‌توجهی فاضلاب تولید می‌کند.

در حال حاضر نیز نفتی که آمریکا با عنوان شیل تولید می‌کند،‌ عامل تخریب محیط زیست است با شکاف‌هایی که در لایه‌های زیرین زمین ایجاد می‌کند باعث زلزله می‌شود و نفوذ مواد سمی نظیر آرسنیک به منابع آب و خاک بیماری سرطان را تشدید می‌کنداز سویی دیگر نیز محققان در منطقه تگزاس متوجه شدند که مواد سمی سرطانزا که در شکست هیدرولیکی استخراج نفت شیل استفاده شده بود به درون منابع آبی راه یافته است و باعث بروز  وضعیت هشدار در منطقه شده است .در مدت زمان شکست هیدرولیکی که برای استخراج نفت شیل استفاده می‌شود سطح گسترده‌ای مواد شیمیایی و آب با فشار به بافت‌های شیل زیر زمین تزریق می‌شود. آب با فشار بافت‌های رسی موسوم به شیل را می‌شکند و نفت و گاز از آن بیرون می‌آید.گفته می‌شود این روش کار حتی در ایجاد زلزله هم بی‌تأثیر نیست و حتی انتشار گاز متان را بیشتر می‌کند. ضمن اینکه امکان آلوده شدن آب‌های زیرزمینی هم وجود دارد.
آمارهایی که درباره ریزش این چاه‌ها وجود دارد بسیار محدود است. مواد شیمیایی که در شکست هیدرولیکی استفاده می‌شود بسیار خطرناک هستند بعضی مواقع آرسنیک و دیگر مواد شیمیایی سمی هم در این روش استخراج نفت استفاده می‌شود.
محققان پیشتر در منطقه تگزاس متوجه شدند که مواد سمی سرطانزا که در شکست هیدرولیکی استخراج نفت شیل استفاده شده بود به درون منابع آبی راه یافته است.

در همین راستا، فاتح بیرول، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد: یک دهه پیش، آمریکا و کانادا در مجموع روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت تولید می‌کردند، اما اکنون این رقم به حدود ۲۲ میلیون بشکه در روز رسیده است.

به گفته وی، افزایش تولید نفت این منطقه به تنهایی معادل تولید نفت روسیه یا عربستان است و افزایش تولید گاز طبیعی آمریکای شمالی نیز داستانی مشابه است.

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی گفت: باور دارم که تأثیر کامل افزایش تولید نفت و گاز آمریکای شمالی، هنوز احساس نشده است و این افرایش تولید به شدت برای  محیط زیست خطرناک خواهد بود .

آژانس بین‌المللی انرژی نیز  پیش‌بینی کرد،آمریکا تا سال ۲۰۲۴ ، عربستان و روسیه را پشت سر گذاشته و به بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان تبدیل خواهد شد اما با این اوصاف این خبر از سویی دیگر نیز بسیار  نگران کننده خواهد بود .  در واقع رویکردهای دونالد ترامپ در افزایش رونق صنعت نفت آمریکا به ویژه استخراج از لایه های رسوبی بسیار تاثیرگذار بود.

به نظر می‌رسد رئیس جمهوری ایالات متحده مقررات زیست محیطی را به نفع بنگاه های اقتصای آمریکا به ویژه در حوزه نفت تغییر داد تا آن ها با سهولت بیشتری فعالیت خود را گسترش دهند. حال باید دید آیا دولتمردان آمریکایی عطای تولید شیل را به سلامت مردم و محیط زیست  خواهد بخشید یا خیر که به نظر می‌رسد این امر هیچ گاه میسر نخواهد شد.

forbes


 

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/5262.html