printlogo


درشرکت عملیات اکتشاف نفت چه خبراست؟/ لزوم ورود نهادهای نظارتی به موضوع!
درشرکت عملیات اکتشاف نفت چه خبراست؟/ لزوم ورود نهادهای نظارتی به موضوع!
کد خبر: 41791 تاریخ: 1400/8/22 08:11
باید از نهادهای نظارتی خواست تا هزینه‌های شرکت و میزان سوخت مصرفی در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ این شرکت را بررسی نماید تا این ابهام که این شرکت دراین زمان اقدام به فروش گازوئیل مازاد خود نموده برطرف گردد!

نفتی ها /مطابق مستندات ارسالی به دفتر "نفتی‌ها"، در برخی از اقدامات شرکت عملیات اکتشاف نفت زیرمجموعه صندوق بازنشستگی صنعت نفت و شرکت اویک، احتمالا تخلفاتی چون برگزاری برخی از مناقصه‌های مبهم، فروش مبهم سوخت مازاد، استخدام افراد غیرمرتبط در جایگاه‌های کلیدی و حساس و در نهایت احتمال دریافت هدیه‌هایی چون تلویزیون هوشمند در جهت استخدام افراد صورت گرفته که لازم است نهادهای نظارتی با ورود به این موضوع نسبت به بررسی دقیق این امر و البته بازرسی از افراد کلیدی شرکت که نقشی مستقیم دراین تخلفات بارز دارند در جهت توقف این فسادهای احتمالی اقدام نمایند.
ظاهرأ منابعی که این مستندات را به دفتر ما ارسال نموده اند؛ گزارش این تخلفات بارز را به دفتر حراست اویک ارسال نموده اند که بنابر ارسال مطالب فوق، حراست مذکور تنها اقدام به دعوت از افرادی که گزارش را داده اند کرده که این امر به دلیل ترس این افراد از شناسایی خود و اخراج ازاین شرکت از حضور در حراست خودداری نموده اند و این مجموعه نیز پیگیر اصل موضوع نبوده است!
دراین بین اگرچه مستندات کامل ارسال گردیده و این تخلفات به افرادی خاص نسبت داده شده اما "نفتی‌ها" به جهت حفظ حریم خصوصی این افراد تا زمان بررسی دقیق نهادهای نظارتی دراین خصوص ، نام این افراد را منتشر نخواهد کرد؛ اما لازم است نهادهای نظارتی به موضوعات خاصی که دراین گزارش مسیر آن روشن خواهد شد بپردازند که این امر خود در نهایت به افراد مذکور ختم خواهد شد.
ابتدا آنکه باید به نحوه استخدام افراد در پست‌های کلیدی در شرکت عملیات اکتساف نفت و البته پشت پرده این نحوه انتخاب افراد پرداخت؛ اینکه یک دیپلم نقاشی باید یکی از پست‌های کلیدی و تخصصی این شرکت را در اختیار داشته باشد که تماما پستی تخصصی است باید حتما زیر ذره بین قرار بگیرد. یا حتی استخدام فامیل نزدیک یکی از مقامات ارشد این شرکت با مدرک لیسانس کشتی سازی در سال ۹۷ و سپس ارتقای او با حقوق حدود ۳۰ میلیون تومانی لازم است به طور جد بررسی گردد.
نکته بعدی اینکه، باید از نهادهای نظارتی خواست تا مسوولان بازرسی هزینه‌های شرکت و میزان سوخت مصرفی در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ این شرکت را بررسی نمایند تا این ابهام که این شرکت دراین زمان اقدام به فروش گازوئیل مازاد خود نموده برطرف گردد! همچنین پیشنهاد می‌شود تمام خریدها و قراردادهای مربوط به پروژه‌های حفاری در سال ۹۹ بررسی و با یکدیگر مطابقت داده شود و به ۲ سوال پاسخ داده شود: اول اینکه آیا برای تمامی اقدامات و خریدهای حفاری با رعایت موارد قانونی مناقصه برگزار شده است؟ و دوم اینکه در مواردی که مناقصه برگزار شده آیا از تمامی ظرفیت‌ها به صورت عادلانه در جهت برگزاری مناقصه با تعداد شرکت‌های فعال بازار و اطلاع رسانی صحیح اقدام شده است؟
برهمین اساس، شاید لازم باشد به طور مثال روند مناقصه تامین مواد در پروژه "آذر" مورد بررسی جدی قرار بگیرد. قطعا مهندسان می‌دادند که پروژه آذر یک منطقه استثنایی در کشور بوده که عملیات حفاری آن ملزم به استفاده از مواد بسیار زیادی در بخش سیالات است و بیشترین سود شرکت‌های خدمات سیالات حفاری در میدان نفتی آذر است.
دراین بین نحوه ارسال صدها تن مواد از لحاظ کیفیت و قیمت نهائی توسط شرکت برنده در میدان "آذر" نیز نیاز به توجه بیشتر دارد که لازم است نهادهای نظارتی با ورود به موارد فوق به این ابهام پاسخ دهند که دراین شرکت چه خبراست؟!

پست الکترونیکی نفتی‌ها به نشانی naftiha.ir@gmail.com برای دریافت نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و شکایات شما به عنوان پل ارتباطی این پایگاه خبری – تحلیلی با شما مخاطبان عزیز، در دسترس قرار دارد که شما مخاطبین عزیز نفتی ها می‌توانید از این طریق با ما در ارتباط باشید.

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/41791.html