printlogo


اولتیماتوم ۱۰ روزه‌ی کمیسیون انرژی، صادرات گاز ایران را از «سرنوشت کُداک» نجات می‌دهد؟
اولتیماتوم ۱۰ روزه‌ی کمیسیون انرژی، صادرات گاز  ایران را از «سرنوشت کُداک» نجات می‌دهد؟
کد خبر: 40432 تاریخ: 1400/1/23 15:14
حالا اما باید دید اولتیماتوم ۱۰ روزه‌ی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی می‌تواند این وقت کشی برای ساخت پتروپالایشگاه‌ها و استفاده از میعانات گازی را بشکند یا خیر...

نفتی ها /شرکت کُداک که تولید کننده دوربین‌های عکاسی آنالوگ بود زمانی یکی از بزرگترین شرکت‌های دنیا در عرصه عکاسی بود اما درست در اوج قدرت یک اشتباه استراتژیک کوچک و توجه نکردن به  لزوم تغییر به سمت دیجیتال کردن محصولاتش ورشکسته شد. حالا تحلیلگران روسی چندی قبل با تشبیه شرکت کداک به روسیه که یکی از بزرگ‌ترین صادرکننده گان سوخت‌های فسیلی جهان شامل نفت، گاز و زغال سنگ ممکن است  هشدار دادند تا  مبادا به «لحظه کُداک» گرفتار شود و آمادگی لازم برای متنوع‌سازی درآمدهایش در زمانه‌ای که گذار انرژی به تجدیدپذیرها بیش از هر زمانی در گذشته نزدیک به نظر می‌رسد، را ایجاد کند.
در واقع این روزها وبا اشتیاق بیشتر کشورها به انرژی های پاک به نظر می‌رسد بازیگران بزرگ بازار گاز طبیعی  نیز باید در تلاش بیشتری باشند تا به سرنوشت شرکت کداک مواجه نشوند.
 
متاسفانه اما  این هشدار برای ایرانی که می‌توانست با صادارت انرژی های مختلف تحریم‌های نفتی را جبران کند و نکرد چندان کارساز نیست شاید بتوان گفت ما سالهاست با فرصت سوزی‌های پیاپی و عدم توجه مسئولین به نیارهای روز انرژی در جهان دچار سرنوشت شرکت کداک شده‌ایم .
در واقع ما روزی که با تجربه عدم تحریم صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق در دو دوره تحریم‌های قبلی و فعلی  که  صادرات گاز می‌توانست درآمد اقتصادی قابل توجه و بلندمدت و تحریم ناپذیری برای کشور فراهم کند باز هم کاری نکردیم دچار سرنوشتی مشابه کداک شدیم .

علاوه بر این توجه به صادارات گاز میتواسنت به دلیل ایجاد وابستگی متقابل عملاً قدرت سیاسی کشور را در مجامع بین المللی نیز افزایش دهد  که متاسفانه محقق نشد و حالا همین اغفال در زمینه میعانات گازی در حال تکرار است و  ادامه این روند در مواجه با بازارهای صادرات گاز ایران موجب حذف ایران از این بازارها و از دست رفتن فرصت‌های کشور در کسب منافع اقتصادی و سیاسی از این بازارها است.

در  واقع اگر در همین لحظه بخواهیم از سقوطی که در زمینه صادارت گاز دچارش شدیم نجات پیدا کنیم ما هم باید روش‌های سنتی را کنار بگذاریم و با یک تغییر هوشمندانه استراتژیک غفلت گازی خود را جبران کنیم، بسیاری از کارشناسان معتقدند، اگر ایران طی ۷ تا ۸ سال آینده وارد بازار گاز نشود، در حقیقت این بازار رابه طور کامل از دست خواهد داد و در این صورت تولید، صادرات و کسب درآمد از گاز نیز مانند شرایط کنونی نفت به مشکل خواهد خورد

علاوه بر این با در نظر گرفتن برآیند وضعیت صنعت گاز و همچنین لزوم کاهش تمرکز از پارس جنوبی و توسعه سایر میادین گازی کشور، لازم است تا شرکت ملی گاز ایران قدم به بخش بالادستی این صنعت گذاشته و اقدام به توسعه کند.

حالا اما باید دید اولتیماتوم ۱۰ روزه‌ی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی می‌تواند این وقت کشی  برای ساخت پتروپالایشگاه ها و استفاده از  میعانات گازی  را بشکند یا خیر/فائزه پناهی.
پست الکترونیکی نفتی‌ها به نشانی naftiha.ir@gmail.com برای دریافت نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و شکایات شما به عنوان پل ارتباطی این پایگاه خبری – تحلیلی با شما مخاطبان عزیز، در دسترس قرار دارد که شما مخاطبین عزیز نفتی ها می‌توانید از این طریق با ما در ارتباط باشید.




 

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/40432.html