printlogo


صادرات نفت ایران به بازار جهانی نزدیک می‌شود؟/ تنفس نفتی آمریکا یا رفع تحریم‌ها
صادرات  نفت ایران به بازار جهانی نزدیک می‌شود؟/ تنفس نفتی آمریکا یا رفع تحریم‌ها
کد خبر: 40415 تاریخ: 1400/1/22 08:29
اما نکته اینجاست که دو مشکل بزرگ در پیش روی ایران بعد از توافق وجود دارد که به نظر می‌آید در بحث های تنفس نفتی احتمالی ایران مغفول مانده است...

نفتی ها /با پایان یافتن نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور نمایندگان ایران و طرف‌های مقابل توافق برجام که روز سه شنبه هفته گذشته برگزار شد، تب  و تاب گمانه‌زنی‌ها بر سر افزایش فروش نفت بالا گرفت و انواع شرایط و موقعیت‌ها مطلوب با این تنفس نفتی  پیش بینی شد.

هر چند  برخی کارشناسان معتقدند مذاکرات ایران و طرف‌های دیگر توافق هسته‌ای تاثیری بزرگ بر بازار نفت نخواهد داشت. تحلیلگران بانک گلدمن‌ساکس معتقدند حتی اگر توافق هسته‌ای احیا شود سال‌جاری میلادی رشد قابل‌ملاحظه‌ای در صادرات نفت ایران رخ نخواهد داد. از دید آنها، پس از رشد صادرات نفت ایران در سال‌جاری میلادی، پیش‌بینی می‌شود رشد قابل‌ملاحظه صادرات تا قبل از تابستان سال آینده رخ ندهد و حتی اگر صادرات نفت ایران به سرعت رشد کند به‌دلیل آمادگی اوپک برای جبران این افزایش عرضه، افق بازار نفت همچنان مثبت است.
اما نکته اینجاست که  حتی در صورت مثبت پیش رفتن روند توافقات ایران و آمریکا و نزدیک شد صادارت ایران به بازار جهانی، دو مشکل بزرگ در پیش روی  ایران بعد از  توافق  وجود دارد که به نظر می‌آید در بحث های تنفس نفتی احتمالی ایران مغفول مانده است؛ در واقع  بازار نفت، همواره بازار اما و اگر بوده است زیرا تنها از پارامتر‌های اقتصادی تاثیر نمی‌پذیرد و عوامل سیاسی هم در آن دخیل هستند، پس نمی‌توان به طور قطع افزایش قیمت نفت یا افزایش صادرات ایران را پیش‌بینی کرد اما با توجه به شرایط کنونی چشم‌انداز روشنی در این بازار دیده می‌شود.
از سویی اگر چه  یک تا یک و نیم میلیون بشکه به صادرات نفت ایران اضافه خواهد شد وتردیدی هم  نیست که روی بازارهای جهانی تاثیر خواهد داشت، اما نباید فراموش کنیم که نفت ایران در شرایطی وارد بازار می‌شود که هنوز مسئله کرونا حل نشده، اقتصاد دنیا با  یک تعطیلی موقتی مواجه است و اوضاع عرضه و تقاضا چندان مناسب نیست.
افزون بر این، در صورت بازگشت آمریکا به برجام شاید یک موج اولیه‌ای به دلیل جابه‌جایی منابع بانک مرکزی  ایجاد ‌شود اما بعد از آن دیگر نمی‌توان قرارداد نفتی قابل ملاحظه‌ای برای فروش نفت ایران به جز تک محموله‌ای منعقد کرد البته در فروش همان تک محموله‌ها هم بحث ریسک‌های تحریمی وجود خواهد داشت و شما مشاهده می‌کنید که مجددا همه آن ریسک‌ها بر دوش شما خواهد افتاد و  به نظر می‌رسد دوباره شاهد همان وضعیتی خواهیم بود که در سال  ۹۷ یکبار آن را تجربه کردیم.
نکته مهم دیگری که در این میان وجود دارد این است که وضعیت اقتصادی کشورها این روزها چندان مساعد نیست و همه با کسری بودجه مواجهند، حالا اگر مجالی برای رسیدن ایران به  بازار  جهانی نفت هم داده نشود قیمت نفت این پتانسیل را دارد که حتی به ۴۰ دلارنیز بازگردد که این قیمت پایین به نفع هیچ‌یک از صادرکنندگان نخواهد بود، بنابراین طبق پیش بینی بسیاری از  کارشناسان این حوزه جا برای ایران باز خواهد شد تا قیمت‌ نفت  در حد همان  ۶۰ تا ۶۵ دلار باقی بماند. /فائزه پناهی

پست الکترونیکی نفتی‌ها به نشانی naftiha.ir@gmail.com برای دریافت نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و شکایات شما به عنوان پل ارتباطی این پایگاه خبری – تحلیلی با شما مخاطبان عزیز، در دسترس قرار دارد که شما مخاطبین عزیز نفتی ها می‌توانید از این طریق با ما در ارتباط باشید.



 

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/40415.html