printlogo


احتمال ابطال اساسنامه صندوق بازنشستگی نفت قوت گرفت/ این روزها صندوق چگونه اداره می‌شود؟
احتمال ابطال اساسنامه صندوق بازنشستگی نفت قوت گرفت/ این روزها صندوق چگونه اداره می‌شود؟
کد خبر: 40250 تاریخ: 1399/12/11 07:59
سیاری از مدیران باسابقه نفت که در حال حاضر در لیست بازنشستگان این صنعت قرار گرفته اند از اساسنامه جدید شکایت دارند و معتقدند ابهامات مدیریتی این صندوق بالاخص در بخش مالی و حسابرسی بسیار افزایش یافته..

نفتی ها /این روزها باردیگر بحث اساسنامه جدید صندوق بازنشستگی صنعت نفت که به اذعان بسیاری از کارشناسان امر، پر ازابهامات فراوان است آنچنان داغ گردیده که بسیاری از مدیران مطرح و سرشناس بازنشسته نفت یا اقدام به شکایت قانونی نسبت به ابطال آن نموده اند و یا سعی دارند با به گوش رساندن اظهارات خود در قالب مصاحبه با رسانه‌ها کمک هر چند کوچکی به برچیدن قوانین جدید این صندوق در قالب اساسنامه کنند!
به عنوان مثال در حال حاضر سالاری یکی از مدیران قدیمی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اقدام به طرح شکایتی در دیوان عدالت اداری کرده و مجددا خواستار ابطال این اساسنامه با عنوان "اعمال ماده ۹۲ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری" در این موضوع گشته است. دراین دادخواست تاکید شده این اساسنامه چه از نظر شکلی و چه از نظر ماهوی دچار مشکلاتی است که نتیجه آن باید ابطال این اساسنامه باشد.
اساسنامه که یکبار با طرح شکایت در دیوان عدالت اداری ابطال و پس از ورود آن به هیات دولت و دور زدن مشکل از سوی مسوولان این صندوق، در نهایت در آبان سال گذشته به تصویب رسید. دراین بین به نظر میرسد اینبار نیز طرح شکایت در دیوان عدالت اداری شانس ابطال این اساسنامه را قوت بخشیده است.
دراین بین رادافزون معاون اسبق برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت نیز این روزها شمشیر خود را برای مدیران صندوق بازنشستگی نفت از رو بسته است. به نحویکه وی در گفت وگو اخیر خود با باشگاه خبرنگاران جوان تاکید کرده اساسنامه جدید صندوق بازنشستگی صنعت نفت مجوز ندارد و گزارش‌های مالی آن نیز مشکوک است.
براساس اظهارات وی، در این اساسنامه جدید، اتفاقات عجیبی رخ داده؛ صاحبان صندوق، کارکنان شاغل و بازنشسته صنعت نفت هستند اما می‌بینیم که دو وزیری که هیچگونه ارتباطی با این صندوق ندارند یعنی وزیر رفاه و وزیر اقتصاد، عضو هیئت امنای آن شده اند. هیچ معنا و مفهومی برای تصمیم گیری آن‌ها در مورد صندوقی که اموال آن بر اساس استفتائات متعدد از مراجع دینی، متعلق به کارکنان صنعت نفت است، وجود ندارد.
ابراهیم رادافزون معاون اسبق برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت، درباره مشکلات ایجاد شده برای بازنشستگان صنعت نفت بعد از تصویب اساسنامه جدید صندوق‌های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت، معتقد است: در مورد صندوق بازنشستگی صنعت نفت، یک نگرانی در میان بازنشستگان و همچنین کارکنانی که هم اکنون در این صنعت شاغل هستند وجود دارد. من در مصاحبه‌های قبلی خودم هم از مسئولان صندوق خواهش کردم که شفاف سازی کنند تا این نگرانی‌ها برطرف شود، اما متاسفانه به جای پاسخگویی درست و شفاف سازی وضعیت عملکردی شرکت‌های تابعه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت، اقداماتی انجام دادند که نه تنها شفاف سازی صورت نگرفت، بلکه بیشتر سبب شک و تردید شد.
به اعتقاد او، در گذشته هیئت مدیره شرکت نفت، به عنوان امین صندوق بازنشستگی و کارکنان صنعت نفت فعال بودند، اما بعد از مصوبه مجلس شورای اسلامی که در آن اشاره شد که مراجع ذی صلاح باید نسبت به وضعیت این صندوق بر مبنای گزارش‌های رسمی و حسابرسی‌های صورت گرفته رسیدگی کنند و در آن گزارش ها، وضعیت صندوق مشکوک، مردود یا مشروط بود، مطالبات مشکوک الوصول زیادی در آن وجود داشت و هیچگونه پاسخگویی نسبت به این شرایط نداشتند، به این نگرانی‌ها دامن زده شد.
دراین بین بسیاری از مدیران باسابقه نفت که در حال حاضر در لیست بازنشستگان این صنعت قرار گرفته اند از اساسنامه جدید شکایت دارند و معتقدند ابهامات مدیریتی این صندوق بالاخص در بخش مالی و حسابرسی بسیار افزایش یافته و مسوولان امر باید پاسخگوی این ابهاماتی باشند که ماه‌هاست در مقابل آن سکوت اختیار کرده اند.
این درحالی است که هم اکنون مدیریت این صندوق در اختیار یکی از دوستان نزدیک زنگنه قرار گرفته است. فردی که علی رغم تجربه برنامه ریزی در بخش کلان نفت و انرژی اما در نفت سابقه چندانی ندارد و اغلب سال‌های فعالیت کاریخود را در سازمان برنامه و بودجه سپری کرده است. محمد مهدی رحمتی اگرچه از نظر نزدیکانش فردی درستکار و بسیار مثبت ارزیابی می‌شود اما بسیاری از نزدیکانش براین امر تاکید دارند که سمت مدیریت صندوق بازنشستگی نفت برای وی مناسب نبوده و به زبانی ساده تر عملکرد وی دراین جایگاه ناتوانی وی دراین امر را به تصویر کشیده است. این ناتوانی از نداشتن اختیار در عزل و نصب‌های مدیریتی در شرکت‌های زیرمجموعه این صندوق آغاز شده و تا عدم توانمندی وی در مدیریت مدیران زیرمجموعه اش گسترش یافته تا جاییکه در بسیاری از شرکت‌های زیرمجموعه اش مدیران به صورت مستقل و بدون کوچکترین جوابگویی به وی به راه خود ادامه می‌دهند و کار به جایی رسیده که کمتر کسی در شرکت‌های زیرمجموعه این صندوق به یاد دارد که مدیریت کلان و تصمیم گیر نهایی آنان مدیرعامل صندوق بازنشستگی صنعت نفت است. شاید باید قدرت این روزهای مدیریتی این صندوق را بسیار پایین دانست و معتقد بود که طی چند سال گذشته اختیار کار از دست این صندوق بیرون آمده؛ گویی زنگنه درراس وزارت نفت اما بر صندلی مدیریت این صندوق تکیه زده و تنها مدیرعامل انتصابی آن حکم امضا کننده دستورات صرفا ابلاغی را دارد!/ دانیال قربانی

پست الکترونیکی نفتی‌ها به نشانی naftiha.ir@gmail.com برای دریافت نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و شکایات شما به عنوان پل ارتباطی این پایگاه خبری – تحلیلی با شما مخاطبان عزیز، در دسترس قرار دارد که شما مخاطبین عزیز نفتی ها می‌توانید از این طریق با ما در ارتباط باشید.

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/40250.html