نفتی ها /صبح امروز و مصادف با هفته دولت، ۳ طرح مهم وزارت نفت با مجموع سرمایهگذاری ۴.۷ میلیارد یورو توسط رئیسجمهور افتتاح شد که به گفته بیژن زنگنه وزیر نفت، این رقم حتی در مقیاس جهانی هم از اهمیت برخوردار است.
حسن روحانی، رئیسجمهوری در آیین بهرهبرداری از طرحهای ملی وزارت نفت با بیان اینکه صنعت گاز برای ما اهمیت فراوانی دارد، اظهار کرد: امروز در غرب کشور ما هم گاز را به ترکیه و هم به عراق صادر میکنیم و قادریم به کشورهای شرقی هم صادر کنیم و گاز را تا مرز پاکستان هم بردهایم .
رییس جمهور با بیان اینکه ما یادگاری بزرگی در گاز را برای دولت آینده گذاشتیم، اظهار کرد: در بنزین، گاز و گازوئیل خودکفا شدیم و دولت بعدی وقتی شروع به کار کند از لحاظ این سه مورد خودکفا است. پتروشیمی ما دوبرابر شده است از ۵۶ میلیون تن به ۱۰۰ میلیون تن رسیدیم و اینها دستاوردهای بزرگی برای ملت و دولتهای ما است. ما پیش از این گاز را در زمستان وارد میکردیم اما الان خودکفا شدیم و در عسلویه هم جز یک فاز همه را افتتاح کردیم.
وی یادآور شد: ما هر هفته در امسال سعی کردیم یک یا چند افتتاح مهم داشته باشیم. افتتاح امروز نزدیک به پنج میلیارد دلار اعتبار دارد. ما در زمینه گاز و نفت در برابر مردم ایران شرمسار نیستیم و هم در گاز و هم نفت ما کارهای بزرگی انجام دادیم و تولید و استحصال گاز ما نسبت به سال ۹۲ دوبرابر شده است و در میادین مشترک هم از ۷۰ هزار بشکه به ۴۰۰ هزار رسیدهایم و اگر این خبیث در آمریکا بر سر کار نبود از این میزان هم بیشتر استخراج داشتیم.
طرح اول افتتاح شده امروز، فاز نخست پتروشیمی بوشهر با ظرفیت تولید سالانه بیش از ۴ میلیون تن محصول بهعنوان یکی از طرحهای جهش دوم صنعت پتروشیمی با دستور رئیسجمهوری از طریق ویدئوکنفرانس به بهرهبرداری رسید. این مجتمع با سرمایهگذاری شستان در فاز ۲ عسلویه استان بوشهر احداث شده و مشتمل بر سه فاز است که فاز نخست آن شامل واحدهای شیرینسازی گاز، استحصال اتان، تولید متانول و سرویسهای جانبی است.
فاز نخست پتروشیمی بوشهر با دریافت روزانه ۹.۶ میلیون متر مکعب گاز غنی ترش از پالایشگاه چهارم (فازهای ۶ و ۷ و ۸ ) ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول، یک میلیون و ۳۲۳ هزار تن متان، ۸۵۰ هزار تن اتان، ۱۳۰ هزار تن پروپان، ۳۰ هزار تن بوتان، ۳ هزار تن پنتان پلاس و ۱۲۵ هزار تن گوگرد را داراست. اتیلن، اتیلن گلایکولها، پلیاتیلن سنگین در فاز دوم و اسید استیک و وینیل استات نیز در فاز سوم این مجتمع تولید خواهد شد.
حجم سرمایهگذاری در فاز نخست پتروشیمی بوشهر یک میلیارد و ۳۲۲ میلیون یورو است که ۶۱ درصد از کل سرمایهگذاری صورت گرفته در این طرح از توانمندیها و تجهیزات ساخت داخل استفاده شده است. این طرح سالانه حدود ۳۷۰ میلیون یورو برای کشور درآمدزایی خواهد داشت، همچنین در دوران بهرهبرداری برای ۱۵۰۰ نفر ایجاد اشتغال کرده است.
دومین طرح، نیروگاه غرب کارون نیز که با هدف تأمین زیرساختهای برق میدانهای مشترک و تأسیسات نفتی این منطقه عملیاتی ساخته شده است، از طریق ویدیو کنفرانس با دستور رئیسجمهوری به بهرهبرداری رسید.
طرح ساخت نیروگاه غرب کارون با ظرفیت اسمی ۵۰۰ مگاوات با هدف تأمین برق میدانهای نفتی آزادگان، یاران، یادآوران، کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰، واحد بهرهبرداری و تلمبهخانه غرب کارون در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار دارد که در این راستا تا کنون واحدهای اول و دوم گازی این نیروگاه با ظرفیت واقعی بیش از ۳۰۰ مگاوات تکمیل و دسترسی میدانهای یادآوران، آزادگان شمالی و تلمبهخانه غرب کارون به شبکه برقرسانی امکانپذیر شده است.
بر مبنای قرارداد احداث نیروگاه غرب کارون که بهصورت تبدیل انرژی (BOO) برای ۲۰ سال بین شرکت مهندسی و توسعه نفت و شرکت مپنا منعقد شده است، همه تولید برق این نیروگاه تحویل میدانهای غرب کارون میشود. این نیروگاه، یک نیروگاه سیکل ترکیبی است که هماکنون دو واحد گازی آن به مدار آمده و فرآیند اجرای واحد بخار (فاز سوم) نیز در دست اقدام است. حدود ۸۵ درصد از تجهیزات بهکار رفته در این طرح از داخل کشور تأمین شده و سهم نیروهای بومی شاغل در طرح نیز بیش از ۷۰ درصد بوده است.
سومین طرح، بهرهبرداری از هزار و ۸۵۰ کیلومتر خطوط لوله ششم و نهم سراسری گاز و خطوط لوله شلمچه، نفتشهر و آبدانان و پنج ایستگاه تقویت فشار گاز دیلم، بیدبلند، اهواز، حسینیه و کوهدشت و طرح توسعه مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از دیگر طرح هایی بود که از طریق ویدئوکنفرانس با دستور حسن روحانی، صورت گرفت.
بهرهبرداری از این خطوط انتقال گاز و پنج ایستگاه تقویت فشار گاز در مسیر عسلویه تا میاندوآب، ضمن تقویت پایداری جریان گاز، ظرفیت انتقال گاز کشور را ۱۱۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش میدهد، عملیات اجرایی این خطوط نیز با هدف انتقال دائمی، پایدار و مطمئن گاز به جنوب غرب، غرب و شمال غرب کشور و تقویت صادرات گاز به عراق آغاز شده است. گذر خط لوله از موانع طبیعی دشوار و پیچیده در غرب کشور از دیگر ویژگیهای پروژه احداث خطوط انتقال گاز ششم و نهم سراسری است. مرکز مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران نیز در هر لحظه ۵۰ هزار داده عملیاتی را از سراسر پالایشگاههای کشور، خطوط انتقال، ایستگاهها و نقاط صادراتی و وارداتی دریافت میکند و این اطلاعات هر سه ثانیه یکبار روزآمد میشود.
لینک مطلب: | http://naftiha.ir/News/38989.html |