نفتی ها /
عدم اتخاذ دیپلماسی انرژی فعال در روابط بین الملل نفت طی چند سال گذشته باعث شد تا رقبای منطقه ای ما همچون قطر،عربستان،امارات و ترکمنستان بخش اعظمی از بازارهای بالقوه ایران را اشغال کنند.
بررسی برخی از اتفاقهایی که عدم اتخاذ دیپلماسی مشخص و فعال در عرصه نفت و انرژی طی چند سال گذشته را به اثبات میرساند.
عدم اجرای قرارداد انتقال گاز به پاکستان
بخشی از این قرارداد تا سال ۱۳۹۲ به اجرا درآمد اما به علتی مبهم از سوی دولت روحانی، متوقف ماند و نتیجه آن ایجاد خط لوله تاپی از سوی ترکمنستان و انتقال گاز از طریق افغانستان به هند و پاکستان بود.
توقف عملیات حفاری در میدان مشترک فرزادA , B
در روزهای ابتدایی مدیریت دولت یازدهم، عملیات حفاری میادین فوق متوقف و موجب از دست دادن سالانه ۵ میلیارد دلار و در ۶ سال گذشته در مجموع ۳۰ میلیارد دلار شده است.
اگر همین امروز عملیات حفاری در این میدان از سر گرفته شود ۳ سال طول خواهد کشید تا بتوان بهره برداری را آغاز نمود.
هم اکنون عربستان سالانه ازاین میدان ۱۰ میلیارد دلار درآمد کسب میکند که به دلیل مشترک بودن آن قطعا نیمی از این مبلغ از محل فروش سهم ایرانی است.
عدم برداشت از میدان مشترک فروزان با عربستان
عربستان روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت از این میدان برداشت و برای ۸۰۰ هزار بشکه برنامه ریزی کرده در حالیکه ایران روزانه ۳۵ هزار بشکه نفت ازاین میدان برداشت میکند و برنامه ای برای افزایش تولید هم ندارد.
بی توجهی به بهره برداری از ۳۳ میدان مشترک با عراق
هم اکنون عراق ۴ برابر ایران از چند میدان مشترک مذکور بهره برداری میکند.
در حالیکه درصورت توافق با تولید صیانتی باالگوی تولید یکپارچه بدون هیچگونه سرمایه گذاری تاروزی ۱.۵ میلیون بشکه تولید بیشتر سهم ایران ازاین میادین ممکن است.
عدم همکاری با کشورهای عضو اتحادیه بریکس
بی توجهی به توسعه روابط بخش بالادستی نفت و گاز با کشورهایی چون چین،روسیه،بزریل، هند و آفریقای جنوبی از جمله بزرگترین ایراداتی است که باید از آن به عنوان ضرر نبود دیپلماسی فعال انرژی در کشور یاد کرد. ضرری که در هر دقیقه و ثانیه رکوردی دیگر را به نام ایران به ثبت میرساند.
لینک مطلب: | http://naftiha.ir/News/38907.html |