نفتی ها /یکی از پایههای رونق چرخه تولید، تامین مواد اولیه است؛ در صنایع پایین دستی پتروشیمی هم به نظر میرسد در حالی که تولید در کشور با رونق نسبتاًخوبی روبه رو است، تولید کنندگان پایین دستی پتروشیمیها با مشکلات عدیده ای مواجه هستند.
گفته میشود لازم است برای برای گسترش صنایع پاییندستی، سازوکاری منسجم ایجاد کرد تا همه پتروشیمیها با توجه به میزان تولید و امکانات زیرساختی خود، طرحی جامع برای صنایع پاییندستی ارائه دهند.
کمبود مواد اولیه، نوسان قیمت از جمله مشکلاتی است که این صنعت این روزها با آن دست و پنجه نرم میکند و در همین راستا و رانت هنگفت صنعت پتروشیمی به دلیل اختلاف قیمت خوراک و نرخ های موجود در بازار آزاد، بازار شیرینی را برای دلالان فراهم کرده به طوریکه همواره یکی از چالش های موجود، شناسایی تولیدکنندگان واقعی صنایع پایین دستی است که البته ریشه عمده این مشکلات را باید در قیمت گذاری دستوری وزارت صمت جستجو کرد که راضی نمی شود حداقل سود واقعی حاصل از تولید به جای دلالان به جیب شرکت های تولیدی رود؛ با این اقدام هم تولید رشد می کند و هم جذابیت دلالی در بازارهای کالایی به حداقل می رسد.
حال با وجود گذشت حدود ۹ سال از عمر بخش پتروشیمی در سامانه بهین یاب وزارت صنعت، معدن و تجارت که با هدف شناسایی و معرفی تولیدکنندگان واقعی راه اندازی شد، همچنان ابهامات زیادی درباره عملکرد این سامانه وجود دارد. به طوری که برخی از تولیدکنندگان واقعی اعتقاد دارند که همچنان برخی تولیدکنندگان غیرواقعی از طریق این سامانه وزارت صمت برای خرید مواد اولیه معرفی می شوند و از این رهگذر (اختلاف قیمت رسمی و بازار آزاد) سودهای نجومی به جیب می زنند؛ براین اساس ضعف نظارتی وزارت صمت بر مجوزهای ثبت شده در بهین یاب باعث شده تا نه تنها اهداف ابتدایی آن محقق نشود، بلکه امروز برخی فعالان صنعت پتروشیمی اصلی ترین مشکل تامین مواد اولیه را ابتدا قیمت گذاری دولتی محصولات و پس از آن، نبود نظارت بر شرکت های دارای مجوز در این سامانه عنوان می کنند.
برای ذیذن این ویدیو به این لینک در پیج اینستاگرام نفتیها https://www.instagram.com/tv/CB-eb_Mp8cd/?igshid=wdum67r0ln0k مراجعه کنید.
لینک مطلب: | http://naftiha.ir/News/38608.html |