مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان با اشاره به پیشرفت قابلتوجه پروژه RHU این مجموعه، از عبور پروژه از مرز ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی خبر داد.
نفتی ها /غلامرضا باقری دیزج در گفتوگو با "نفتیها" درباره آخرین وضعیت پروژه RHU در شرکت پالایش نفت اصفهان اظهار داشت:«پیشرفت پروژه RHU به نزدیکی ۷۰ درصد رسیده است و پیشبینی مالی مورد نیاز برای سال جاری بهطور کامل لحاظ شده است. به هیچ وجه مشکل مالیای برای تزریق منابع در این پروژه وجود ندارد.»
او افزود:«خوشبختانه کارها تا جایی که در اختیار پالایشگاه بوده، پیشرفت خوبی داشته است؛ اما متأسفانه به دلیل خلف وعده برخی پیمانکاران در تحویل تجهیزات، امکان ایجاد برخی جبهههای کاری وجود نداشته است. نمونه شاخص آن، شرکت فالکون است که تجهیزات مربوط به رآکتورها را که میبایست ۲۵ دیماه سال گذشته از ایتالیا تحویل داده میشد، با تأخیر بسیار زیاد تازه به بندرعباس رسانده است.»
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان خاطرنشان کرد:«این میزان تأخیر قابل جبران نیست و باعث شده بخشی از عملیات ساختاری در سایت معطل بماند؛ با این حال، هر تجهیزی که قابل نصب باشد، بلافاصله پس از تحویل وارد فاز اجرا میشود، کورهها دریافت شدهاند و در حال آمادهسازی برای نصب هستند. عایقهای آنها نیز روی دیوارهها در حال اجراست.»
وی با بیان اینکه وضعیت کلی پروژه RHU بسیار خوب است، تأکید کرد:«از لحاظ مالی هیچ مشکلی وجود ندارد و تنها مانع جدی ما، مسیر بحرانی ورود تجهیزات است. متأسفانه با وجود آنکه جریمه تأخیر برای پیمانکاران لحاظ شده، هنوز اعمال نشده است و در مواردی زیادهخواهی پیمانکاران باعث کندی فرآیند شده است.»
باقری دیزج ادامه داد:«یک پارت از تجهیزات رآکتور تاکنون وارد شده و پارت دوم نیز باید وارد شود. این تجهیزات بسیار سنگیناند و پس از ورود به بندرعباس، انتقال و مونتاژ آنها در واحد نیازمند زمانی بین ۲.۵ تا ۳ ماه است. پس از آمادهسازی، عملیات نصب آنها حدود ۱.۵ ماه به طول خواهد انجامید. بر اساس برآورد خوشبینانه، در صورت تداوم روال فعلی، تا دیماه رآکتورها در سایت نصب خواهند شد.»
او همچنین افزود:«در حال حاضر تنها بخش مرتبط با رآکتورها متوقف مانده و سایر فازها به صورت فعال در حال اجرا هستند. مسیر بحرانی دوم ما تجهیزاتی هستند که به کشور کره سفارش داده شده بودند اما به دلیل تحریمها اجازه ورود نگرفتند و حدود ۱.۵ سال روی خاک باقی ماندند، که از زمانی که بنده مدیریت را برعهده گرفتم، این تجهیزات دوباره فعال شدند و اکنون با اتکا به توان داخلی شرکتهای مشعل پویا و آبان، در حال ساخت هستند.»
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان در پایان خاطرنشان کرد:«پس از بهرهبرداری، پروژه RHU حتی بدون اتصال به واحدهای پاییندستی، بهتنهایی میتواند بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار سود سالانه برای شرکت به همراه داشته باشد. این رقم بر اساس اختلاف قیمت سالیانه نفت کوره محاسبه شده و اثربخشی پروژه را بهخوبی نشان میدهد.»