printlogo


تقسیم سود ۸۳۶۰ ریالی برای هر سهم در مجمع بوعلی سینا / رکورد درآمد ۷۱.۳ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۳
تقسیم سود ۸۳۶۰ ریالی برای هر سهم در مجمع بوعلی سینا / رکورد درآمد ۷۱.۳ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۳
کد خبر: 293215 تاریخ: 1404/4/30 10:02
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی بوعلی سینا با حضور ۸۷.۴ درصد از سهامداران برگزار شد و ضمن تصویب صورت‌های مالی، با تقسیم سود نقدی ۸۳۶۰ ریالی برای هر سهم، معادل ۹۷ درصد از سود محقق‌شده موافقت شد.

نفتی ها /مجمع عمومی عادی سالیانه پتروشیمی بوعلی سینا روز یکشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴ با حضور ۸۷.۴ درصدی سهامداران در محل حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد. در این نشست، پس از ارائه گزارش هیئت‌مدیره مربوط به عملکرد سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۳ و قرائت گزارش حسابرس و بازرس قانونی، صورت‌های مالی به تصویب رسید و به پیشنهاد هیئت‌مدیره مقرر شد از ۸۶۴۴ ریال سود محقق‌شده برای هر سهم، ۸۳۶۰ ریال به‌صورت نقدی بین سهامداران توزیع شود.

بر اساس مصوبه مجمع، سود سهامداران حقیقی و حقوقی دارای سجام، سبدگردان‌ها و صندوق‌هایی با دارایی کمتر از یک میلیارد سهم، در تاریخ ۵ مهرماه به حساب معرفی‌شده واریز خواهد شد. سهامداران حقیقی غیرسجامی نیز می‌توانند از ۲۰ آبان با مراجعه به شعب بانک تجارت و ارائه کارت ملی و کد بورسی، سود خود را دریافت کنند. همچنین پرداخت سود سهامداران با بیش از یک میلیارد سهم، از ۳۰ آبان و پس از اعلام شماره شبا انجام خواهد شد.

پتروشیمی بوعلی سینا به‌عنوان سومین تولیدکننده آروماتیک کشور و یکی از بازیگران کلیدی صنعت پتروپالایشی، در زمینی به مساحت ۳۶ هکتار در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر احداث شد و از سال ۱۳۸۳ وارد مدار تولید شد. این شرکت با تکیه بر منابع انسانی متخصص، دسترسی به آب‌های آزاد، مخازن ساحلی و تأمین پایدار خوراک از منابع متنوعی نظیر پالایشگاه‌های عسلویه و جنوب کشور، موفق به تولید محصولات باکیفیت جهانی برای عرضه در بازارهای داخلی و خارجی شده است.

ظرفیت طراحی‌شده برای خوراک روزانه مجتمع، ۵۲۰۰ تن در روز بوده که اکنون به بیش از ۵۹۰۰ تن رسیده و برنامه افزایش تا ۶۰۰۰ تن در حال اجرا است. محصولات اصلی شرکت شامل برش سبک و سنگین نفتی، آروماتیک سنگین، گاز مایع و رافینیت بوده و با توجه به تقاضای داخلی، بخش صادراتی آن در سال گذشته کاهش یافت اما از طریق فروش داخلی جبران شد.

در سال ۱۴۰۳، تولید کل شرکت به بیش از ۲.۰۸ میلیون تن رسید که نشان‌دهنده رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال پیش از آن است. این رشد با وجود توقف ۱۲روزه واحد هیدروژن و بدون وقفه در تولید، حاصل مدیریت مؤثر در تأمین خوراک و رفع گلوگاه‌های عملیاتی بود.

شرکت در سال گذشته موفق به شناسایی درآمد ۷۱.۳ هزار میلیارد تومانی با رشد ۳۸ درصدی شد که عمدتاً به دلیل افزایش ظرفیت تولید، افزایش فروش و کنترل هزینه‌ها حاصل شده است. همچنین افزایش راندمان عملیاتی و تأمین مستمر خوراک، نقش بسزایی در تحقق رشد ۱۵ میلیون دلاری درآمد و ۹۰ میلیون دلاری فروش داشت.

در سه‌ماهه ابتدایی سال جاری نیز تولید ریفرمیت در سطح سه‌ماهه پایانی سال گذشته حفظ شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال، تولید این محصول استراتژیک به حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تن برسد. با وجود رشد ۲۳ درصدی سود هر سهم که به ۸۷۷۲ ریال رسیده، حاشیه سود شرکت به‌دلیل افت جهانی قیمت برخی محصولات آروماتیکی و کاهش تولید ریفرمیت، با افت جزئی روبه‌رو شد.

در حال حاضر افزایش سرمایه‌ای برای سال جاری به تصویب نرسیده اما احتمال پیشنهاد افزایش سرمایه ۳۵ تا ۴۰ درصدی از محل سود انباشته در ادامه سال وجود دارد. موضوع حمایت از سهم نیز در دستور کار بازارگردان یعنی هلدینگ خلیج فارس قرار دارد و در صورت نیاز، مطابق با ضوابط، اقدام خواهد شد.

با توجه به قراردادهای بلندمدت تأمین خوراک، پایداری تولید در سال جاری محتمل بوده و تمرکز شرکت بر حفظ سودآوری از طریق تولید پایدار پارازایلین و ریفرمیت ادامه خواهد داشت. همچنین اصلاح نرخ‌های یوتیلیتی با آخرین مصوبات لحاظ شده و هزینه‌های مرتبط سهم قابل‌توجهی در ساختار هزینه‌های شرکت ندارد.

شرکت پتروشیمی بوعلی سینا با تمرکز بر افزایش بهره‌وری، پایداری تولید و بهینه‌سازی فرآیندها، برنامه‌ریزی دقیقی برای رشد متوازن در سال جاری تدوین کرده و همچنان به‌عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در زنجیره پتروپالایشی کشور ایفای نقش خواهد کرد.

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/293215.html