نفتی ها /شرکتهای پالایش نفت مستقل، خریداران اصلی نفت دریابرد از کشورهای تحت تحریم آمریکا هستند و سواحل مالزی، قطب اصلی انتقال نفت تحت تحریم بین کشتیهاست.
با این حال، معاملهگران از ژوئیه سال ۲۰۲۴، نفت ونزوئلا را به اسم نفت «برزیلی» میفروشند. این امر، اجازه داده است نفتکشها مستقیما از ونزوئلا به چین بروند و مجبور نباشند در آبهای سواحل مالزی توقف کنند و سفرشان، حدود چهار روز، کوتاهتر شود.
واشنگتن از سال ۲۰۱۹، تحریمهایی را علیه صادرات انرژی ونزوئلا اعمال کرده تا درآمد نفتی این کشور را کاهش دهد. نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا و دولتش، تحریمهای آمریکا و کشورهای دیگر را اقداماتی غیرقانونی خواندهاند که به منزله جنگ اقتصادی بوده و برای فلج کردن ونزوئلا طراحی شده اند.
از زمان اجرایی شدن این تحریمها، معاملهگران، نفت ونزوئلا را روی آب، از کشتی به کشتی دیگر منتقل میکنند تا مبدا نفت را پیش از ارسال به چین مخفی کنند. بررسی وب سایت تانکر تِرکِر نشان میدهد که این اواخر، صادرکنندگان، سیگنال مکان نفتکشها را دستکاری میکنند تا به نظر برسد کشتیها از بنادر برزیلی حرکت کردهاند، در حالیکه مبدا آنها، ونزوئلا بوده است.
طبق آمار گمرکی چین، این کشور حدود ۲.۷ میلیون تن معادل ۶۷ هزار بشکه در روز قیر مخلوط از برزیل در فاصله ژوئیه سال ۲۰۲۴ تا مارس سال ۲۰۲۵، به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار وارد کرده است.
پالایشگاههای چینی، نفت برزیل را مرتبا خریداری میکنند، اما طبق اعلام شرکت نفتی دولتی پتروبراس، برزیل به ندرت، قیر مخلوط صادر کرده و دادههای گمرک برزیل، هیچ گونه صادرات قیر مخلوط به چین از سال ۲۰۲۳ را ثبت نکرده است.
بر اساس گزارش رویترز، به گفته منابع بازرگانی، شرکت تحلیل اطلاعات انرژی ورتکسا و اسناد داخلی شرکت نفتی PDVSA ونزوئلا، بسیاری از محمولههای نفت که به اسم «قیر برزیلی» وارد چین میشوند، حاوی گرید نفتی سنگین «مری» ونزوئلا هستند. معاملهگران مدتها نفت «مری» را به عنوان قیر مخلوط برچسبگذاری کردند، زیرا پالایشگاهها برای واردات قیر، نیازی به داشتن سهمیه دولتی ندارند.
لینک مطلب: | http://naftiha.ir/News/292546.html |