printlogo


ساخت سیستم‌های حذف آلاینده‌های مضر از گازهای خروجی در فرآیندهای صنعتی
ساخت سیستم‌های حذف آلاینده‌های مضر از گازهای خروجی در فرآیندهای صنعتی
کد خبر: 281828 تاریخ: 1403/11/15 17:28
با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای میان بخش‌های صنعتی با یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، نسبت به طراحی و اجرای سیستم تصفیه شیمیایی گازهای خروجی واحد کامپاند اقدام می‌شود.

نفتی ها /امروز دوشنبه، ۱۵ بهمن در حاشیه اولین رویداد تبادل فناوری حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، به منظور رفع نیازهای فناورانه با استفاده از محصولات بومی این تفاهم‌نامه میان شرکت پتروشیمی قائد بصیر و یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به امضا رسید.

موضوع اصلی تفاهم‌نامه، تعامل و مشاوره شرکت تولیدات پتروشیمی قائد بصیر با شرکت دانش‌بنیان برای استفاده از ایده‌ها، راهکارها و محصولات تحقیقاتی در راستای اجرای پروژه‌های مورد نیاز و ارائه خدمات فناورانه در حوزه طراحی و اجرای سیستم تصفیه شیمیایی گازهای خروجی واحد کامپاند است.

در این همکاری شرکت تولیدات پتروشیمی قائد بصیر آمادگی خود را برای ارائه اولویت‌ها، تشریح نیازمندی‌ها، تأمین مستندات فنی و همکاری پژوهشی در طراحی و پیاده‌سازی طرح‌های فناورانه و فراهم کردن امکان بازدید از سایت نصب و راه‌اندازی پایلوت سامانه‌ها و تجهیزات مدنظر اعلام کرد و متعهد شد تا نسبت به تعیین تکلیف وضعیت تفاهم‌نامه و نهایی‌سازی نحوه تعامل با شرکت دانش‌بنیان به منظور تأمین نیازهای فناورانه خود اقدام کند.

این شرکت دانش‌بنیان نیز متقابلاً آمادگی خود را برای همکاری در ارائه ایده، راهکار و پیشنهادات متناسب با نیاز اعلامی و نمونه محصول نهایی تحقیقاتی برای انجام ارزیابی‌های موضوع تفاهم‌نامه با هدف بررسی نحوه تعاملات آتی اعلام کرد.

سیستم تصفیه شیمیایی گازهای خروجی واحد کامپاند (Compound Unit) یک روش برای حذف آلاینده‌های مضر از گازهای خروجی در فرآیندهای صنعتی، به‌ویژه در صنایع پتروشیمی، پلیمر و پلاستیک‌سازی است. این سیستم معمولاً شامل مراحل زیر است:

جذب شیمیایی (Chemical Absorption): گازهای خروجی با مواد شیمیایی خاصی مانند محلول‌های قلیایی (مانند هیدروکسید سدیم) یا اسیدی (مانند اسید سولفوریک) واکنش می‌دهند تا آلاینده‌ها خنثی شوند.

اکسیداسیون و احیاء (Oxidation & Reduction): برخی ترکیبات مانند ترکیبات گوگردی یا نیتروژنی از طریق فرآیندهای اکسیداسیون و احیاء به مواد بی‌ضرر تبدیل می‌شوند.

فیلتراسیون و جداسازی ذرات (Filtration & Separation): در برخی موارد، ترکیبات جامد از گازهای خروجی جدا شده و رسوب داده می‌شوند.

استفاده از بسترهای کاتالیستی (Catalytic Bed Reactors): برای تجزیه ترکیبات آلی فرار (VOCs) یا دیگر آلاینده‌های مقاوم، از بسترهای کاتالیستی مانند کاتالیست‌های فلزی استفاده می‌شود.

این سیستم‌ها به کاهش آلاینده‌هایی مانند دی‌اکسید گوگرد (SO₂)، اکسیدهای نیتروژن (NOx)، ترکیبات آلی فرار (VOCs) و ذرات معلق کمک می‌کنند و تأثیرات زیست‌محیطی صنای/ایسناع را کاهش می‌دهند.

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/281828.html