نفتی ها /الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرده است روسیه قصد دارد از طریق خط لوله دیگری که این بار از قزاقستان میگذرد و ظرفیت تحویل سالانه ۳۵ میلیارد متر مکعب گاز دارد، به چین گاز صادر کند.
روسیه امسال ۴۰ میلیارد متر مکعب گاز به این غول چینی صادر کرده است. اکنون که اروپا جایگاه خود را به عنوان بزرگترین بازار صادرات گاز روسیه از دست داده، چین به مشتری مهم انرژی مسکو تبدیل شده است، اما گاز فقط در ۲.۸ درصد از سبد انرژی پکن سهم دارد.
چین از گاز استقبال میکند و تقاضایش برای این سوخت رشد روزافزون دارد. مصرف داخلی در هشت ماهه سال جاری، تحت تاثیر گرمایش شهری، تقاضای صنعت و تلاش برای جایگزینسازی کامیونهای گازسوز با انواع دیزلی، ۸.۸ درصد افزایش یافت و به ۲۸۳ میلیارد متر مکعب رسید. پیش بینی میشود تقاضا برای گاز طبیعی در چین، به میزان بیش از ۵۰ درصد افزایش یابد. البته نباید فراموش کرد که زغال سنگ همچنان سوخت پراستفاده در چین است و سهم حدود ۶۰ درصدی در سبد انرژی این کشور دارد.
در این بین، قزاقستان بیکار ننشسته است. این کشور حاشیه دریای خزر، فضا برای رشد صادرات گاز به چین میبیند که بر مبنای سالانه، چهار میلیارد متر مکعب است.
برای مسکو، این خط لوله برای تحکیم روابط با پکن و پر کردن شکاف درآمد ناشی از کاهش فروش به اروپا، اهمیت بسیاری دارد. اما چین هم تماما به روسیه اتکا نکرده و برای پایین بردن قیمت خرید در مذاکرات، از سایر صادرکنندگان گاز رقیب روسیه، استفاده کرده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، چین اشتهای سیری ناپذیری برای گاز دارد و بر همین اساس، بازی را به نفع خود پیش میبرد. روسیه هم باید تصمیم بگیرد که آیا جدیدترین طرحش، برای جبران کاهش درآمد فروش به اروپا، مثمرثمر خواهد بود یا خیر./ایسنا
لینک مطلب: | http://naftiha.ir/News/281163.html |