نفتی ها /حاشیه نخست این هفته "نفتیها" را با آخرین اخبار از ماجرای قیمتگذاری بنزین در سال ۱۴۰۴ آغاز میکنیم؛ مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری، در حاشیه حضور در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که "آیا بنزین در سال ۱۴۰۴ گران میشود؟"، گفت: "باید تصمیم بگیریم، آنچه مشخص است اگر قرار است یارانهای روی بنزین پرداخت شود، باید به همه افراد جامعه داده شود، نه اینکه به کسی که ۴ ماشین دارد سوبسید بنزین تعلق بگیرد اما برای کسی که ماشین ندارد سوبسیدی تعلق نگیرد، اگر قرار است سوبسید بدهیم باید به همه داده شود. این چیزی است که باید نشست، در مجلس، صداوسیما و ... و با کارشناسان تفاهم کرد که چگونه اجرایی شود. اگر میخواهیم عدالت پیادهسازی شود."
این صحبت رئیس جمهوری، درست بر مبنای "طرح بنزین برای همه" است که در دولت سیزدهم مطرح شده بود و برای مدتی، پایلوت آن در جزیره کیش اجرایی شد.
طرح بازتوزیع بنزین که با عنوان "طرح بنزین برای همه" مطرح شده بود، با هدف اختصاص بنزین یارانهای (۱۵۰۰تومانی) به افراد بهجای خودروها در دستور کار قرار گرفت، ایدهای که بر مبنای توزیع عادلانه یارانه سوخت میان همه مردم و انتفاع دهکهای مختلف از قیمت ترجیحی بنزین در ایران طرحریزی شد.
این طرح بعد از اجرای ناموفق پایلوت آن، به دلیل انتخاب اشتباه جزیره کیش به عنوان پایلوت، در ستاد هماهنگی اقتصادی متوقف شد.
از ابهامات این طرح، «تهدید امنیت انرژی»، «کسری بودجه»، «درگیرکردن ۸۵میلیون ایرانی با معاملات بنزینی»، «اتلاف اضافهبنزین یارانهای» و «تشدید قاچاق سوخت» است که باید در صورت تصمیم دولت چهاردهم برای اجرای آن، این ابهامات در نشستهای کارشناسی در دولت و مجلس برطرف شود./تسنیم
حاشیه بعدی هم به ماجرای آخرین تغییرات حقوق کارکنان نفت اختصاص دارد؛ دستگاههای اجرایی با رعایت سقف ۲۵ درصد از مشاغل مصوب دستگاه، به میزان «تا ۵۰ درصد» امتیاز حقوق ثابت و فوقالعادههای مستمر موضوع فصل دهم قانون مذکور را میتوانند افزایش دهند.شورای حقوق و دستمزد به منظور کاهش نسبی شکاف پرداخت در قانون مدیریت خدمات کشوری با سایر نظامات پرداخت، سقف فوقالعاده ویژه مشاغل عمومی دستگاههای اجرایی را از ۳۵ درصد به «تا ۵۰ درصد» امتیاز حقوق ثابت و فوقالعادههای مستمر افزایش داد.
طبق اعلام مرکز روابط عمومی و امور بینالملل سازمان اداری و استخدامی کشور، در هفتاد و هشتمین جلسه شورای حقوق و دستمزد که ۸ آبانماه در این سازمان برگزار شد، در راستای ایجاد عدالت در پرداخت و بهبود وضعیت معیشتی کارکنان شاغل در مشاغل عمومی دستگاههای اجرایی و افزایش رضایت شغلی آنان و نیز کاهش نسبی شکاف پرداخت قانون مدیریت خدمات کشوری با سایر نظامات پرداخت، سقف فوقالعاده ویژه موضوع بند (۱۰) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری، تا ۵۰ درصد امتیاز حقوق ثابت و فوقالعادههای مستمر تصویب شد.
دستگاههای اجرایی با رعایت سقف ۲۵ درصد از مشاغل مصوب دستگاه، به میزان «تا ۵۰ درصد» امتیاز حقوق ثابت و فوقالعادههای مستمر موضوع فصل دهم قانون مذکور را میتوانند افزایش دهند.
در این جلسه همچنین مستند به تبصره بند (ب) ماده (۱۸) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت، به منظور بهبود انگیزه خدمترسانی، افزایش بهرهوری و حفظ و نگهداشت نیروی انسانی در مناطق عملیاتی گرمسیر جنوب صنعت نفت بنا به درخواست وزارت نفت و همچنین حفظ و نگهداشت نیروی انسانی خبره در سازمان حسابرسی، صرفاً برای کارمندان دارای شغل «حسابرس»، بنا به درخواست سازمان حسابرسی، سقف خالص پرداختی متوسط ماهانه افراد موصوف را نسبت به سقف حقوق تعیین شده در بند (پ) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور تغییر و بر اساس مشاغل خاص، حساس و دارای شرایط خاص سقف حقوق را افزایش داد و تصویب کرد.
لازم به ذکر است که مصوبات شورای حقوق و دستمزد پس از تصویب هیئت وزیران قابل اجرا خواهد بود؛ لذا این مصوبات برای طی مراحل قانونی و ابلاغ به دستگاههای اجرایی، برای طرح در هیئت وزیران آمادهسازی میشود.
حاشیه سوم هم به جزئیات حمله سایبری به نفت ایران میپردازد؛ یک مقام مسئول به تازگی گفته است: امسال هفته پدافند غیرعامل (۵ آبان تا ۱۱ آبان) مقارن با حملات ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی به زیرساختهای ایران شد اما با توجه به آمادگی پدافندی که در کشور وجود داشت آنها نتوانستند نقشه خود را عملی و به اهدافشان دست پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس پیش بینیهایی که وجود داشت حملات رژیم صهیونیستی مهار شد، افزود: نظام دفاعی کشور به دنبال آمادگی بالا برای مقابله با تهاجمات دشمن است و سعی دارد در این شرایط کمترین خسارت به مردم جامعه وارد شود.
معاون فنی و زیربنایی پدافند غیرعامل کشور با اشاره به حملات دشمن به زیرساختهای نفتی و گازی ایران اسلامی طی بهمن سال گذشته، گفت: آمادگی پدافندی غیرعامل باعث شد هیچ خاموشی برق و قطعی گاز در کشور رخ ندهد و تنها خبر حمله مخابره شد.
وی یادآور شد: اگر چه در دوران کرونا، کشورهای پیشرفته از دادن دارو و تجهیزات پیشگیری به ایران اسلامی خود داری کردند اما جوانان این مرز بودم با دانشی که در اختیار داشتند توانستند کارهای بزرگی را انجام دهند و ما در این بخش از آنان جلوتر بودیم و توانستیم به بسیاری از کشورهای دیگر کمک رسانی کنیم./مهر
لازم به ذکر است درج اخبار حواشی هفتگی حوزه نفت و انرژی در این بخش به منزله تایید آنها نیست و سایت تحلیلی خبری نفتیها صرفا گردآورنده اخبار در این بخش خبری میباشد."
لینک مطلب: | http://naftiha.ir/News/271023.html |