printlogo


خلاصی از بن‌بست ناترازی بنزین فقط به طرح "اختصاص سهمیه بنزین به نفر" ختم می‌شود!
خلاصی از بن‌بست ناترازی بنزین فقط به طرح "اختصاص سهمیه بنزین به نفر" ختم می‌شود!
کد خبر: 270971 تاریخ: 1403/8/6 15:31
معتقدان به اجرای طرح اختصاص سهمیه بنزین به نفر می‌گویند؛ اقتصادی سالم است که به سمت حذف یارانه‌ها برویم و قیمت‌ها واقعی‌سازی شوند؛ اما موضع دقیقا همینجاست که ...

نفتی ها /فائزه پناهی؛ معتقدان به اجرای طرح اختصاص سهمیه بنزین به نفر می‌گویند؛ اقتصادی سالم است که به سمت حذف یارانه‌ها برویم و قیمت‌ها واقعی‌سازی شوند؛ اما موضع دقیقا همینجاست که متأسفانه در شرایط فعلی کشور از یک اقتصاد با ثبات برخوردار نیست و به همین دلیل نمی‌توانیم قیمت حامل‌های انرژی و از جمله بنزین را واقعی کنیم. با توجه به این شرایط، در ابتدا باید به سمت اجرای طرح‌هایی مانند اختصاص سهمیه بنزین به نفر برویم و وقتی شرایط به لحاظ اقتصادی مهیا شد، به واقعی‌سازی قیمت‌ها مبادرت کنیم. 

اما در مقابل مخالفانی هم هستند که معتقدند این طرح ممکن است به نابرابری بین افراد منجر شود، زیرا برخی افراد ممکن است به دلیل شرایط اقتصادی نیاز بیشتری به سوخت داشته باشند.

علاوه بر این برخی با اشاره به مشکلات اجرایی معتقدند هنوز بسترسازی‌های مناسب برای اجرای این طرح حل تشده و امکان بروز  مشکلاتی در بحث نظارت بر توزیع و جلوگیری از فساد وجود دارد افزون بر این که هنوز هم با توجه به کمبود منابع سوختی ممکن است تخصیص بنزین به هر نفر به کمبود سوخت برای خودروها و سایر نیازهای اقتصادی منجر شود.

کمااین‌که این طرح ممکن است به افزایش مصرف سوخت و در نتیجه آلودگی بیشتر محیط زیست بی‌انجامد و در نهایت یک راه حل مقطعی است.

بهینه‌سازی سیستم توزیع و نظارت بر مصرف بنزین، به‌خصوص در مناطق پرمصرف، توسعه حمل و نقل عمومی،افزایش تولید داخلی و تقویت زیرساخت‌های پالایشگاهی و افزایش ظرفیت تولید بنزین،استفاده از سوخت‌های جایگزین و تشویق به استفاده از سوخت‌های پاک و تجدیدپذیر، مانند گاز طبیعی فشرده (CNG) و الکتریسیته، می‌تواند نیاز به بنزین را کاهش دهد و شاید اجرای این راهکارها به‌طور همزمان می‌تواند به بهبود وضعیت ناترازی بنزین و کاهش مشکلات مرتبط با آن کمک کند و به قولی بهتر است به جای این که تمام تمرکزها بر روی اجرای یک طرح کامل نشده باشد چندین راهکار همزمان وارد عرصه شود تا نتایج مشهودتری حاصل گردد.

مخاطبین عزیز پایگاه خبری–تحلیلی نفتی‌ها؛ شما می‌توانید از طریق پست الکترونیک naftiha.ir@gmail.com و دایرکت پیج اینستاگرام نفتی‌ها به آدرس @NaftihaNews برای ارائه نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و سایر پیام‌های خود با ما در ارتباط باشید.

 

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/270971.html