printlogo


لایحه بودجه ۱۴۰۴ دولت با اختصاص طرح بنزین به نفر به مجلس می‌آید؟
لایحه بودجه ۱۴۰۴ دولت با اختصاص طرح بنزین به نفر به مجلس می‌آید؟
کد خبر: 270832 تاریخ: 1403/7/23 16:47
طرح پر جنجال بنزین برای هر نفر اولین بار توسظ مرکز پژوهش­ های مجلس مطرح شد؛ این طرح سالیان طولانی است ارائه شده اما اجرایی نشده است. به زعم بسیاری، اختصاص دادن سهمیه بنزین به کد ملی پیوست عدالت اجتم

نفتی ها /حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه وبودجه مجلس شورای اسلامی در مورد دادن بنزین به نفر، گفته است: بارها طرح دادن بنزین به هر کارت ملی در مجلس مطرح شده است ولی به جمع بندی نرسیده است و باید دولت کار کارشناسی کند و لایحه ای را در این زمینه به مجلس ارائه دهد اگر دولت لایحه بیاورد نتیجه بخش است.
اما طرح پر جنجال بنزین برای هر نفر  اولین بار توسظ مرکز پژوهش­ های مجلس مطرح شد؛ این طرح سالیان طولانی است ارائه شده اما اجرایی نشده است. به زعم بسیاری، اختصاص دادن سهمیه بنزین به کد ملی پیوست عدالت اجتماعی دارد و به نفع اقشار ضعیف جامعه است. به زعم آنان، دولت باید به سمت اجرای این طرح برود و زمینه را برای توزیع عادلانه یارانه بنزین مهیا کند.کارشناسان بر این عقیده ­اند که طرح اختصاص سهمیه بنزین به نفر، علاوه بر این که به لحاظ عدالت اجتماعی برایمان مزیت دارد، از نظر کنترل مصرف و مقابله با قاچاق بنزین نیز به نفع کشور است.
در طرح مورد بحث، قرار است بازار ثانویه‌­ای هم برای خرید و فروش بنزین در نظر گرفته شود که به کشف واقعی قیمت کمک می ­کند؛ اما به اعتقاد موافقان طرح اعطای بنزین به نفر، ضمن ایجاد عدالت یارانه ای، در کنترل مصرف و قاچاق بنزین اثر گذار است اما برخی منقدان با اشاره به تورمی است که ممکن است به واسطه اجرای طرح های تعدیلی به اقتصاد تحمیل شود،  به مانند همان طرح بنزینی سال ۱۳۹۸ که نه تنها به درآمدهای دولت اضافه نکرد(دولت مابه التفاوت و حتی بیشتر را به عنوان یارانه پرداخت کرد) بلکه هزینه های بیشتری را به دولت تحمیل کرذ اشاره دارند همانظور که  طی سال های اخیر شاهد هستیم که برخی سیاست های اقتصادی که در نهایت منجر به شوک های اقتصادی شده اند.
این در حالی است که عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی هم با انتقاد از قانون تثبیت قیمت‌ها که در مجلس هفتم تصویب شده بود بیان کرد: الان حدود ۲۰ سال از آن قانون گذشته و اگر هر سال مثلا ۱۵ درصد قیمت بنزین افزایش پیدا کرده بود الان قیمت آن به روز شده بود. این اصلا منطقی نیست و نمی‌شود بنزین را لیتری ۳۰ هزار تومن بخریم و سه هزار تومان بفروشیم؛ بنابراین باید مقداری پذیرش خود را بالا ببریم. عده‌ای می‌گویند اگر نرخ ارز نیما را بالا ببرید تورم زیاد می‌شود، اما من اردیبهشت ۱۴۰۰ نرخ نیما و بازار آزاد را تقریبا یکی کردم و اختلاف بین‌شان ۲ تا ۵ درصد در نوسان بود، اما وضعیت خیلی بهتر از الان بود. آن هم در شرایطی که درآمد نفتی رقمش به اندازه یک پنجم حال حاضر بود.
همتی اضافه کرد: اگر اقتصاد را درست بر مبنای علم اقتصاد اجرا کنیم خیلی از مشکلات کم می‌شود، اما وقتی رقابت را از اقتصاد بگیرید یعنی نابودش کردید. اقتصاد دستوری فقط ۶ ماه جواب می‌د‌هد، اما در بلندمدت اقتصاد را نابود می‌کند. گاهی شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که برخی اقدامات دستوری لازم می‌شود، مثلا وقتی که درآمد ارزی کاهش می‌یابد لازم است برخی ممنوعیت‌ها در حوزه واردات انجام شود اما نباید این دستور و قوانین دائمی شود.

مخاطبین عزیز پایگاه خبری–تحلیلی نفتی‌ها؛ شما می‌توانید از طریق پست الکترونیک naftiha.ir@gmail.com و دایرکت پیج اینستاگرام نفتی‌ها به آدرس @NaftihaNews برای ارائه نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و سایر پیام‌های خود با ما در ارتباط باشید.

 

 

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/270832.html