نفتی ها /مدتی است که حمایت از بخش خصوصی داخلی و استارت آپها به یکی از اهداف مهم وزارت نفت تبدیل شده است و تا به اکنون نیز برای رسیدن به این هدف برنامههای متعددی در نظر گرفته شده وکه برخی از آنها به ثمر نشسته است که میتوان به بومیسازی ۱۰ گروه خانواده کالاهای کاربردی صنعت نفت و ممنوعیت واردات ۸۴ قلم کالای خارجی که امکان ساخت داخل را دارند اشاره کرد.
افرون بر این کارشناسان نیز معتقدند که برای حمایت از بخش خصوصی، در وهله نخست باید دید صنعت نفت برنامه ای برای چگونگی حمایت از حضور بخش داخلی در این صنعت دارد؟ به این معنا که باید برنامه ای تدوین شود که حمایت بخش خصوصی در بخش های کلیدی صنعت نفت را تبیین کند؛ چراکه بخش هایی که سازندگان داخلی می توانند در آن حضور داشته باشند، شامل مواردی است که وزارت نفت تعیین می کند و به آن نیاز دارد، پس اینها همان بخش های اولویت دار و کلیدی به شمار میروند.
نکته مهم دیگری که نباید فراموش شود این است که ، وزارت نفت زمانی می تواند به سازندگان داخلی تکیه کند که این سازندگان در بخش های کلیدی ورود کرده و توانمند باشند، زیرا کشورهایی نظیر ژاپن و چین، هیچگاه سرمایه گذاری خارجی را به بخش های کلیدی صنعت خود وارد نمی کنند.
درهمین راستا، نفتی ها هفته گذشته در نظرسنجی خود درباره میزان حمایت وزرات نفت از بخش خصوصی پرسیده بود که نتیجه آن نیز در نوع خود جالب بود.در این میان بیش از نیمی از مخاطبین نفتیها نقش وزارت نفت در روند خصوصی سازی در این حوزه را کمرنگ دانستند و معتقدند این وزارت راه طولانی ای را در جهت اعتلای به این هدف در پیش دارد.
در پایان باید گفت، اگرچه وزارت نفت برای رسیدن به هدف خود در بخش خصوصی سازی کمر همت را بسته است، اما به نظر میرسد در این مسیر، راه طولانی و حساسی را برای تحقق این امر و جلب اعتماد تولیدکنندگان و صادرکنندگان داخلی و حتی خریداران خارجی در پیش دارد.
لینک مطلب: | http://naftiha.ir/News/26978.html |