نفتی ها /سرتیترهای روزنامهها و سایت های خبری امروز بیشتر حول و محور صادرات نخستین محموله نفت ایران به شیلی میچرخد، این اتفاق پس از 16 سال اتفاق افتاد و نشان داد تهران بازارهای جدید نفت را در برنامه های خود قرار داده است.این نفتکش در اوایل ماه ژوئن (اواسط خرداد) پس از بارگیری در بندر خارک ایران، خلیج فارس را ترک کرده است.
نکته مهمی که در ببیشتر این اخبار ه چشم میخورد این است که، برخی تحلیلگران معتقدند، یک میلیون بشکه نفت در روز که تصور می شود با بازگشت تحریم ها از بازار خارج شود، ممکن است در عمل خارج نشود، زیرا در تجربه گذشته تحریم ها، آمریکا و اتحادیه اروپا هر دو نفت ایران را تحریم کرده بودند، اما این بار واشنگتن در تحریم نفت ایران تنهاست. کشورهای اروپایی امضاکننده برجام به وضوح نشان داده اند که از برجام خارج نخواهند شد.
همچنین، باید خاطر نشان گردد که علیرغم اخبار منتشر شده در روزهای گذشته در خصوص تصمیم احتمالی اوپک و همپیمانان آن در رابطه با افزایش تولید نفت خام برای کاهش قیمت این محصول، بیشتر تحلیلگران اقتصادی در حال حاضر بر این اعتقادند که این نهاد تولید نفت را افزایش نخواهد داد زیرا با توجه به سقوط قیمت نقت در سال ۲۰۱۴ میلادی اعضای اوپک نمی خواهند که با تصمیمی جدید خود را در معرض شرایطی مشابه قرار دهند.
سایت خبری حوزه نفت و انرژی All Africa نیز با اشاره به مشغولیت دولتمردان کنیا مبنی بر یافتن یک بازار خرید مناسب برای نفت کنیا و همچنین چگونگی تقسیم سرمایه حاصل از فروش نفت عنوان کرد، دولت کنیا و قانونگذاران محلی از منطقه تورکانا به توافقی بر سر توزیع درآمدها دست یافتند. بر اساس لایحه تقسیم درآمدهای نفتی، 75 درصد از درآمدهای تولید و صادرات نفت این منطقه عاید دولت خواهد شد و 20 درصد نیز به جیب دولت محلی خواهد رفت. 5 درصد مابقی هم به جوامع محلی خواهد رسید.نفت قابل استحصال و صادرات در کنیا در سال 2012 در شمال این کشور کشف شد. شرکت تولوف اویل که این منابع را کشف کرده، همچنان به اکتشاف و حفاری در کنیا ادامه می دهد.در پایان اکتبر 2017، دولت کنیا یک موافقتنامه مطالعه توسعه مشترک با شرکت های تولوف اویل، افریکا اویل، و مرسک اویل جهت احداث خط لوله انتقال نفت بین منطقه تورکانا و بندر لامو منعقد کرد.اما تا زمان تکمیل این خط لوله، کنیا نفت خود را توسط کامیون های نفتکش به بندر مومباسا انتقال می دهد. بر اساس بیانیه ریاست جمهوری کنیا، روزانه 200 بشکه نفت از طریق جاده ای صادر خواهد شد.اوهورو کنیاتا، رئیس جمهور کنیا گفت، کشورش قصد دارد از «نفرین منابع (انرژی)» بسیاری دیگر از کشورهای آفریقایی اجتناب کند و امیدوار است نفت بتواند به یک عامل موثر در تقویت اقتصاد این کشور تبدیل شود.
تحلیلگران میگویند اگر چه شیل آمریکا عامل اصلی رشد تولید نفت جهانی است، اما برای جبران مشکلات عرضه در نقاط دیگر کافی نیست. اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی کرده است تولید این کشور از ۹.۴ میلیون بشکه در روز در سال گذشته به ۱۰.۷ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ افزایش خواهد یافت.
لینک مطلب: | http://naftiha.ir/News/2476.html |