نفت / شناسه خبر: 5288 / تاریخ انتشار : 1398/1/17 14:47
|

حاشیه‌های نفت و انرژی/از شکستن رکورد مصرف بنزین تا نفتی که باز هم بی مشتری ماند

دنیای نفت و انرژی همواره سرشار از حواشی و اتفاقات غیرمترقبه و داستان‌های مختلف است، که در این بخش به اخبار این حواشی خواهیم پرداخت.

نفتی ها /اولین حاشیه سال ۹۸ را با خبری غیر منتظره آغاز می‌کنیم و آن شکسته شدن رکورد تاریخی مصرف بنزین در ایام عید است.
 از آن جایی که نوروز ۹۸، نوروزی متفاوت برای ایران بود و بلایای طبیعی از جمله  «سیل» بسیاری از مردم را از سفر منصرف و خانه‌نشین کرد و خانه بسیاری از ایرانیان را در نقاط مختلف کشور از آنها گرفت، اما با این حال آمار روزانه مصرف بنزین در تعطیلات نوروزی نشان می‌دهد مخاطرات طبیعی تنها در برخی روزها مانع شدت گرفتن رفت‌وآمدهای جاده‌ای بوده و در روزهایی که بارندگی‌ها کاهش یافته، این سیل خودروها بوده که به جاده‌ها سرازیر شده‌ است.


حاشیه و خبر دوم ما نیز باز مربوط به سیل و دستور ویژه وزیر نفت به شرکت‌های تابعه  برای ادامه کمک رسانی به مناطق سیل زده است و زنگنه گفت: هر گزندی به خوزستان، زخمی بر پیکره صنعت نفت خواهد بود
وزیر نفت در ادامه این دستور از  مدیران عامل محترم شرکت های ملی مناطق نفتخیز جنوب ، مناطق مرکزی ایران ، مهندسی وتوسعه نفت ، ملی حفاری و نفت اروندان خواسته تا پیرو تاکیدات قبلی مبنی بر انجام اقدامات لازم و پیشگیرانه برای مدد رسانی به هم وطنان عزیز برای کاهش آسیب های سیل ، ضمن قدردانی و سپاس از زحمات خالصانه و شبانه روزی همکاران صنعت نفت در حادثه ناگوار سیل های  اخیر و ابراز همدردی با آسیب دیدگان در این حوادث ، لازم می دانم نکاتی را مورد تاکید مجدد قرار دهم :
۱) با توجه به تداوم جریان سیلاب ها ، حفظ آمادگی ضروری بوده و مدیران مرتبط باید تلاش خود را بر این امر متمرکز نمایند.
۲) آلام و آسیب هم وطنان عزیز در مناطق سیل زده و گستره بی سابقه حادثه ، ایجاب می کند که تمامی نیروها و تجهیزات صنعت نفت همچنان با هماهنگی کامل با ستاد فرماندهی مدیریت بحران ، برای یاری رسانی و ارائه خدمات به مردم ، حضوری فعال و مبتنی بر سازماندهی موثر داشته باشند.
۳)اقدام شرکت های مناطق نفت خیز جنوب و ملی حفاری در پمپاژ آب از برخی مناطق سیل زده وهمچنین تلاش شرکت ملی گاز در حفظ و تداوم جریان گاز رسانی به ویژه در استان گلستان و سوخت رسانی به مناطق سیل زده توسط شرکت پخش فرآورده های نفتی نیز شایسته تقدیر است و جا دارد این تلاش ها با جدیت مضاعف در تمامی مناطق بحران زده ادامه یابد.
۴) از آن جا که خوزستان نیز به عنوان قلب تپنده صنعت نفت در معرض خطر جدی سیلاب قرار دارد و هر گزندی به این استان ، زخمی بر پیکره صنعت نفت خواهد بود ، لازم است شرکت های تابعه وزارت نفت به ویژه شرکت های مناطق نفت خیز جنوب ،ملی حفاری ، مهندسی و توسعه نفت  و اروندان ،کماکان با تمام توان در میدان بوده و ضمن انجام وظایف ذاتی خود ، تمامی امکانات موجود را برای کمک به مردم و مهار سیلاب به کارگیرند.
 
حاشیه بعدی
که در روزهای آغازین سال بیشتر رسانه ها به آن پرداختند بلاتکلیفی توسعه  پروژه گازی فرزاد است.
کارشناسان می‌گویند:آنچه باعث می‌شود توسعه میدان گازی فرزاد B که به دلیل مشترک بودن با عربستان برای ایران اهمیت زیادی دارد به تأخیر بیافتد نوع گاز این میدان است. گاز فرزاد B غنی نیست و در مقایسه این میدان با میدان گازی پارس جنوبی باید گفت پارس جنوبی کاندینست دارد و کاندینست آن نیز برای بازپرداخت هزینه‌های سرمایه‌گذاری کافی است.
اما یکی از مشکلات برای توسعه فرزاد B این است که گاز آن غنی نیست و طرف هندی باید گاز تولیدی آن را ال. ان. جی کند یا به صورت خط لوله بفروشد.
در این میانپیشنهاد هندی‌ها این است که ایران گاز فرزاد B را بخرد اما ایران از یک سو منابع مورد نیاز خرید گاز فرزاد را ندارد و از سوی دیگر نیازی به گاز فرزاد B حداقل تا پنج سال آینده نخواهد داشت.
  گفتنی است حجم گاز درجای میدان گازی فرزاد B ، بیش از ۲۱ تریلیون فوت مکعب برآورد شده که ۱۲.۵ تریلیون آن قابل استحصال است و طبق برنامه قرار است با توسعه میدان در فاز نخست از این میدان روزانه ۱.۱ میلیارد فوت مکعب گاز تولید شود.

حاشیه چهارم سال جدید هم به صادر شدن حکم دادگاه انگلیس درباره پرونده دکل گمشده اختصاص دارد.
سه متهم اصلی این پرونده شامل رضا مصطفوی طباطبایی، مراد شیرانی و علی طاهری مطلق، مدیرعامل اسبق تاسیسات دریایی، بر اساس حکم این دادگاه متضامنا به پرداخت ۸۷ میلیون دلار به شرکت تاسیسات دریایی محکوم شدند.»
در گزارش تصریح شده است: « وکلای شرکت هر جا اموالی از این افراد شناسایی کنند امکان ضبط آن را دارند.»
بنا بر این گزارش: « با توجه به ضوابط حقوقی حاکم بر این داوری، امکان تجدید نظر در رای دادگاه وجود ندارد. به دلیل ثبت معامله در دیگر کشورها، این پرونده علاوه بر دادگاه‌های داخلی در دادگاه تجاری لندن نیز پیگیری شده است.»
گزارش می‌افزید: «آخرین دفاع متهمان این پرونده در دادگاه‌های داخلی نیز روز دوشنبه همین هفته اخذ خواهد شد و پس از آن دادگاه درباره متهمان پرونده حکم خود را صادر خواهد کرد.»
رضا مصطفوی طباطبایی یکی از متهمان اصلی پرونده چند سال پیش از ایران گریخته و در انگلستان ساکن شده است اما دو متهم دیگر در ایران حضور دارند.

حاشیه بعدی هم به بی مشتری ماندن نفت خام در بورس می‌پردازد. زیرا باز هم در ایام عید یک میلیون بشکه نفت خام سبک ایران در رینگ بین‌الملل بورس انرژی عرضه شد، اما در نهایت سفارشی بر کفه تقاضا ننشست.


و اما حاشیه آخر هم به تیتر یکی از رسانه ها و انتقاد از ایران به عنوان دومین دارنده ذخایر گاز جهان و صفر بودن صادرات آن می‌پردازد.
طبق این گزارش، در  سال ۲۰۱۷  روسیه در مجموع ۱۹۴.۴ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به کشورهای اروپایی عرضه کرده است که ۸۱ درصد آن به کشورهای اروپای غربی و ۱۹ درصد آن به کشورهای شرقی و  مرکزی صادر شده است.
صادرات ۱۹۴ میلیارد مکعبی گاز طبیعی روسیه درحالی است که براساس داده‌های بانک مرکزی ایران، کل صادرات گازی ایران در سال ۹۶ حدود حدود ۱۳/۲ میلیارد متر مکعب است. البته نکته قابل ‌ذکر این است که در مقابل صادرات ۱۳ میلیارد متر مکعب صادرات گاز طبیعی، ایران در سال ۹۶ حدود ۳/۹ میلیارد متر مکعب واردات گاز داشته است. بر این اساس خالص صادرات گاز طبیعی ایران در سال ۹۶ حدود ۹/۳ میلیارد متر مکعب است. به عبارتی دیگر صادرات ۱۹۴ میلیارد متر مکعبی گاز طبیعی روسیه  بیش از ۲۰ برابر صادرات ۹.۳ میلیارد مکعبی ایران است.

براساس آخرین آمارهای رسمی، روسیه با  ۴۸ تریلیون متر مکعب ذخایر گاز طبیعی (۲۵ درصد از کل ذخایر گازی جهان ) در رتبه اول جهان و ایران با ذخایر ثابت نزدیک به ۳۸ تریلیون مترمکعب گاز طبیعی (۱۶ درصد ذخایر جهان) در رتبه دوم جهان قرار دارد.
 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/5288

کلیدواژه

حاشیه های نفتی

مصرف بنزین

افزایش مصرف بنزین

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها