printlogo


چرا هیات مدیره با علی عسکری این چنین کردند؟/ ماجرا چیست؟
چرا هیات مدیره با علی عسکری این چنین کردند؟/ ماجرا چیست؟
کد خبر: 83528 تاریخ: 1401/3/31 07:39
نکته این است که اگر یک رسانه زبان به نقد و انتقاد بگشاید دقیقا مسوولیت خود را انجام می‌دهد اما نقش هیات مدیره یک شرکت ایجاد آرامش و تعامل هر چه بیشتر با مدیرعامل برای حفظ منافع مجموعه است...

نفتی ها /داستان از جایی آغاز می‌شود که در جلسه هیات مدیره روز یکشنبه هلدینگ خلیج فارس اعضای هیات مدیره ظاهرا به طور یک صدا نسبت به انتصابات اخیر آقای مدیرعامل گلایه خود را مطرح و البته کار به اینحا ختم نمی‌شود؛ گزارش عدم موافقت با افراد تازه منصوب شده را به بورس ارسال می‌کنند و به نوعی اولتیماتوم جدی به علی عسکری مدیرعامل این هلدینگ می‌دهند! این گزارش پای خود را به یکی از نهادهای نظارتی باز می‌کند و روز گذشته، سازمان مذکور نیز طی نامه‌ای خواهان پاسخگویی به ابهامات موجود از سوی آقای مدیرعامل می‌شود. هر چند که ایجاد چنین هرج و مرجی در هیات مدیره هلدینگ خلیج فارس به واسطه انتصاب برخی از افراد کم‌تجربه و سهم خواه پیش‌بینی می‌شد اما باید گفت این اولین بار است که در هلدینگ خلیج فارس شاهد چنین اقدامی هستیم؛ اقدامی که اختلاف درون سازمانی این هلدینگ را  که همواره در تمام هلدینگ‌ها وشرکت‌ها مرسوم است را به بیرون از مجموعه کشانده و شاید باید دلیل این امر را در وجود معدود افرادی در این هیات مدیره جستجو کرد که به بعضی از سهم خواهی‌های خود نرسیده و سعی بر ایجاد عصبانیت بیشتر در میان اعضای این هیات مدیره دارند!
دراین بین اگرچه برخی از انتصابات صورت گرفته جای سوال و ابهام دارد؛ اما یک نکته به قوت خود باقی است و آن اینکه اگر یک رسانه زبان به نقد و  انتقاد بگشاید دقیقا مسوولیت خود را انجام می‌دهد اما نقش هیات مدیره یک شرکت ایجاد آرامش و تعامل هر چه بیشتر با مدیرعامل در جهت حفظ منافع مجموعه است که قطعا این امر می‌توانست با واسطه‌گری بزرگانی چون وزیرنفت که از قضا مسوول دفتر ایشان هم یکی از اعضای همین هیات مدیره است برطرف گردد. نباید فراموش کرد در حال حاضر برخی از اعضای جدید هیات مدیره هلدینگ خلیج فارس سه میز مدیریتی حساس در صنعت نفت و پتروشیمی را در اختیار دارند. مدیری که کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشمی را اداره می‌کند و ازاین منظر باید به دنبال ایجاد آرامش میان تولید کنندگان باشد و یا مسوول دفتر وزیرنفت که خود جایگاهی حساس و استراتژیک است و ایجاد آرامش در سطح صنعت شرط اول این مسوولیت است و یا مدیری دیگر که شرکتی بزرگ متعلق به بازنشستگان صنعت نفت را اداره می‌کند و تعاملات مثبت روزمره با هلدینگ خلیج فارس به دلیل نزدیک بودن منافع و اهداف برای او یک ضرورت است. بنابراین در چنین شرایطی اینگونه سوال طرح می‌شود که چرا هیات مدیره این هلدینگ به یکباره باید پس از گذشت چند هفته از انتصابات زبان به انتقادی اینگونه بگشاید؟
 نکته حائز اهمیت آنکه یکی ازاین افراد در ابتدای حضور علی عسکری برمسند هلدینگ خلیج فارس تسلط بسیاری بر امورات هلدینگ داشته که پس از تایید صلاحیت ۴ ماهه وی برای این جایگاه و درعین حال فاصله گرفتن مدیرعامل هلدینگ از وی، اینگونه رفتارها قابل پیش بینی بود. یا مدیر دیگر عضو این هیات مدیره که به گفته خودش در انتصابات علی رغم وجود کمیته انتصابات نقشی نداشته از عدم تاثیرگذاری براین انتخابات گلایه داشته است. به هرشکل اینکه بگوییم انتصابات اخیر در هلدینگ خیج فارس کامل و بی عیب و نقص بوده قطعا درست نیست و قطعا از نگاه کارشناسی، ایرادات تقریبا زیادی به برخی ازاین انتصابات وارد است اما قطعا روش هیات مدیره هلدینگ به نسبت یک رسانه برای برخورد با ایرادات ممنوعه خود، کاملا متفاوت است؛ چراکه اگر چنین نباشد در هلدینگ دیگر سنگی برروی سنگ بند نمی‌شود.
 این نگرانی زمانی تشدید می‌شود که یادآور شویم هلدینگ خلیج فارس بیش از ۲۷ هزار نیروی مستقیم دارد و هر گونه روش نادرست و نابخردانه‌ای می‌تواند زندگی این تعداد نیروی انسانی را به خطر بیندازد. بنابراین شاید لازم باشد تا وزیرنفت و یا حتی در سطحی بالاتر اختلافات موجود مورد بررسی قرار بگیرد و قبل از آنکه دیرتر شود به دنبال درمان شرایط فعلی هلدینگی بود که روزی به آن به عنوان یک الگوی ملی افتخار می‌کردیم!

مخاطبین عزیز پایگاه خبری–تحلیلی نفتی‌ها؛ شما می‌توانید از طریق پست الکترونیک naftiha.ir@gmail.com و دایرکت پیج اینستاگرام نفتی‌ها به آدرس @NaftihaNews برای ارائه نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و سایر پیام‌های خود با ما در ارتباط باشید.

 

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/83528.html