نفت / شناسه خبر: 83957 / تاریخ انتشار : 1401/5/23 14:53
|

سرنوشت پتروشیمی‌های ۱۱ گانه فارس چه می‌شود؟

واقعا جای سوال دارد در شهرهایی که آب برای خوردن به سختی پیدا می شود، چگونه مجوز ساخت پتروشیمی داده شده که جز صنایع آب بر محسوب می شود...

نفتی ها /فائزه پناهی_بیش از ۱۳ سال از تصویب احداث ۱۱ پتروشیمی استان فارس  و دو سال هم از ماجرای تجمیع  این پتروشیمی‌ها می‌گذرد ؛ قرار بود این پتروشیمی‌ها تبدیل به مرکزی برای احداث صنایع پایین دستی شود و استان فارس را به یک استان صنعتی تبدیل کند اما این اتفاق نیفتاد و همچنان در اما و اگر احداث است.
در واقع تصویب پتروشیمی‌های ۱۱ گانه در فارس مصوبه دولت نهم بود اما ۳ دولت دیگر بعد از آن دولت آمدند و رفتند و دولت سیزدهم هم کار خود را آغاز کرد اما خبری از احداث حتی یک پتروشیمی از پتروشیمی های مصوب در استان فارس نیست،
اگر چه در همان زمان هم کارشناسان از همان ابتدا با ساخت پتروشیمی، آن هم به این تعداد مخالف بودند. چرا که معتقد بودند، این تصمیم متکی به کار کارشناسی و منطقی مبتنی بر توانمندی ها و نیازهای استان نیست و صرفا اقدامی است بدون مطالعه علمی؛ اما موافقان می‌گفتند که استان فارس به علت نزدیکی به بندرگاه‌ها در کنار ویژگی‌های که دارد می‌تواند یکی از قطب‌های تولیدات صنایع پتروشیمی در سطح کشور باشد که حالا با گذشت این همه سال هیچ اتفاقی در این منطقه نی‌افتاد...
حالا جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه از زمان اعلام تجمیع این پتروشیمی ها نزدیک به دو سال می گذرد و هنوز اقدام مناسبی انجام نشده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه این تغییرات نیاز به مصوبه دولت دارد باید این موضوع در هیات دولت مطرح و نسبت به اصلاح مصوبه اقدام شود که تاکنون این امر انجام نشده است و بر اساس آخرین پیگیری ها مقرر شده پتروشیمی های جهرم و فسا در مرز مشترک این دو شهرستان، پتروشیمی داراب در جای قبلی خود و پتروشیمی فیروزآباد هم در واحدهای پایین دستی احداث شود.
وی در تشریح اصلاحات انجام شده برای احداث این پتروشیمی ها افزود: در این راستا مقرر شده برای پتروشیمی های جهرم و فسا به جای اتیلن خط اتان از عسلویه کشیده شود که این امر نیاز به مصوبه دولت دارد.
از سویی دیگر رضایی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس تاکید کرد: به طور حتم نزدیکی استان فارس به بندرگاه‌ها در کنار ویژگی‌های ذاتی که در این استان وجود دارد می‌تواند این استان را به یکی از قطب‌های تولیدات صنایع پتروشیمی در سطح کشور تبدیل کند از این رو عزم جدی از سوی مسئولان برای به سرانجام رسیدن این پتروشیمی ها وجود دارد و به طور حتم با ایجاد صنایع بالادستی در حوزه پتروشیمی، صنایع پایین‌دستی نیز ایجاد شده و فارس گام تندتری برای صنعتی شدن برمی دارد.
نکته اما اینجاست که بنا به گفته مسئوالان چون از استان فارس به عنوان قطب تولید محصولات کشاورزی در کشور یاد می شود،  و  چند سال اخیر به دلیل خشکسالی های پی در پی و مشکلاتی که در حوزه کشاورزی به وجود آمد حالا باید  مسئولان امر استان فارس را به سمت صنعتی شدن پیش ببرند؛ و این در حالی است که واقعا جای سوال دارد در شهرهایی که آب برای خوردن به سختی پیدا می شود، چگونه مجوز ساخت پتروشیمی داده شده که جز صنایع آب بر محسوب می شود. با چه استدلالی می توان کشاورزان را به دلیل کشت محصولات آب بری همچون، برنج، از کار بیکار کرد ولی بر احداث پتروشیمی تاکید کرد؟ چه اصراری وجود دارد که اندک آب باقی مانده در سدهای تنگاب، رودبال و سد سلمان و... قربانی پتروشیمی ها شود؟ برخی از مسئولین و نمایندگان مجلس می گویند، با انتقال آب خلیج فارس به استان، مشکل آب پتروشیمی ها حل می شود، اما برای پتروشیمی ها خرید آب، لیتری خدا تومان، به صرفه است!
به هر حال سرنوشت پتروشیمی های استان فارس در هاله ای از ابهام قرار دارد و معلوم نیست، با وجود هزینه‌هایی که صرف تملک زمین‌ها شده و سهامی که در بعضی شهرستان‌ها به مردم فروخته شده، باید منتظر بایگانی شدن پرونده ساخت پتروشیمی‌ها باشیم یا به هر نحوی دود سفید ۱۱ پتروشیمی بر فراز آسمان شهرهای فارس بلند خواهد شد.

مخاطبین عزیز پایگاه خبری–تحلیلی نفتی‌ها؛ شما می‌توانید از طریق پست الکترونیک naftiha.ir@gmail.com و دایرکت پیج اینستاگرام نفتی‌ها به آدرس @NaftihaNews برای ارائه نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و سایر پیام‌های خود با ما در ارتباط باشید.

 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/83957

کلیدواژه

پتروشیمی‌های ۱۱ گانه فارس

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها