نفت / شناسه خبر: 83809 / تاریخ انتشار : 1401/5/10 08:13
|

نگرانی سهامداران پتروشیمی شیراز از چیست؟ / وضعیت قرمز در فروش اوره و آمونیاک!

پتروشیمی شیراز یکی از شرکت های پتروشیمی ریشه دار و ارزشمند کشور است که این روزها وضعیت مناسبی در بورس ندارد...

نفتی ها /دانیال قربانی_ پتروشیمی شیراز یکی از شرکت های پتروشیمی ریشه دار و ارزشمند کشور است که این روزها وضعیت مناسبی در بورس ندارد. سهامداران این شرکت که یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ اوره و آمونیاک در کشور است، مدتهاست که با توجه به افزایش قیمت جهانی محصولات این شرکت، چشم انتظار جهش قیمت سهام این شرکت هستند؛ اما با کمال تعجب این اتفاق نمی‌افتد؛ به نحویکه در سه ماهه اخیر سهام این شرکت افت قیمت ۱۰ درصدی داشته است!
بخشی از این موضوع البته به وضعیت عمومی بازار سرمایه اختصاص دارد؛ اما آیا مشکلات بورس، باعث این وضعیت نامناسب و عجیب است؟ برای پاسخگویی دقیق‌تر به این سوال می‌توان نگاهی به وضعیت مدیریت و آمارهای مالی این شرکت منتشر شده در کدال انداخت.
نگاهی به آمار مالی اعلام شده در سه ماه اول سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد این شرکت در فروردین، اردیبهشت و خرداد ماه به طور میانگین ۱۵۱تن اوره (مجموعا ۴۵۷ هزار تن) و ۱۰۱ تن آمونیاک (مجموعا ۳۰۳ هزار تن) تولید کرده است. این تولید تقریبا در این سه ماه ثابت بوده و آمار خرداد نسبت به دوماه قبل افزایشی نشان نمی‌دهد. از این نظر آمار تولید مطلوب است اما مشکل وقتی برجسته می‌شود که به میزان فروش اوره و آمونیاک (۲ محصول اصلی این پتروشیمی) توجه کنیم. در سه ماهه نخست امسال فروش داخلی اوره صفر بوده و آمونیاک هم در دو ماه اول (قبل از تغییر مدیریت) فقط ۳۸۰۰ تن بوده است . در خردادماه، این میزان به ۲۳۰۰ تن می‌رسد که فقط ۲.۵ درصد تولید را در بر می‌گیرد. با این همه چون این محصولات بخصوص اوره عموما صادراتی هستند موضوع مهمتر میزان صادرات این محصولات است.
در ۲ماه اول سال از ۳۰۳ هزار تن اوره تولیدی ۱۳۱ هزار تن صادر شده که ۴۳ درصد تولید را در بر می‌گیرد. در خردادماه فروش اوره صادراتی به شدت پایین می‌اید و به ۳۷ هزار تن رسیده که تنها ۲۴ درصد تولید اوره این شرکت است. به این ترتیب باید گفت که ۷۶ درصد اوره تولیدی پتروشیمی شیراز در خردادماه بدون مشتری مانده و این در حالی است که ۵۷ درصد تولید ۲ماه قبل از آن هم فروش نرفته است.
بنابر آمار منتشر شده توسط این شرکت در کدال، آمونیاک صادراتی این پتروشیمی متاسفانه وضعیت وخیم تری دارد. در دوماه اول سال ۳۳۰۰ تن از ۲۰۲ هزار تن تولید این محصول صادر شده است که ۱.۵ درصد آمونیاک تولیدی را دربر می‌گیرد. در خردادماه آمونیاک صادارتی به کمتر از ۵۰۰ تن کاهش پیدا می‌کند که کمتر از نیم درصد تولید خردادماه را تشکیل می‌دهد. به این ترتیب جمع فروش آمونیاک (داخلی و صادراتی) در خردادماه ۲۸۰۰ تن است، آن هم در حالی که بیش از ۱۰۰ هزار تن آمونیاک تولید شده است!
مقایسه وضعیت فروش امسال با فروش سه ماهه نخست سال ۱۳۹۹ نشان می‌دهد که چقدر میزان فروش محصولات این پتروشیمی پایین آمده است. در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۹ بیش از ۴۴۴ هزار تن اوره در این پتروشیمی تولید شده بود (که تقریبا مساوی با تولید امسال است) اما در آن زمان حدود ۲۸۲ هزار تن اوره صادر شده بود که ۱۱۰ هزار تن بیش از امسال است!
براین اساس باید گفت این پتروشیمی بنابر آمار رسمی منتشر شده از سوی مسوولان آن در کدال نمره قبولی نمی‌گیرد و باید هر چه زودتر به فکر رفع موانع موجود و سروسامان دادن به آن باشند؛ چراکه قطعا ادامه روند فعلی نتیجه ای جزء ویرانی پتروشیمی شیراز ندارد!

مخاطبین عزیز پایگاه خبری–تحلیلی نفتی‌ها؛ شما می‌توانید از طریق پست الکترونیک naftiha.ir@gmail.com و دایرکت پیج اینستاگرام نفتی‌ها به آدرس @NaftihaNews برای ارائه نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و سایر پیام‌های خود با ما در ارتباط باشید.

 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/83809

کلیدواژه

پتروشیمی شیراز

شرکت پتروشیمی شیراز

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها