نفت / شناسه خبر: 83378 / تاریخ انتشار : 1401/3/16 09:14
|

در پتروشیمی مهر چه می‌گذرد؟ از واکاوی توقف تولید ۱۰ روزه تا ابلاغ بخشنامه سکوت!

در این بین یکی از اخبار عجیب که از این پتروشیمی به دست ما رسیده ، دستورالعمل شرکت در جلسات! برای مدیران شرکت است که بسیار جای تعجب دارد...

نفتی ها /۳ اسفندماه سال گذشته برای پتروشیمی مهر چندان خوشایند نبود؛ البته این ناخوشنودی مربوط به تغییر مدیریت ضرب الاجلی نبود بلکه انتصاب فردی به عنوان مدیرعامل بود که نه تنها تخصص عملیاتی دراین حوزه نداشته بلکه حرف و حدیث های در خصوص سوابق کاری گذشته وی بسیار است. نتیجه این انتصاب نیز حکایت از نتایج تلخی در عملکرد این پتروشیمی طی سه ماه گذشته داشته که "نفتی‌ها" سعی دارد فراتر از پرداختن به حاشیه های اختلاف میان سرمایه گذاری خارجی با ایرانی به مشکلاتی بپردازد که ادامه آن میتواند این پتروشیمی را به ورطه نابودی زودهنگام بکشاند!
براساس این گزارش، شنیده‌ها در خصوص پتروشیمی مهر حکایت از آن دارد که این شرکت همچنان درگیر حواشی بسیاری است. پس از اخبار و حواشی بسیار در این شرکت و پس از فعل و انفعالات فراوان در تاریخ ۳ اسفند ماه سال ۱۴۰۰ تیم جدید مدیریتی در این شرکت مستقر شد. نحوه انتصاب تیم جدید مدیریتی نیز به این گونه بوده که گویا هیئت مدیره که بر اساس قانون تجارت مسئول انتصاب مدیرعامل شرکت است، نقشی در این خصوص نداشته است.
فارغ از نحوه انتصاب مدیرعامل کنونی پتروشیمی مهر و پرسش در خصوص چگونگی این انتصاب، بحث اصلی در خصوص عملکرد تیم مدیریتی جدید طی این سه ماه است. آن طور که در سوابق آقای مدیرعامل جدید آمده ، تحصیلات وی در زمینه الهیات بوده و آخرین سمت کاری او نیز مدیریت واحد روابط عمومی شرکت تجارت صنعت پتروشیمی خلیج فارس بوده است که وظیفه اصلی آن دپارتمان، برگزاری نمایشگاه‌های داخلی و برون مرزی است.
از سویی دیگر، شنیده‌ها حاکی از آن است که طی فروردین ماه سال جاری تولید پتروشیمی مهر به شکل برنامه‌ریزی نشده به مدت ۱۰ روز متوقف شده بود که این شرکت از آن با عنوان تعمیرات اساسی و اورهال یاد کرده است. این در حالی است که پتروشیمی مهر در آذر ماه سال ۱۴۰۰ به مدت ۱۱ روز به صورت برنامه‌ریزی شده اقدام به انجام تعمیرات اساسی نموده بود و انجام اورهال مجددا پس از سه ماه عجیب به نظر می‌رسد. بررسی‌ها حاکی از آن است که تیم جدید مدیریتی برای مطلوب جلوه دادن عملکرد خود تلاش بر افزایش نرخ تولید داشته که انجام بدون کارشناسی این امر منجر به فشار آمدن به اکسترودر پتروشیمی مهر و خرابی آن شده است. شایان ذکر است که در پتروشیمی‌های تولیدکننده پلی‌اتیلن، اکسترودر یکی از اصلی‌ترین و حیاتی‌ترین تجهیزهای واحدهای عملیاتی است که تعمیر نمودن آن فرآیندی پیچیده و زمان‌بر است. نتیجتا تولید پتروشیمی مهر برای مدت ۱۰ روز متوقف شده که موجب از دست رفتن حدود ۱۰ هزار تن تولید و عدم‌النفع حدود ۱.۵ میلیون دلار سود برای آن مجموعه شده است.
همچنین شنیده‌ها حاکی از آن است که طی فروردین ماه سال جاری، تعدادی از کارگران واحد لجستیک و انبار شرکت به دلیل عدم دریافت حقوق و مزایا و عدم اعمال شدن افزایشات حقوق سالانه، دست به اعتصاب زده‌اند؛ این در حالی است که مواجهه با چنین اعتراضاتی و حل و فصل این موارد مستلزم داشتن تجربه بالای تعامل با کارگران و پرسنل است که به نظر نمی‌رسد تیم مدیریتی فعلی پتروشیمی مهر دارای چنین تجربه‌ای باشند.
در این بین یکی از اخبار عجیب که از این پتروشیمی به دست ما رسیده ، دستورالعمل شرکت در جلسات! برای مدیران شرکت است که بسیار جای تعجب دارد. در این دستورالعمل قید شده که در حین جلسات ماهانه هیچ کس به استثنای مدیریت ارشد حق صحبت ندارد و صرفا می‌بایست شنونده باشند. ابلاغ چنین دستورالعملی در سال ۱۴۰۱ بسیار عجیب بوده و مستلزم واکاوی و بررسی بیشتر است.متن آیین‌نامه مورد اشاره در تصویر زیر قابل مشاهده است.

 

همچنین برای اجرای فرآیند صادرات و اظهار کالاهای صادراتی در سامانه گمرک، هر شرکتی می‌بایست کارت بازرگانی فعال به نام مدیرعامل خود داشته باشد. طی ماه‌های گذشته صادرات پتروشیمی مهر با استفاده از کارت بازرگانی مدیرعامل پیشین انجام می‌گرفته است. با توجه به پایان دوره فعالیت مدیرعامل پیشین، کارت بازرگانی می‌بایست به نام مدیرعامل جدید اخذ شود. طبق آخرین اخبار واصله از پتروشیمی مهر، این شرکت هنوز نتوانسته است کارت بازرگانی جدید به نام مدیرعامل فعلی اخذ نماید و شنیده‌ها حاکی از آن است که ظاهرا مدیرعامل فعلی از ارائه گواهی عدم سوء پیشینه که از مدارک الزامی جدید دریافت کارت بازرگانی است خودداری نموده است.
با توجه به موارد مزبور حال باید به انتظار نشست و سرنوشت یکی از شرکت‌هایی که روزی یکی از نمادهای سرمایه‌گذاری خارجی در کشور بود را مشاهده نمود.

مخاطبین عزیز پایگاه خبری–تحلیلی نفتی‌ها؛ شما می‌توانید از طریق پست الکترونیک naftiha.ir@gmail.com و دایرکت پیج اینستاگرام نفتی‌ها به آدرس @NaftihaNews برای ارائه نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و سایر پیام‌های خود با ما در ارتباط باشید.

 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/83378

کلیدواژه

پتروشیمی مهر

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها