نفت / شناسه خبر: 73111 / تاریخ انتشار : 1401/2/10 15:21
|

حاشیه‌های نفت و انرژی/از خشم پیمانکاران نفتی از اوضاع شرکت نفت تا سرنوشت نامعلوم عوارض صادرات پتروشیمی

حوزه نفت و انرژی همواره سرشار از حواشی و اتفاقات غیرمترقبه و داستان‌های مختلف است، که در این بخش به این حواشی خواهیم پرداخت.

نفتی ها /نخستین حاشیه این هفته "نفتی‌ها" را با خبر عجیب فروش حواله‌های قیر رایگان در بازار دبی آغاز می‌کنیم.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت با اشاره به فسادزا بودن طرح قیر رایگان گفت: تجربه سال‌های قبل نشان داده است حواله‌های مذکور در بازار آزاد داخلی حتی در دبی زیر قیمت خرید و فروش می‌شود و عامل خراب کردن بازار قیر ایران شده است.
در این نامه آمده است: این انجمن به‌عنوان نماینده صنفی بخش غیردولتی صنعت پالایش کشور نکات زیر را در خصوص بند (ز) تبصره (۱) لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و تکلیف وزارت نفت به تحویل ۱۹۰ هزار میلیارد ریال وکیوم باتوم به دستگاه‌های اجرایی، قابل توجه می‌داند و خواهشمند است دستور رسیدگی داده شود

برای دیدن متن خبر و نامه مربوطه اینجا کلیک کنید.

دومین حاشیه اما به خبر سالاری ازصادرات بنزین ۵۰۰ تومانی در دولت قبلاختصاص دارد که سرو صدای زیادی هم به پا کرد.
جلیل سالاری در مراسم امضای تفاهم‌نامه تامین مالی طرح احداث انبارگاه شهید نادر مهدوی اظهارداشت: ظرفیت مخازن فرآورده‌های نفتی باید از ۱۲ به ۱۶ میلیارد لیتر برسد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: اما در دولت قبل ایجاد هر گونه ظرفیت ذخیره‌سازی ممنوع شد و نتیجه این شد که در دولت قبل و دوران کرونا، بنزین به لیتری ۵۰۰ تومان صادر شد و کمترین مزیت نصیب کشور شد.
وی اظهار داشت: در فرودین ماه سال جاری ۵ محموله بنزین و گازوئیل صادر شد.برای تامین مالی طرح‌های پالایش و پخش از مدل‌های مختلفی مانند ظرفیت ماده ۱۲، روش BOT، سوآپ و تهاتر استفاده می‌کنیم،که با برنامه‌ریزی انجام شده قصد داریم ماهانه یک تفاهم‌نامه امضا کنیم که تامین منابع مالی آن هیچ ارتباطی با منابع دولتی ندارد.

حاشیه بعدی اما به سرنوشت نامعلوم عوارض صادرات پتروشیمی پرداخته است.

براساس حکم قانون بودجه، دولت مکلف شده است ظرف مدت یک ماه از ابلاغ قانون، نسبت به وصول عوارض درآمد حاصل از صادرات محصولاتی از قبیل قیر، متانول و...اقدام کند.
یکی از احکام مهم قانون بودجه ۱۴۰۱ تکلیف دولت نسبت به وصول عوارض حاصل از درآمد صادرات مواد و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی، غیرفلزی از جمله بیلت، محصولات نفتی، گازی از جمله قیر، متانول، اوره و پلی‌اتیلن به‌صورت خام و نیمه‌خام در تمام نقاط کشور است. فهرست مواد خام و و نیمه‌خام علاوه بر موارد مذکور به‌پیشنهاد وزارت اقتصاد، وزارت صنعت، اتاق بازرگانی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری تهیه می‌شود،
بر این اساس یک ماه پس از ابلاغ بودجه بایستی فهرست مذکور به تصویب هیئت وزیران برسد، وزارت اقتصاد نیز مکلف به وصول عوارض این بند می‌باشد.

گفتنی است، بر اساس حکم قانون بودجه دولت مکلف است ظرف مدت یک ماه از ابلاغ قانون، نسبت به وصول عوارض درآمد حاصل از صادرات محصولاتی از قبیل قیر، متانول و... اقدام کند. نکته جالب توجه اینکه دفتر صادرات گمرک ایران نیز طبق یک رویه کلی تنها به ابلاغ بدون جزئیات این بند به گمرکات اجرایی اقدام کرده است. مشخص نیست گمرکات اجرایی نسبت به این ابلاغیه بدون جزئیات که ضمانت اجرایی مشخصی ندارد اقدام مشخصی را در  دستور کار قرار داده‌اند یا خیر.

در بخشنامه‌ای که از سوی شامانی مدیر دفتر صادرات گمرک به گمرکات اجرایی ابلاغ شده است، تنها به کلیاتی از قانون بودجه ۱۴۰۱ پرداخته شده است که در این زمینه با وجود پیگیریهای مشخص از وزارت صمت نیز پاسخی دریافت نشد./تسنیم

حاشیه آخر هم به ماجرای خشم پیمانکاران نفتی از اوضاع شرکت نفت اختصاص دارد

تعدادی از شرکت‌های اکتشاف و تولید معروف به شرکت‌های E&P با انتقاد شدید از روند پیشرفت پروژه‌ها خواستار ورود وزیر نفت به این مسئله شده‌اند که البته با مخالفت چند شرکت مواجه شده است.

این شرکت‌ها که چندین پروژه را در دست دارند از بلاتکلیفی موجود در اجرای پروژه‌ها معتقدند انتصابات ضعیف در شرکت ملی نفت و عدم احاطه مدیران جدید به مبانی ابتدایی کارفرمایی،  موجب کند شدن امور شده است به‌طوری‌که در برخی پروژه‌ها حتی کار قفل‌شده است.
یکی از مدیران این شرکت‌ها به میز نفت گفته است قرار شده بود نامه‌ای به وزیر نفت نوشته شود و این موضوع به اطلاع اوجی برسد اما با مخالفت تعدادی از مدیران این شرکت‌ها مواجه شده است. مدیران مخالف معتقدند در صورت امضای چنین نامه‌ای باید قید پروژه‌های جدید را زد زیرا شرکت ملی نفت از این نامه خشمگین خواهد شد.
به همین دلیل، اختلاف بالاگرفته است و فعلاً مقررشده جلساتی میان این شرکت‌ها و مدیرعامل شرکت ملی نفت برگزار شود تا شاید از این طریق، مشکلات موجود برطرف شود.
نکته قابل‌تأمل دراین‌باره، نارضایتی شدید صندوق بازنشستگی صنعت نفت از اقدامات خجسته مهر است. صندوقی که شرکت‌های مهمی همچون اویک و تأسیسات دریایی را در زیرمجموعه خود دارد.
شرکت پتروپارس هم یکی دیگر از شرکت هایی است که از انفعال کامل شرکت ملی نفت نارضایتی شدید داشته و حتی کار به جایی رسیده است که موسوی مدیرعامل این شرکت، برای مطرح کردن مشکلات موجود در صدد انتقال این نارضایتی به وزیر نفت بوده است./میز نفت

لازم به ذکر است درج اخبار حواشی هفتگی حوزه نفت و انرژی در این بخش به منزله تایید آنها نیست و سایت تحلیلی خبری نفتی‌ها صرفا گردآورنده اخبار در این بخش خبری می‌باشد.

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/73111

کلیدواژه

عوارض صادرات پتروشیمی

شرکت نفت

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها