نفت / شناسه خبر: 52280 / تاریخ انتشار : 1400/10/19 06:01
|

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران مردی در رویا یا واقعیت؟/ به ما بگویید چگونه؟

توجه به این نکته ضروری است که پروژه‌های نگهداشت و افزایش تولید از میادین در حال بهره‌برداری که سبب توقف روش‌های مرسوم در توسعه میادین شده؛ بشدت از برنامه عقب است ...

نفتی ها /روز گذشته باردیگر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران که به گفته برخی ، مدیرعامل شدنش را مدیون همشهری بودنش با مخبر معاون اول رئیس جمهور است؛ دست به اظهارنظرهایی زده که به اذعان برخی از کارشناسان بخش قابل توجهی ازاین گفته‌ها رویاهایی است که بدل کردن آن به واقعیت قطعا به زمانی بیش از اعلام زمان تقریبی او نیازمند است! اگرچه دراین بین باید به نحوه مدیریت سه ماه ابتدایی دولت سیزدهم بر عرصه مدیریت نفت نیز اشاره کرد که پر از اشکالات ریز و درشتی است که قطعا تداوم این نحوه مدیریت بر عدم تحقق این رویا حداقل تا ۲ تا ۳ سال آینده منجر خواهد شد.
 وعده‌ها شیرین است مثل وعده رساندن ظرفیت تولید نفت کشور تا پایان سال ۱۴۰۰ به میزان پیش از تحریم‌ها! اما آیا در واقعیت چنین اتفاقی محقق خواهد شد؟ و البته مهمترازآن اینکه مرد دوم نفت کشور واقعا از وضعیت کنونی چاه‌های نفت کشور بی‌خبراست و یا هدف اینگونه اخباری  انحراف افکار عمومی نسبت به ناکارآمدی‌ها و تصمیمات غیرکارشناسانه ناشی از عدم مدیریت مناسب گذشته و فعلی دراین صنعت است؟  
براساس این گزارش، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران طی مصاحبه‌ای با خبرگزاری فارس (اینجا بخوانید) ضمن تایید افت ظرفیت تولید در سال‌های گذشته تاکید نمود که تا پایان سال ۱۴۰۰ به ظرفیت تولید قبل از تحریم‌ها خواهیم رسید.
دراین بین توجه به این نکته ضروری است که پروژه‌های نگهداشت و افزایش تولید از میادین در حال بهره‌برداری که سبب توقف روش‌های مرسوم در توسعه میادین شده؛ بشدت از برنامه عقب است و متاسفانه در دوران دولت سیزدهم نیز هیچ پیشرفت خارق‌العاده‌ای در آن‌ها حاصل نشده است. شنیده‌ها حاکی از آن است که مدیرعامل شرکت ملی نفت نیز در جلسات پیگیری پروژه‌ها بعد از گذشت حدود ۴ ماه از انتصاب خود هنوز سردرگم عمل می‌نماید و به هر دلیلی فرصت پرداختن جدی به این پروژه‌ها و ساماندهی به آنها را پیدا نکرده است. برهمین اساس برخی از کارشناسان اینگونه ناکارآمدی مدیرعامل شرکت ملی نفت را زیرسوال می‌برند: " در بی‌تدبیری مدیران امروز صنعت نفت همین بس که یکی از مدیران کلیدی مناطق نفتخیز جنوب که تا چندی پیش مجری طرح ۲۸ مخزن نیز بوده و در واقع یکی از عوامل اصلی افت ظرفیت تولید است به لطف حمایت برخی پدرخواندگان صنعت نفت در جنوب، هنوز در جایگاه خود باقی مانده است! شاید بد نباشد آقای مدیرعامل به این سوال کارشناسان پاسخ دهند که با حفظ این مدیران که کماکان سیاست‌های زنگنه را دنبال می‌کنند چطور بدنبال افزایش ظرفت تولید هستند؟
درعین حال، یکی دیگر از عوامل موثر در ظرفیت تولید، تاسیسات فرآورشی است که به لطف ابلاغ شیوه‌نامه تعمیرات اساسی ماشین‌های دوار توسط زنگنه در بدترین وضع ممکن قرار دارند و ابلاغ شیوه‌نامه جدید توسط اوجی نیز تاکنون چاره‌ساز این مشکلات نبوده است.
از سویی دیگر، با تدبیر بخش برنامه‌ریزی شرکت ملی نفت ایران، طرح دکل لاین جایگزین طرح خرید خطوط لوله جریانی و تسهیلات سرچاهی شد و این موضوع سبب خالی شدن انبارها از این کالاهای بسیار مهم گردید که یکی دیگر از مشکلات اساسی در بازگشت به ظرفیت تولید قبل از تحریم‌هاست.
همچنین خطوط لوله انتقالی و کریدورهای نفتی نیز به لطف سیاست‌های غلط زنگنه بدلیل عدم رسیدگی و اورهال به احتمال زیاد طاقت فشار بالای تولید حداکثری را نخواهند داشت که ضرروی است فکری به حال آن‌ها بشود.
دراین بین کارشناسان معتقدند: شاید آقای مدیرعامل دلخوش به طرح احیای چاه‌های کم‌بازده است، طرحی که میراث آیدین ختلان برای دولت جدید بود و مورد استقبال باشکوه مدیرعامل شرکت ملی نفت و سجاد خلیلی معاون اوجی قرار گرفت. طرحی که با دستور سازمان بازرسی مبنی بر توقف همکاری و عقد قرارداد با پارک فناوری نفت و گاز متوقف شده بود و اکنون مجدداً شروع به کار نموده و به زودی "نفتی‌ها" در گزارشی مجزا به آن خواهد پرداخت.
جمیع موارد فوق بیانگر واقعیتی است که اختلاف زیادی با وعده رساندن ظرفیت تولید نفت به پیش از تحریم‌ها تا سه ماه آینده مدیرعامل شرکت ملی نفت دارد که بیشتر شبیه رویاست تا واقعیت! امید است مسئولین ارشد نظام اقدام به بیدار نمودن برخی از مدیران از رویاهای شیرین نمایند آنها را وادار نمایند تا بجای دادن وعده های دروغین که کارشناسان و متخصصان این صنعت از آن مطلعند به فکر راهکارهای اساسی برای نجات صنعت نفتی باشند که همانند فرزندی است که این روزها هم پدر و هم مادر خود را همزمان از دست داده است و دیگر راه به جایی ندارد!

پست الکترونیکی نفتی‌ها به نشانی naftiha.ir@gmail.com برای دریافت نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و شکایات شما به عنوان پل ارتباطی این پایگاه خبری – تحلیلی با شما مخاطبان عزیز، در دسترس قرار دارد که شما مخاطبین عزیز نفتی ها می‌توانید از این طریق با ما در ارتباط باشید.

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/52280

کلیدواژه

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران

اخبار مرتبط

نظرات شما

1 نظر
ناشناس / 1400/10/19 - 15:28
هر دو هم رویا و هم توهم
rateup 0
 ratedown 1

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها