نفت / شناسه خبر: 39474 / تاریخ انتشار : 1399/8/18 07:38
|

حاشیه‌های نفت و انرژی/ از ماجرای واگذاری غیرقانونی قرارداد نفتی تا ناهماهنگی وزارت نفت در راه اندازی ۱۷ طرح پتروشیمی

حوزه نفت و انرژی همواره سرشار از حواشی و اتفاقات غیرمترقبه و داستان‌های مختلف است، که در این بخش به این حواشی خواهیم پرداخت.

نفتی ها /یکی از مهمترین اخبار هفته ای که گدشت و تاثیر شدیدی هم در صنعت نفت و حتی صادراتنفت ایران دارد، انتخابات آمریکا بود که با پیروزی بایدن به سرانجام رسید، هرچند بسیاری از کارشناسان حوزه نفت در ایران با پیروزی بایدن موافق بودند اما نباید اید این نکته را فراموش کرد که بیشتر میزان اعمال تحریم‍‌ها بر ایران در زمان اوباما که یک دموکرات بود اتفاق افتاد در ثانی به گفته بسیاری حتی با پیروزی بایدن و بازگشت آمریکا به برجام حدود یک سال طول خواهد کشید که صادرات نفت ایران به بازارهای جهانی افزایش یابد.

هرچند حتی همین احتمال افزایش صادرات نفت ایران بسیاری را ترسانده است؛ اسکات شفیلد، مدیرعامل شرکت نفتی پایونیر نچرال ریسورز آمریکا می‌گوید بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای در پی پیروزی احتمالی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خیلی نمی‌تواند مایه نگرانی در سایه شرایط کنونی بازار جهانی نفت باشد.
اگر جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری، برنده انتخابات شود و راه را برای صادرات دوباره نفت ایران در قالب توافق هسته‌ای باز کند حداقل یک سال طول خواهد کشید که شاهد حصول توافق برای افزایش صادرات نفت ایران باشیم.
شفیلد ادامه داد بنابراین من انتظار دارم که در اوایل یا اواسط سال ۲۰۲۲ ایران صادرات خود را به یک و نیم تا دو میلیون بشکه در روز برساند.
وی البته مدعی شد که ایران هم اکنون نفت خود را از طرق دیگر نظیر عراق به بازار عرضه می‌کند.

حاشیه دوم اما به ماجرای ماجرای واگذاری غیرقانونی چند قرارداد نفتی  میپردازد.

با وجود مصوبه هیئت‌ مدیره شرکت متن برای واگذاری حفاری ۱۵ حلقه چاه در میدان آزادگان جنوبی در قالب قراردادهای EPDSF به شرکت حفاری تدبیر، شرکت متن قصد دارد این پروژه را غیرقانونی واگذار کند.
زارعی، داماد وزیر اسبق نفت در تاریخ ۱۴ تیر ۹۹ طی نامه‌ای رسمی به مسعودی، مدیرعامل شرکت پتروپارس، واگذاری حفاری ۱۵ حلقه چاه به شرکت حفاری تدبیر را به صورت ترک تشریفات یادآوری می‌کند.
در بند دیگری هم نوشته است عدد سقف ناخالص مورد قبول نمایندگان شرکت توسعه حفاری تدبیر ۱۰۶ میلیون دلار تعیین شده است. نکته مهم ماجرا آنجاست که زارعی در این نامه نسبت به فصل الخطاب بودن دستورات مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و نه مصوبه تاکید کرده است.
این شائبه زمانی تقویت می‌شود که نسبت خانوادگی در این پروژه شبهه برانگیز است. رئیس هیئت‌مدیره شرکت توسعه انرژی تدبیر غلامحسین نوذری، وزیر اسبق نفت است که حفاری تدبیر از زیرمجموعه‌های آن است. علی نوذری فرزند غلامحسین نوذری نیز عضو هیئت‌مدیره شرکت حفاری تدبیر است./مهر

حاشیه سوم  هم از ناهماهنگی وزارت نفت در راه اندازی 17 طرح پتروشیمی می‌گوید که قدری عجیب است.

علیرضا هادی مدیر کل دفتر طرح‌ها و تامین مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این خصوص اظهار داشت: در مورد ۱۷ طرح پتروشیمی و محصولات تولیدی آنها که بنا به اعلام وزارت نفت تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسند، اطلاع‌رسانی قبلی و هماهنگی با وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: بسیاری از صنایع پایین‌دست پیشنهادی وزارت نفت، جزء صنایعی هستند که ظرفیت‌سازی کافی در آن زمینه انجام شده است و به دلیل کمبود مواد اولیه یا شرایط بازار با بخشی از ظرفیت فعالیت می‌کنند و بعضاً جزء صنایع اشباع محسوب می‌شوند./فارس

حاشیه آخر این هفته "نفتی‌ها" به ماجرای ۹۴ نخبه ای که از  طریق وزارت نفت   گرفتار مهاجرت شدند می‌پردازد.

چند سالی می‌شود که رویه‌ها در وزارت نفت عوض شده است؛ و حالا بیش از آنکه نفتی‌ها در نفت مشغول به‌کار باشند، نمایندگان مجلس و تعدادی از شاگردان دانشگاهی وزیر محترم نفت، مدیران سایر دستگاه‌ها، دامادها  و آقازاده‌ها جریان نفت را به دست گرفته‌اند. خبریاز جذب نیروهای فنی، متخصص و تحصیلکرده نیست و همه نخبگانی که می‌بایست در صنعت نفت مشغول باشند یا به اموری دیگر سرگرم شده‌اند و یا تصمیم گرفته‌اند از کشور مهاجرت کنند.
یکی از قدیمی‌ترین نهادهای موزشی و دانشگاهی کشور متعلق به صنعت نفت است که وزارت نفت طی ۷ دهه اخیر، با بورسیه کردن نخبه‌ها در این دانشگاه، فارغ التحصیلان را به چند گروه تقسیم‌بندی می‌کرد و افرادی را که در گروه الف جای می‌گرفتند، در نفت به کار کرفته می‌شدند. مانند سایر وزارتخانه‌ها که با نگاه کردن از نفت، برای خود مراکز آموزشگاهی و دانشگاهی تاسیس کردند تا راحت‌تر بتوانند در حوزه منابع انسانی ، نیازهای خود را برطرف کنند.
این روند تا سال ۹۲ در نفت حاکم بود ولی وزیر نفت به بهانه‌های مختلف، این روند را تغییر داد و همه چیز را به سمتی سوق داد که کمتر نخبه‌ای در نفت استخدام شود. سرخوردگی و ناامیدی نخبه‌های نفتی از این وضعیت موجب شد تا بسیاری از آن‌ها راه مهاجرت در پیش بگیرند بطوری که جدیدترین فهرست از این نخبه‌ها نشان می‌دهد حدود ۱۰۰ نفر از این افراد، طی سه سال گذشته به کشورهای اروپایی، کانادا  و آمریکا مهاجرت کرده و چرخ اقتصاد غربی‌ها را می‌چرخانند. عده‌ای دیگر هم به دستفروشی می‌پردازند و برخی دیگر در اسنپ و تپسی گذرایام می‌کنند.
این در حالی بود که این افراد به امید قرارگرفتن در گروه الف و استخدام در نفت، راهی خوزستان شده و سال‌های جوانی خود را در این استان و در شرایط سخت سپری کردند اما چون مقام عالی وزارت، اراده کرده بود آن‌ها را نمی‌خواهد، به گوشه‌ای پرتاب شدند هرچند که با ورود مجلس، وعده‌هایی نیز داده شد.
وزارت نفت، نخبگان را به این بهانه پس زد که تورم نیروهای انسانی در نفت بالاست و جایی برای استخدام جدید ندارد در حالی که اسناد متقنی وجود دارد که می‌گوید بسیاری از شرکت‌های عملیاتی زیرمجموعه این وزارتخانه خواستار بکارگیری نیروهای فنی شده بودند. این بهانه در شرایطی مطرح می‌شد که طی ۷ سال اخیر انواع و اقسام استخدام‌ها در نفت صورت گرفت./ میز نفت
 

لازم به ذکر است درج اخبار حواشی هفتگی حوزه نفت و انرژی در این بخش به منزله تایید آنها نیست و سایت تحلیلی خبری نفتی‌ها صرفا گردآورنده اخبار در این بخش خبری می‌باشد.

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/39474

کلیدواژه

مدیرعامل شرکت نفتی

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها